Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:44 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12921 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 647  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

No teraz juz na dniach powinnam miec .. wiem ze za wczensie ale juz sie tyle tego oczytalam i nie ktore dziewczyny juz maja w 1 tyg objawy .. w sobote sobie tescik zrobie ... a 14 luty to akurat mialam dni plodne .. zobaczymy ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Moj syn w niedziele skończyl 3miesiace zaczął 4. Nie pamiętam do kogo mam to pytanie ale chce zapytać jakie tabletki bierzesz na PROLAKTYNE TEZ JA MIALAM SPADŁA I WLASNIE WTEDY ZASZŁAm zaczynała mi sie podnosić mlekotoku Dostalam. Sądzę ze powinnyscie sobie zrobic PROLAKTYNE bo przy niej wlasnie mogą wystapic objawy ciąży zanik miesiączki bolesnosc piersi. Nie trzeba miec skierowania badanie jest płatne 20-25zl. A będziecie miały spokojną glowe. Koleżankę od PROLAKTYNY pozdrawiam. I zycze fasolek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

elku23

JA zbijam wysoka prolaktyne BROMERGONEM.Jestem juz po półrocznym leczeniu,juz sie duzo unormowała,ale Bromergon mam brac do zajscia w ciaze.pozdrawiam:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja tez go brałam zle sie po nim czulam strasznie. Po trzech miesiącach lekarz kazał przestac brać. Uda sie wam. Wiem to

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

elku23

A brałas cos po odstawieniu Bromergon?Czy potem ta prolaktyna sama Ci spadła.Slyszalam ze duzo dziewczyn,zle sie czuje po Bromergonie,ja mialam lekkie mdłosci na poczatku,potem mi przeszlo.Ale biore,bo mam nadzieje ze mi pomoze...,biore tez Luteine,na wywolanie owulacji.A slyszalam tez o NORPROLAC,to tez lek na hiperprolaktynemie,jest podobno jest lepiej tolerowany niz Bromergon.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ciąża-wpadka... nieplanowane ale chciane....
chodzi mi ze ja miałam dni płodne w cyklu 12 tc, jak się kochaliśmy na jezdzieca to wtedy jak juz puscil to chciał wyciągnac ale ja utkneła potem wyjąl i sam mi powiedzial wprost nie wiem czy zdążyłem wyciągnąc ale nie mysleliśmy zeby teraz miec dzidzie ale tak gadaliśmy ze chcemy dzidzie. czy to mozliwe zebym zaszła ciążą pomozcie mi bo sama nie wiem co robic bo sie zwariuje i teraz troszke mnie martwi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A tak się dobrze zapowiadało..temperatura cały czas wysoko, pierwszy raz w mojej historii 37!!!i taka do 14 dnia fazy wyższych i klapa..nagle przyszła dzień wcześniej niz powinna - małpa wredna..choć test pokazywał bladziuchna druga kreskę..a dzisiaj (3 dzień po) już nic nie pokazuje kolejny:(Czyżby mój organizm był taki wrogi dla ciąży?Czy któraś tez tak miała?Co ja mam zbadać teraz..siedzę i ryczę...boje się powtórki..

cykl monitorowany-owulacja była, progesteron tydzień po owulce 11,8

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

elcia pisze:
Bylam u gina 10.02 ale powiedzial ze ciazxy nie widac moze za wczesnie dzien przed @?Wiem ze kochsałam sie z mezem 28.01 kiedy byl najbardziej dzien płodny a wiec wydaje mi sie jak bylam u gina to za wczesnie zeby wykrył cos.Na nie ktore zapachy mnie odrzuca, i brzuch mi cos mocno wywalilo a wiec niewiem co jest grane.

więc nie zawsze lekarz na racje,u mnie w ostatniej ciąży lekarz nie wykrył maleństwa 3 tygodnie po terminie @ ,ale fosolcie straciłam w 7,4 tyg :(

teraz czekam na @ obserwowałam, notowałam i obliczyłam ją na 1 marca :lol: wole by jej nie było,jak narazie temp 36,9 usta w pochwie zawsze mam o 0,2 wyzszą
ale w ostatniej ciąży temperaturka była 36,8 w ustach więc i tak szanse są.
Boli mnie podbrzusze od dnia owulacji,4 dnia po owulacji (19.02)piersi zaczęły być wrażliwe,od strony pach a teraz bolą już całe,
w dzień gdy miałam spadek temepratury to była masakra z moim organizmem, silne kłucia w piersiach, rwanie prawego jajnika,dziwne samopoczucie,następnego dnia skok temperaturki i uspokoiło się:D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam mam takie pytanie

z moją narzeczoną staramy się o dziecko do stosunku doszło w 11 dzień 30-dniowego cyklu, potem po jednym dniu spóźnienia dostała okres, ale gdy mierzyła temp tak jak co dzień wyszła jej podwyższona. Czy mogło to być plamienie spowodowane stresem i podróżą na 2 koniec Polski ?
Teraz niejako w następnym cyklu miesiączka spóźnia się jej już o tydzień a temperatura utrzymuje się cały czas na poziomie 37 st.
Powiedzcie czy to mogło być plamienie i czy w jej przypadku możliwa jest ciąża? Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuje :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ciąza, jezeli nie stosujecie zabezpieczenia jak najbardziej zawsze możliwa. Jezeli cykle ma 30-dniowe to owulacja nastepuje około polowy cyklu. Ciąza w jej przypadku jak najbardziej moze byc prawdopodobna tym bardziej dlatego, ze sie staracie.
Mysle ze spokojnie moze zrobic test ciążowy i to rozwieje wasze watpiwosci czy jest w ciazy czy tez nie...
A tempke pamietajcie ze trzeba mierzyc codziennie rano przed wstaniem z łożka, najlepiej przez caly cykl i zapisywac sobie.
pozdrawiam i powodzonka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

a więc u mnie tak jak w temacie :lol:
okres powinnam mieć 1 marca, bo w ten dzień akurat by był 14 dzień wyższych temperatur,a u mnie lutealna to 13 dni i nic nie przyszło :wink: brzusio pobolewa odponad tygodnia, piersi bolą od 4 dnia po owulacji, nie jak na @ od pach a calusieńkie, jutro idę na bete :wink: trzymajcie dziewczyny kciuki :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sprawa jest może i banalna, ale nie dla mnie. Wolę dla pewności spytać o radę innych. Jestem z dziewczyną rok, ale nie śpieszyliśmy się z niczym i ponad tydzień temu pierwszy raz współżyliśmy. I tu pojawia się kłopot. Niby założyłem prezerwatywę, niby się nie zsunęła, niby nie pękła, bo raczej bym to zauważył, niby spuściłem się dopiero jak z niej wyszedłem... ale okres spóźnia jej się już piąty dzień. Nie jest to u niej normą, bo zwykle jest na czas, nawet w stresowym okresie jak sesja itd. a sama mówi, że jakoś nie denerwuje się teraz. Mogę dodać, że dla niej był to pierwszy raz (chociaż błonę miała już pękniętą), miała dni płodne wtedy i że bez prezerwatywy masowałem ją wtedy członkiem po pochwie dość często. Trochę głupio mi o tym pisać, nie wiem czy ujawniam za dużo szczegółów czy nie, ale chciałbym wiedzieć coś więcej, a na test tak czy siak jeszcze parę dni pasowałoby poczekać, żeby był wiarygodny. Słyszałem, że po pierwszym razie takie sytuacje się zdarzają, ale czy jest tu w ogóle jakiekolwiek zagrożenie ciążą waszym zdaniem?

Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

derrek pisze:
Sprawa jest może i banalna, ale nie dla mnie. Wolę dla pewności spytać o radę innych. Jestem z dziewczyną rok, ale nie śpieszyliśmy się z niczym i ponad tydzień temu pierwszy raz współżyliśmy. I tu pojawia się kłopot. Niby założyłem prezerwatywę, niby się nie zsunęła, niby nie pękła, bo raczej bym to zauważył, niby spuściłem się dopiero jak z niej wyszedłem... ale okres spóźnia jej się już piąty dzień. Nie jest to u niej normą, bo zwykle jest na czas, nawet w stresowym okresie jak sesja itd. a sama mówi, że jakoś nie denerwuje się teraz. Mogę dodać, że dla niej był to pierwszy raz (chociaż błonę miała już pękniętą), miała dni płodne wtedy i że bez prezerwatywy masowałem ją wtedy członkiem po pochwie dość często. Trochę głupio mi o tym pisać, nie wiem czy ujawniam za dużo szczegółów czy nie, ale chciałbym wiedzieć coś więcej, a na test tak czy siak jeszcze parę dni pasowałoby poczekać, żeby był wiarygodny. Słyszałem, że po pierwszym razie takie sytuacje się zdarzają, ale czy jest tu w ogóle jakiekolwiek zagrożenie ciążą waszym zdaniem?

Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.

Może Twoja dziewczyna mówi tylko,że nie jest zestresowana,a fakt może jest inny :wink: zaczeliście współżyć a to już jest powód do stresu,strachu... :wink:
ciekawe skąd faceci wiedzą,że błona jest lub jej nie ma :lol: mnie pękła przy 2 stosunku :wink:

Ale dobra wracamy do tematu, ten masaż był już po wytrysku :?:

Ryzyko zawsze istnieje, przecież wystarczy 1 plemnik :wink:
Ma jakieś objawy, bolace piersi,może jest bardziej rozdrażniona niż zwykle :?:
Mnie nawet 14 dni okres się spónił, wszystko jest możliwe

Stres,ciąża,zawirowanie hormonalne,źle oceniła płodność, owulacja mogła sie jej przesunąć i była później i dlatego nie ma okresu...jak widzisz powodów może być dużo.
Najlepsze bedzie badanie beta HCG daje 100% pewności :wink:

pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cytuj:
Ale dobra wracamy do tematu, ten masaż był już po wytrysku :?:

Masaż był przed. Po już nie było żadnego kontaktu, kompletnie nic.

Objawów w postaci jakichś bólów itd. nie ma żadnych.

Przypuszczalnie poczekamy jeszcze parę dni i jeśli (odpukać) okresu dalej nie będzie, to trzeba będzie pewnie jakiś test zrobić.

Dżizas, ale stres :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

może zwyczajnie owulacja sie jej przesunęła :wink: to jest całkiem możliwe,bo ta faza po niej jest stała,więc nie wydłuża się chyba że jest ciąża :wink:

Niech będzie po Waszej myśli :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam jestem nowa, chciałabym sie dowiedzieć czy mozliwe jest, żebym zaszła w ciąże kiedy współżyłam z chłopakiem w dni odrazu po i przed miesiączką? mam nieregularne cykle.. ale jak liczylam w kalendarzyku dni płodne uwzgledniajac wszystkie dlugosci cyklu to wychodzilo w najgorszym wypadku ze dni plodne mam za 5 dni...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

przed @ raczj nie mozliwe a po no juz bardziej

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witajcie..:)) ja prosze o jakas wasza opinie, gdyz: dokladnie rok temu 28lutego urodzilam coreczke:)) teraz powinnam byla dostac okres 24 lutego lecz go nie dostalam..bola mnie piersi i chyaba to tyle z typowych objawow...w zeszly piatek zrobilam test, na ktorym wyszedl brak ciazy, a jednak miesaiczki nadal nie mam, piersi obolale..chyba najmadrzej byloby zrobic kolejny test lub pojsc do lekarza, a jak wy sadzicie ??? dodm ze nie zabezpieczamy sie, jedynie maz nie konczy we mnie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aha dodam jesz ze, ze jakis tydzien przed spodziewana miesaiczka, mialam straszny bol o prawej stronie brzucha na dole, bol byl niedozniesienia myslalam nawet o wizycie w szpitalu, ale dzieki bogu powoli ustawalo, zmierzam do tego ze moze to ciaza pozamaciczna?? czy jej nie wykrylby test ciazowy??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Staramy się o dziecko od ponad roku, ja biorę leki by mieć owulację. Jak robiłam sobie test owulacyjny w tym miesiącu to wyszedł pozytywnie.
Za dwa dni powinnam dostać okres i wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam test ciążowy. Wyszły dwie kreski...druga blada, ale była. A test robiłam ok 19.00. Natomiast dziś rano jak powtórzyłam to test wyszedł negatywny, i później drugi też...nie wiem co sądzić o tym wczorajszym teście.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12921 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 647  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]