Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 1:38 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 366 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Poniżej 16 lat ginekolog nie może (oczywiście to tylko teoria :P) przepisać tabletek anty bez wiedzy rodzica. Wiem, bo ja byłam z mamą po takie tabletki przed skonczeniem 16 lat... Więc nikt nie powiadomi rodziców Twojej dziewczyny :) Bądź spokojny.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no właśnie, 17 letniej dziewczynie już może przepisać takie tabletki....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Prawda jest taka, że jak się pójdzie do prywatnego ginka to go nie obchodzi ile ma się lat. Ważne żeby kase za wizyte zgarnąć :P NIestety to jest dzisiejsza rzeczywistość.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Więc muszę mieć nadzieję, że to nie ciąża, bo ona nie chce badania czy testu, bo mówi, że nie ma po co, bo to regulacja cyklu i stres... Fakt, że 6dni, ale czasem tak bywa...
Hmm, ale tabletki mimo to kupić jeśli kochamy się stosunkowo rzadko (okazji brak itp.)??
A jeśli chcielibyśmy w późniejszym okresie zrobić sobie badanie czy jesteśmy zdrowi (w sensie czy żadnych chorób nie ma itp.) to jak to badanie się nazywa i jak prezentują się koszta mniej więcej??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Twoja dziewczyna powinna sobie zrobić napewno cytologie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A co do innych powyższych kwestii??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Rastaman pisze:
A co do innych powyższych kwestii??

Jeśli się rzadko kochacie to lepiej używać prezerwatywy niż tabletek. Jeśli ona nie chce zrobić testu to przecież siłą jej do tego nie zmusisz...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Więc trzymajcie kciuki, aby moja ukochana nie była w ciąży... Strasznie się boję, ale skoro ona nie chce testu to trudno... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!troszke poczytalam na forum o podwyzszonej temperaturze i chcialam sie dokladniej o to dopytac.Czy mowiac podwyzszona mozna brac pod uwage temp tak juz od 36,8?czy dopiero pow 37 to jakis objaw?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mari żeby sugerować się temperaturą, trzeba ją mierzyć od początku swojego cyklu, zawsze rano (o tej samej godzinie) jeszcze przed wstaniem z łóżka, jednym i tym samym termometrem.... Można wtedy zauważyć, że w 1 fazie cyklu (od okresu do owulacji) temperatura jest niższa, a w 2 fazie cyklu jest ona wyższa o 5-6 stopni Celcjusza i utrzymuje się na takim podwyższonym poziomie do dnia następnej menstruacji kilka dni przed dniem spodziewanej @ może temperatura się obniżyć, ale to nie jest regułą...
Tutaj masz link do mojego wykresu temperatury:
http://28dni.pl/funkymama/wykresy/2007-01-10
Zobacz sobie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aha wielkie dziek za szczegolowe informacje:) I gratuluje:0 MUsz epoobserwowac troche swoj organizm,bo juz wariuje i wpisuje sie gdzie tylko moge...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja sobie rysowałam moją tempkę na kartce papieru (A4) no ale zabrakło mi dni cyklu :? Testy wychodziły mi negatywne mimo że okres mi się spóźnial... dopiero w 39 dniu cyklu wyszedł mi test pozytywny.... Dasz sobie radę, a brakiem okresu się nie przejmuj, moze ze stresu Ci się przesunął.... a jak coś to poczekaj tydzień i zrób kolejny test... bez paniki, co ma być to będzie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

funkygirl mam nadzieje ze jestes jeszcze na forum bo mam do Ciebie jeszcze pytanie.iLE TESTOW ROBILAS?cHODZI MI O TE Z WYNIKIEM NEGATYWNYM.bO SKORO TOBIE NIC NIE WYKAZALY TO MI MOZE TEZ JESZCZE NIE.Myslisz,ze powinnam zrobic kolejny po tygodniu?A jakbym zrobila wczesniej to moze mi nie wykryc?Nie mam za bardzo wiedzy na ten temat,wiec wolalabym sie zasugerowac radami bardziej doswiadczonych..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

JA zrobiłam około 4 testy i wyszły negatywne (1 kilka dni przed spodziewaną @, 1 w dniu spodziewanej @, 1 dzień po spodziewanej @, 1 3 dni po spodziewanej @,i 1 8 dni po spodziewanej @) ponadto w dniu spodziewanej @ zrobilam badanie krwi i też nic nie wykazało, oraz 8 dni po spodziewanej @ USG dopochwowe też nic nie wykazało... Dopiero 11dni po spodziewanej @ (39 dniu cyklu) wyszedł mi pozytywny test (2 kreseczka była bardzo jaśniutka, jakby cień)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

adamus5 pisze:
paula23 pisze:
jak tu się nie martwić! Chciałabym wiedzieć czy mam się cieszyć czy smucić!
A tak wogóle to może ktoś wie ile trwa taka "ciąża" gdy jest "puste jajo"??

Paula- u mnie trwała miesiąc czyli 4 tygodnie z kawałkiem ale tylko dlatego że brałam luteinę bo jak powiedział mój gin -"może coś sie rozwinie". Miałam już wyznaczony termin łyżeczkowania i już rano w ten dzień rozpoczęło się samoistnie krwawienie :(

Tylko 4?? A jak to potwierdził? przez usg i już? A jak poprostu jeszcze nie było nic widać??
Miałaś objawy jak na normalną ciążę?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zaczne od tego ze zanim zabaralam sie za pisanie tego posta przeczytalam duza czesc tego forum na temat objawow.
Zdecydowalam sie napisac bo nie wszytsko pasuje do moich obajawow.
W zeszlym miesiacu kiedy spozniala mi sie @ zrobilismy test. Po 15 min 10 min wpatrywania sie w test zobaczylismy na nim 2 kreske. Byla tak slaba jak cien tej pierwszej. Kilka dni pozniej mialam @. W tym miesiacu moje oczekiwania na @ przedluzyly sie do 5 dni. A moje objawy to totalny brak choty na seks, duzy apetyt, bolesnosc piersi (w szczegolnosci wieczorem kiedy zdejme biustonosz i rano po przebudzeniu), jestem senna (do tego stopnia ze zasnelabym wszedzie i w kazdej pozycji) no i oczywiscie 5 dni do tylu jesli chodzi o termin @.

Czy to moze znaczyc ze sie udalo i ze jestem w ciazy ?!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ratio! czytalam na tej ulotce,ze po tym czasie kiedy powinien pojawic sie wynik (czyli po 3,5 min-zalezy od testu),nie wolno spogladac na wynik (przy negatywnym),gdyz tam dalej zachodza reakcje chemiczne i moze sie wyswietlic 2ga(falszywa) kreska...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzieki funky za odpowiedz:) Czyli poczekam jeszcze conajmniej do czwartku (to bedzie 8 dni po spodziewanym @).Staram sie nie panikowac,ale dziecko w tym momencie mojego zycia to zbyt duze zawirowanie niestety:( Ale gratuluje wszystkim szczesliwym mamom:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mari ma rację, zrób sobie teścik jeszcze raz z porannego moczu jeżeli Ci się już okres spóźnia powinien wyjść prawidlowy...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

paula23 pisze:
adamus5 pisze:
paula23 pisze:
jak tu się nie martwić! Chciałabym wiedzieć czy mam się cieszyć czy smucić!
A tak wogóle to może ktoś wie ile trwa taka "ciąża" gdy jest "puste jajo"??

Paula- u mnie trwała miesiąc czyli 4 tygodnie z kawałkiem ale tylko dlatego że brałam luteinę bo jak powiedział mój gin -"może coś sie rozwinie". Miałam już wyznaczony termin łyżeczkowania i już rano w ten dzień rozpoczęło się samoistnie krwawienie :(

Tylko 4?? A jak to potwierdził? przez usg i już? A jak poprostu jeszcze nie było nic widać??
Miałaś objawy jak na normalną ciążę?

Miałam robione usg dopochwowe, najpierw wykazało pęcherzyk ale był bardzo mały, czekałam 2 tyg, ponowne usg , pęcherzyk większy ale nieregularny i juz wiedziałam że nic z tego nie będzie. Ten pęcherzyk utrzymał się tylko dzięki luteinie, potem miałam zabieg łyżeczkowania :?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 366 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]