Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 8:54 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1650 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

W miniony piątek otrzymałam potwierdzenie: zarodek 4,3mm i cudnie bijące serduszko... jestem przeszczęśliwa!!! :-)

Wg USG to 6 tydz 1 dz (oczywiście dane z piątku). Wg OM 6 tydz 3 dz, więc OK.

Profilaktycznie dostałam Duphaston (ze względu na wcześniejsze poronienie). I modlę się się każdego dnia, by wszystko było dobrze...

Kolejna wizyta 4 kwietnia.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

kamiz pisze:
Cześć dziewczyny,
to mój pierwszy post na forum.
W piątek wieczorem zrobiłam pierwszy test ciążowy 10 mlU/ml i po 3 sekunach pojawily sie dwie kreski, w sobote popołudniu dla pewnosci zrobiłam jeszcze jeden, tym razem 25 mlU/ml po około minucie pojawiły się dwie kreski.
Od około dwóch tygodni jestem potwornie zmęczona, często biegam do toalety, mam w nocy co jakiś czas bóle jak przed @, wyostrzył mi się węch i smak, piersi się trochę powiększyły i lekko bolą przy dotyku, a sutki wyglądają jak wentyle od jelcza.
Także wszystkie znaki wskazują, że to jednak ciąża :D
Byłam dzisiaj u gin, ale kazała przyjść za tydzień, że teraz to jest jeszcze za wcześnie na USG, dodam, że ostatni cykl miałam 4 lutego.

Pozdrawiam

Kamiz, mocno trzymam kciuki za Twoją fasolinkę!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

prv pisze:
Dziś rano powtórzyłam test w 29 dniu i również 2 krechy więc jestem z wami 8)

Powodzenia!!! Nie zapominaj o kwasie foliowym i magnezie z wit. B6 ;-)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

olciaaiclo pisze:
Być może brakowało Ci jakiegoś składnika, który jest w żółtym serze ;) czasami organizm sam się dopomina. Gratuluję i dbaj o siebie :O)

Dzięki, Ty też! :D
Ale to takie zabawne jak człowiek się rzuca na coś za czym wcześniej nie przepadał :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Barbarzyca,

mocno 3mam kciuki!!! ;-)

Olciaaiclo,

Czy w 10 tc objawy "łagodnieją", utrzymują się na stałym poziomie czy są silniejsze? Jak to jest u Ciebie?

I jak to jest z bólem piersi, bolą cały czas?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Nauzykaa pisze:
Barbarzyca,

mocno 3mam kciuki!!! ;-)

Olciaaiclo,

Czy w 10 tc objawy "łagodnieją", utrzymują się na stałym poziomie czy są silniejsze? Jak to jest u Ciebie?

I jak to jest z bólem piersi, bolą cały czas?

No to spytałaś eksperta :D
Ja w ogóle nie miałam nudności, wymiotów, ani bólu piersi jedynie lekko sutków. Także nie pomogę w tej kwestii. Gdyby nie USG to powątpiewałabym w moja ciąże. Pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Nauzykaa pisze:
W miniony piątek otrzymałam potwierdzenie: zarodek 4,3mm i cudnie bijące serduszko... jestem przeszczęśliwa!!! :-)

Wg USG to 6 tydz 1 dz (oczywiście dane z piątku). Wg OM 6 tydz 3 dz, więc OK.

Profilaktycznie dostałam Duphaston (ze względu na wcześniejsze poronienie). I modlę się się każdego dnia, by wszystko było dobrze...

Kolejna wizyta 4 kwietnia.

Nauzyka będzie dobrze. JA też swoje przeszłam. W 5 tyg. żywo-czerwone krwawienia przez 2 dni i plamienia 2 tyg. Zdążyłam już zaliczyć szpital, gdzie każdy lekarz powtarzał:,, Proszę być na czczo w razie zabiegu czyszczenia'', co jeszcze bardziej mnie dobijało. Ale mój maluch im pokazał: pokazał się zarys zarodka i bijące serduszka. Teraz już jestem w 10 tyg. mimo ciągłego stresu, że ta sytuacja się powtórzy. Czuję się świetnie no i tak jak Ty profilaktycznie biorę Duphaston :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

No i już po pierwszej wizycie 8) Na badaniu nie wyszło co prawda za wiele (jakaś mleczna łuna wokół takiej tyciej kropinki, że jakby mi nie pokazali palcem, to bym w życiu nie pomyślała, że to jest to) dostałam skierowanie na badania podstawowe i cóż czekamy :) kolejna wizyta 9 kwietnia i już powinnam mieć skończony 7 tydz więc wszystko zobacze co trzeba. Pozdrawiam was ciepluchno i 3majmy sie wszystkie :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Nauzykaa dzieki wielkie...

Gratuluje :) ze juz widzialas serduszko.... mam nadzieje ze ze tez uslysze w piatek :)

prv ja na mojej 1 wizycie tez mialam tylko widoczna kropeczke na USG :)

Obrazek

18.06.14 - Beta hcg - 547,4 mIU/ml
04.07.14 - 6t5d - serduszko

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Ja się dopisze! Bo gdzieś godzinę temu się dowiedziałam, że zafasolkowałam.
-Oczywiście okres spóźniał się tydzień
-pobolewa mnie brzuch
-piersi bolą
- mam sporo śluzu
- zła jak osa a za chwilę łagodna jak baranek
- temp. 37
- zgaga
- ciągle chcę mi się pić i sikać
- biegunki
Nie odrzuciło mnie od kawy ani papierosów, nie jest mi słabo ani nie mdli mnie, apetyt w normie.
Jeszcze jestem w szoku. Nie wiem czy się śmiać czy płakać...

Kolejna wizyta 14.05Godz.14.30

Nasza Tabelka: http://img855.imageshack.us/img855/4183 ... 5x3092.jpg

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Olciaaiclo,

Dziękuję serdecznie za wyczerpującą odpowiedź ;-)
Niestety, statystyki są przerażające... Sama 7 lat temu straciłam ciążę... Wśród znajomych zdarzyły się w ostatnim roku aż 3 poronienia... Dlatego drżę każdego dnia o swoje Maleństwo...
Staram się myśleć pozytywnie, być silna. Ale gdzieś głęboko czuję taki dziwny lęk...
Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze.
Bynajmniej, jesteś Moja Droga przykładem, że trzeba walczyć, choćby nie wiem co ;-)

Olusia82,

Mocno 3mam kciuki za wizytę. Myślę, że już powinien być widoczny śliczny zarodek z wyraźnie bijącym serduszkiem :-*
Oczywiście, daj znać, co i jak. Myślę, że wszystkie współtowarzyszki doli będą czekać z niecierpliwością i że wszystkie są z Tobą całym serduchem!!! ;-)
Ja na pewno :-)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Gosia_Macko pisze:
Ja się dopisze! Bo gdzieś godzinę temu się dowiedziałam, że zafasolkowałam.
-Oczywiście okres spóźniał się tydzień
-pobolewa mnie brzuch
-piersi bolą
- mam sporo śluzu
- zła jak osa a za chwilę łagodna jak baranek
- temp. 37
- zgaga
- ciągle chcę mi się pić i sikać
- biegunki
Nie odrzuciło mnie od kawy ani papierosów, nie jest mi słabo ani nie mdli mnie, apetyt w normie.
Jeszcze jestem w szoku. Nie wiem czy się śmiać czy płakać...

Mimo wszystko, staraj się unikać mocnej kawy, herbaty, tym bardziej papierosów ;-)
Mnie też bolały piersi (bolą nadal, uwidoczniły się niebieskie żyłki pod skórą, zwłaszcza po bokach). Podbrzusze również boli do tej pory, dziwne uczucie "ciągnięcia", jakby silnej" owulacji" rozchodzącej się aż do pachwin raz z jednej, raz z drugiej strony. Czasem czuję dziwne "podszczypywanie" od środka. A czasem jest to po prostu ból jak przed miesiączką, tylko troszkę mniej nasilony i inaczej rozchodzący się w podbrzuszu. Śluzu full i jeszcze trochę, czasem białozółtawy, najcześciej biało szklisty. Biegunki też miałam na poczatku, w nocy i z rana wymioty przez ok. 3 dni. Teraz już tylko mdłosci. Temp. ciągle >37. Zgaga również się zdarza, siusiu biegam co trochę. Suszy bardzo. Staram się dużo pić - wody niegazowanej, soków pomarańczowych, mleka, inki... 1 x dziennie małą filiżankę czarnej słabej, lurowatej herbaty z cytryną. Wcześniej piłam raz dziennie herbatkę rumiankową i żurawinową (ale z tą żurawiną to oszukaństwo, dobrze że zauważyłam, że w składzie jest hibiskus; szybko odstawiłam bo ma ponoć właściwości poronne). Teraz to już tylko herbatki ziołowe czy owocowe z apteki...
A nastrój też bywa pomerdany ;-)

Nie płakać, nie śmiać się przesadnie. Odczekać ze 2 dni i pójść zrobić betę, a ok. 6 tyg do lekarza :-)
Trzymam kciuki i życzę powodzenia!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

prv pisze:
No i już po pierwszej wizycie 8) Na badaniu nie wyszło co prawda za wiele (jakaś mleczna łuna wokół takiej tyciej kropinki, że jakby mi nie pokazali palcem, to bym w życiu nie pomyślała, że to jest to) dostałam skierowanie na badania podstawowe i cóż czekamy :) kolejna wizyta 9 kwietnia i już powinnam mieć skończony 7 tydz więc wszystko zobacze co trzeba. Pozdrawiam was ciepluchno i 3majmy sie wszystkie :)

Wiem, że ciężko być cierpliwą w takiej sytuacji, ale trzeba cierpliwie i pokornie zaczekać. Na pewno na kolejnej wizycie zobaczysz swoje małe-wielkie szczęście ;-)
Powodzenia!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Witam!

Przestudiowałam kilkadziesiąt stron tematu żeby zobaczyć czy nie wmawiam sobie czegoś, czego nie ma :)

Przez 10 lat brałam tabletki, po drugiej operacji jajnika - z polecenia lekarza. 5 m-cy temu odstawiłam je i korzystam z komputerka cyklu. Właśnie był pierwszy cykl starań o maleństwo i... dziś rano po kilku minutach pojawiła się bledziutka druga kreseczka!! W skrócie: 24dc, miałam dotąd po odstawieniu cykle 23-26 dniowe. Owulacja około 12dc. A teraz do sedna:

- podwyższona temperaturka bez dotychczasowych skoków (z komputerkiem mam ją pod stałą kontrolą i analizą :D)
- bóle podbrzusza jakby miesiączkowe, ciągnące
- ból piersi, ale nie sutków, raczej środka i po bokach
- ciągłe bieganie na siusiu, zawsze dużo piłam ale nigdy tyle nie biegałam!
- brak zmęczenia, raczej energia w normie
- apetyt normalny, a nawet ostatnio się troszkę odchudzałam :?
- lekkie mdłości ale bez przesady
- odczuwalne uderzenia gorąca...
- przeczucie że coś nowego się dzieje z moim ciałem :D

Mam nadzieję że @ się nie pojawi.............. Nie wierzyłam że tak od razu może się udać po tylu latach tabletek. Muszę powtórzyć teścik i zrobić badanie krwi! Kolejne objawy na pewno dopiszę :) Pozdrawiam Was gorąco!

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Nauzykaa Baaardzo dziekuje za rady. Zastosuję się natychmiast. zaraz biegam do apteki po herbatki i witaminki.
Trzymajcie sie cieplutko z dzidziusiem :)

Kolejna wizyta 14.05Godz.14.30

Nasza Tabelka: http://img855.imageshack.us/img855/4183 ... 5x3092.jpg

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Nauzykaa kochana dzieki za mile slowa :) hehe no tez tak mysle ze powinno juz byc cos widac :D nie moge sie doczekac juz wizyty ale z drugiej strony bardzo sie stresuje :) hehe :)

Kiteczka trzymam kciuki by tescik pokazal 2 kreseczki :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

:D Ja dowiedziałam się o ciąży 3 dni temu w 28dc - zrobilam dwa testy i na każdym była bladziuchna druga kreska :D Inne objawy są następujące:
- momentami mam siłę na wszystko a za chwilę padam na tawarz ze zmęczenia
- bolesne piersi (ale takie były zawsze przed @)
- brzuch mnie tylko czasami pobolewa jak długo siedzę i go sciskam
- bardzo małe mdlości jak cos zjem
- brak @, ale mam brązowe plamienia od 5 dni. Do dzisiaj były bardzo skąpe, ledwo zauważalne na papierze i wkładce, a dzisiaj mnie "zalało" brązem i dostalam Duphaston.
Zobaczymy jak się wszytko poukłada do następnej wizyty.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Wielkie szczęście i wielkie zmartwienie... Kiedy opadły pierwsze emocje ruszylam z wypisana litania badań do lekarza rodzinnego ale ten nie ma kompetencji by zlecić wiecej niż morfologie no to poszłam do Gin panstwowo ale ten zaprosił mnie do gabinetu swojego prywatnego powiedział że wtedy założy kartę i poprowadzi ciążę i zleci badania no to jestem w kropce bo pani u której byłam prywatnie prosiła bym 9 kwietnia przyszła już z badaniami a zrobienie ich prywatnie to ok 600zl co tu robić i gdzie iść ona ze swojej praktyki prywatnej nie może mi wystawić druku na nfz ? :wo:

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

prv pisze:
Wielkie szczęście i wielkie zmartwienie... Kiedy opadły pierwsze emocje ruszylam z wypisana litania badań do lekarza rodzinnego ale ten nie ma kompetencji by zlecić wiecej niż morfologie no to poszłam do Gin panstwowo ale ten zaprosił mnie do gabinetu swojego prywatnego powiedział że wtedy założy kartę i poprowadzi ciążę i zleci badania no to jestem w kropce bo pani u której byłam prywatnie prosiła bym 9 kwietnia przyszła już z badaniami a zrobienie ich prywatnie to ok 600zl co tu robić i gdzie iść ona ze swojej praktyki prywatnej nie może mi wystawić druku na nfz ? :wo:

Sorki za wyrażenie, ale chyba sobie jaja robią. Lekarz z NFZ-tu nie ma prawa odmówić Ci skierowania na badania w końcu Ci się należą (bezpłatnie !!!). Chyba jego jej stać, żeby robić sobie wszystkie badania prywatnie+ wizyty...
Spróbuj iść do jakiegoś innego ginekologa, bo widocznie ten na którego trafiłaś to naciągacz. Ja też chodzę prywatnie i na NFZ ( właśnie, żeby mieć badania za darmo, dlaczego mam płacić za coś co mi się należy?)

Wszystko zależy od podejścia lekarza. Ja prywatnie chodzę do najlepszego ginekologa w Chorzowie. Za wizytę z USG 3d płaci się 80 zł. A u innych, ze starym USG 100,120 zł. Sam powiedział, żeby po skierowania chodzić do przychodni a do niego ewentualnie co 2 miesiące na USG- i to jest podejście profesjonalisty.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

olciaaiclo jak sie nazywa ten ginekolog w chorzowie? ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1650 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 83  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]