Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 12:10 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8885 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 445  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

300 rano i 300 wieczorem...mam to w nawyku bo zawsze duzo cwiczylam...kolo tez bylo kilka miesiecy i ladnie mi brzusio schodzil ale wyprowadzilismy sie i go zapomnialam z Polski:(

spoko moja siostra nawet 3 nie zrobi :P :P :P :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam wtorkowo
u nas w nocy znowu ulewa była. jeszcze nie przeschło po poprzednich deszczech . :evil:
ciężka noc była. małej się znowu chyba pogarsza. całą nac kaszlała. jedziemy dzisiaj do lekarza. mam nadzieję że to nic poważnego. ona potrafi calkiem nieźle kaszleć przy zwykłym przeziębieniu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Fabienko piękna z Was rodzinką. Śliczną masz córeczkę. Pięknie wyglądasz.

Przeszłaś szkołę życia, teraz już będzie tylko lepiej.

Tasta gapa ze mnie :g^^: Dla mnie to też szok, właśnie jak nie można poczuć ruchów maluszka?

Dużo zdrówka dla małej. Mam nadzieję, że to nic poważnego.

Kasiu co u Ciebie słychać? Jak dzisiaj samopoczucie? Mam nadzieje, ze choć odrobinę lepsze niż wczoraj.

Tempka zaczyna spadać, więc czekam na @. W czwartek powinna przyleźć. Od następnego cyklu zaczynam kurację antybiotykową, potem przy najmniej cykl musimy odczekać i jak wszystko będzie w porządku, to zaczniemy ponowne staranka dopiero pod koniec października.

U nas też dzisiaj pada, ale to dobrze, bo już dość miałam upałów. Co za dużo to niezdrowo.

Obrazek

Aniołki moje kochane: [**]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam wtorkowo,

@ narazie jeszcze nie ma ale coś czuje że sie pojawi :( ewnie dzis wieczorem albo jutro rano

u nas wczoraj przeszła niezła nawałnica ale naszczesie obyło sie bez wielkich szkód
a dzis piękne słoneczko świeci, i dosc mocno grzeje ale to nie to co m.in wczorajszy upał

fabienka jaka ty laska jesteś :shock: brzuchem sie nie przejmuj, mi też zostalo "takie cos" tyle ze większe od Twojego ;)
śliczna z Was rodzinka :)
mojej siostrze na brzuszek pomogło picie aqua slim, i rónoczesnie z tym kręcenie hula hop i zmieniłą diete na zdrowszą, naprrawde widać efekty

tasta121 i jak po wizycie u lekarza? ja jutro wybierm sie na zakupy i musze kupić dla kacpra jakies witaminki bo niestety zbliza sie juz ta zdradliwa pora roku :(

mi sie wydaje że coś niedobrego dzieje się z tym światem, naprawde, ostatnio tylko samo zło się czai za rogiem, ta pogoda to moze taka kara żeby ludzie sie troszke opamiętali,

na ten mój nastrój to poskładało sie troche nieprzyjemnych rzeczy w rodzinie, z mężem cos nie moge sie dogadać, troche niepewną sytuacjje finansową mamy i przez to sama nie wiem co ze starankami, bardzo chciałabym żeby sie udało mimo że moze być ciężko bo mamy marne warunki mieszkaniowe, tzn mało miejsca, sama nie wiem co robić, do tego ciągle ktoś ma o cos do mnie pretensje, jedyna osoba z którą mogłam w realu normalnie pogadać wyprowadziła się, a jej mężowi najchętniej nakopałąbym do dupska tak zeby do mózgu doszło i wszystko mu tam wróciło na swoje miejsce, ja jestem chyba za wrażliwa na życie w dzisiejszym świecie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

HEJ dziewczynki!!

kochane moje dziekuje bardzo za mile slowa:)az sie zarumienilam jak czytalam strasznie sie wstydze ogolnie ale chcialam Wam pokazac nas ot tak zebysmy lepiej sobie gadaly:)zawsze to inaczej moze kiedys ktoras z zwas pokaze sie rowniez:)byloby super:)

tatsto trzymam kciuki za mala oby chorubsko sie nie pogorszylo!!

Beatko moze jednak nie przyjdzie?/jak czesto byly przytulanka???myslisz ze trafiliscie w owu??oj tak bym chciala zeby sie wam udalo!!!kurcze dzis przedostani dzien cyklu... :P

Kasiuniu naprawde zal mi Ciebie kobitko czasem jak Cie czytam to jakbym siebie czytala...tez mi sie wydaje ze ja sie nie nadaje do zycia w tej epoce...czasem wszystko mnie rani albo cos takiego co normalny czlowiek by olał..mam nadzieje ze sie zaprzyjaznimy i nie bedziesz sie czuc samotna..
Jak Twoj snus sie ma??mowi juz cos??moja mala narazie po swoejmu:)
u Ciebie sa myslisz szanse na fasolke??tez niedlugo masz termin chyba prawda??obie z beatka mialyscie testowac 20..

u mnie 11 dc a to oznacza wiecie :twisted: :twisted: :twisted: od wczoraj hihihih dajemy czadu:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Czarodziejka Smaku
Awatar użytkownika

hej dziewczyny

moge dołączyć

moja córcia ma 13 miesięcy, zawsze chcieliśmy miec conajmniej dwójke dzieci ale teraz nie wiem............

coraz cześciej myslę że może już wystarczy jedno a z drugiej strony ehh.......
nie wiem sama

zaraz Was poczytam od poczatku :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Markaz witaj :)

Fabienko było tylko jedno serduszko w samo owu. Gin na wizycie powiedział, że raczej cykl będzie stracony, bo śluzu płodnego zero.
Moim marzeniem było zostać kwietniową lub majową mamą. No nic trudno.

Kasiu
ja też mam takie wrażenie, że to kara za postępowanie ludzi.

Mam nadzieję, ze wszystko wróci na dobrą drogę. Na drugie dziecko już nie tak łatwo się zdecydować jak na pierwsze, zawsze jest jakieś ale i często nie ma dobrego momentu.

Obrazek

Ostatnio zmieniony wt sie 17, 2010 11:43 am przez Beata_26, łącznie zmieniany 2 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

fabienka oj to bierzcie sie ostro do roboty

dzięki za zrozumienie, ja tez mam taką nadzieję ze nie jest to takie sobie pisanie, bo juz kilka wątków w których pisałam sie rozpadło :(

mók synek gada jak mała papużka, nie ma słowa którego by nie powtórzył i mozna sobie juz z nim powaznie porozmawiać, czasem jestem w szoku bo widuje dzieci starsze a nie mówiące tyle, ostatnio męczyła go biegunka ale juz przechodzi,
jak był w wieku Emmusi to tez niewiele mówił ;)
spodziewam się dzis-jutro @ bo mam teraz 7 dni przerwy w tabletkach więc jesli nie pojawi sie to w piatek ew. w czwartek jesli nie wytzrymam zrobie test, jutro sobie musze kupić :)

ja mam taką głupią sytuacje ze lekarz mi powiedział ze z kazdym rokiem sznas ena dziecko będą malały wiec to jest największy argument za tym zeby teraz zajsc w ciąże, niby w najbardziej płodne dni cyklu (jesli nie był bezowulacyjy czego obawia sie mój lekarz) mój mąz był ciągle zmęczony ale nadrobiliśmy to jeszcze w dniach które dają jakąs szanse
za kilka godzin najwyzej dni niepewność zniknie :)
albo w jedna albo w druga strone

jeśli sie teraz nie udało to w nastepnym cyklu moze być ciężko bo mój mąż coś zaczyna kombinować że lepiej poczekać, a pozatym pracuje praktycznie non stop i czaem nawet nie mam sumienia go męczyć bo widze że jak wraca do domu to pada z nóg,

markaz witaj :)
ja tez mam takie dni niepewności ale one bardzo syzbko mijają jak zajrze np. do galeri sierpniówek 2010 ;)

Beata no niestety takie jest zycie,zawsze musimy dokonać wyboru, i nigdy nie jest to łatwe
ja mam nadzieje ze w najgorszym wypadku zostane znów czerwcową mamą ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Kasiu brawo dla synka za postępy w mówieniu :brv: :brv:

Trzymam kciuki aby ten cykl okazał się szczęśliwy.

Dzisiaj mamy jechać z M do drzewa na działkę, dlatego chciałam z rana zrobić test, aby w razie czego nie podnosić ciężkich kawałków, ale tempka ma tendencję spadkową, więc nie było sensu go robić. Czekam spokojnie na @.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Beata dziękuję :)

może jednak będzie niespodzianka? kto wie

a ja przyznam sie szczerze że zasady npr to dla mnie czarna magia :oops: bo jako metoda antykoncepcyjna to według mnie nieskuteczna metoda i nigdy nie przywiązywałam do tego wielkiej wagi, bardziej skłaniam sie ku temu w przypadku starań o dzidziusia i od pewnego czasu zaczęłam zgłębiac swoją wiedze na ten temat ale lekarz zbił mnie troche z tropu twierdząc ze biorąc tabletki na regulacje cyklu zasady dotyczace głownie sluzunie sa w stu procentach prawdziwe,

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam serdecznie nowa kolezanke:)

oj jak kazda z nas widze masz obawy z jednej strony znow to cudowne uczucie w ciazy...potem porod i dzidzi malusienkie przy piersi...z drugiej strony znow malo czasu znow zabkowanie...znow wszystko sie wali:)ale wiecie co?ja ostatnio tak sie zastanawialam nad tym wszystkim i stwierzdilam ze nie moge byc taka egositska...wyobrazilam sobie ze za poltora roczku juz odetchne jak cos a tu takie dwa ludziki mi beda po domku biegaly:)cuuuudownie:)

mam nadzieje ze i mnie sie uda w tym cyklu:)to bylby pierwszy raz:)hehehe:)

swiat staje na glowie matki i jczymowie zabija dzieci...syn matke ojciec corke...gwalca sie tłuka maltretuja...pija i zaniedbuja...co sie wyprawia na tym swiecie???

ja bym sie nie wachala jesli by mi sku/;-09777654 yn dotknal moje dziecko niewazne ile sie jest jak jest itp za****bym chyba!!!

ale sie zbulwersowalam:)

to my tu czekam na wasze relacje czy jest wredota czy nie malutka spi ja gotuje zupke koperkowa a na drugie malo wyszukane placuszki ryzowe:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Czarodziejka Smaku
Awatar użytkownika

beata kasia dzieki dziewczynki za miłe przyjecie :D

poczytała troszkę Wasze posty i łzy mi się w oczach kręcą, siedze w pracy i nie za abrdzo mam czas ale doczytam do końca :D

kasia tez zaglądam do galerii sierpniówek 2010 i aż sie tzręse zeby wziasc takiego malucha na rece :D

fabienka witaj :D
może przy Was pozbedę sie obaw :D
trzymam kciuki żeby sie udało :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to znaczy ze zasady obserwacji sluzuz wtedy nie sa wiarygodne???to jak kobieta ma wiedziec ze jest owulacja jak nie robi testow albo nie czuje jej tak jak ja mam np ja wiem kiedy bo w pewnym momencie pyk i strasznie boli jajnik heheh sluz sie leje jak woda z kranu no i wiecie :oops: :oops: :oops: chetka wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :twisted: :twisted: :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

markaz napisz coś więcej o sobie ;)

fabienka ja staram sie o takich rzeczach nie mysleć zeby sie właśnie nie bulwersować, kiedyś przeczytałam przypadkiem taki cytat: "denerwować się to mścić sie na własnym zdrowiu za głupotę innych" i staram sie unikać takich sytuacji bo moje nerwy przeciez i tak nic ni pomogą tym dzieciom, gdybym miała na to wpływ to takich zwyrodnialców kroiłabym po kawałku i soliła zeby bardziej cierpieli
ale czasem nerwy puszczają niestety....
zupa koperkowa, mmm narobiłaś mi smaka, u nas ukochana zupa mojego szczęścia malego- pomidorowa :D i kotleciki mielone ale obiadem w tym tygodniu zajmuje sie moja soistra której znudziły sie juz wakacje ;)

kacperek tez śpi, juz dwie godzinki, potem pewnie nie bede miała szansy zeby do was zajrzec, dopiero jutro :(

----------

no własnie fabienka ty masz takie objawy, bo amsz regularne cykle, a ja odkąd zaczełąm miesiączkowac to mam bardzo nieregularne cykle i lekarz stwierdził ze pewnie większość z nich jest bezowulacyjna, a wtedy nie ma takich objawów które opisujesz, i mówił mi ze niby teraz moge je miec ale nie musze, mogą byc takie ze nawet ich nie zauwaze

chyba Kacper sie budzi :(

Ostatnio zmieniony wt sie 17, 2010 12:08 pm przez KasiaB87, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Kasiu NPR przy odkładaniu poczęcia to ścisłe przestrzeganie reguł i nie ma nic wspólnego z tzw. kalendarzykiem małżeńskim, bo tu łatwo o pomyłkę, lekki stres, choroba i wszystko się przesuwa, jeżeli jednak zasady się przestrzega i uważnie obserwuje swój organizm, to na ciąże nie ma szans, ale jak już wcześniej pisałam, nie można nagiąć pewnych zasad, a nie każdy ma silną wolę, ale za to wiadomo kiedy można szaleć do woli, bez żadnych konsekwencji.

Fabienko fakt świat wywala się do góry nogami, wszystkie zasady są łamane. :evil:

Co do owu, to potwierdzić ją może tylko badanie usg, wszelkie inne metody mogą pomóc określić owu w przybliżeniu, ale nigdy w 100 % nie dadzą nam odpowiedzi, kiedy dokładnie nastąpiło uwolnienie komórki jajowej.

Markaz
zaglądaj do nas częściej. Ja piszę tylko z pracy, w domu do kapa siadam od wielkiego święta.

Dla mnie sierpień jest nieszczęśliwym miesiącem. Jakby wszystko dobrze się skończyło nasz mały Aniołek skończyłby 12 sierpnia 2 latka, a drugi urodziłby się 15 sierpnia tego roku :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Beata mi barkuje systematyczności w takic sprawch i nie ufałabym nie tyle metodzie co sobie, a pozatym stresu to ja mam az nadmiar

kiedyś próbowałam obserwowac swój organizm ale ze względu na moją szaloną nieregularnośc cykli nic z tego nie wyszło, potem pigułki anty, ciąża i tak jakos wyszło ze nie było okazji zastosowac tych metod
a teraz sztucznie hormony bo podawane doustnie mogą podobno fałszowac te odczucia

nawet nie wiecie jak ja wam zazdroszcze ze tak znacie swój organizm, ze wiecie kiedy przyjdzie @ bez zadnych tabletek wywołujących, kiedy macie najbardziej płodne dni...
ja teraz niby wiem którego dnia ale kieruje sie bardziej numerkiem na tabletkach :(

strasznie współczuję Ci przeżyć :( musiało być Ci bardzo cięzko kilka dni emu, ale nie matrw się wszystko sie ułoży i dostaiesz nagrode za ten smutek

Ostatnio zmieniony wt sie 17, 2010 12:18 pm przez KasiaB87, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasiu milego dzionka Ci zycze...mam nadzieje ze nie pryjdzie malpiszon i jutro napiszesz nam cos milego:)

beatko fakt dla Ciebie to koszmarny miesiac pewnie duzo myslisz...ja zawsze jak styczen przychodzi litry lez plyna...zal koszmarny a czasem to nawet jak na Emmusie patrze to zaczynam plakac ze Kacperek teztak by mogl sie bawic...teraz jak polece do polski gdzies za trzy tygodnie to planuje postawic Mu pomniczek i zeby mial slicznie na grobiku...Zupka zrobiona...siedze na necie i czytam o ciazach i o ciazach blizniaczych heheehheeh :twisted: :twisted:

kurcze ogladalam ten serial troszke o tych kobitach co je porod zaskoczyl dla mnie to szoking normalnie nie rozumiem jak sie to moze stac?zero instynktu no w koncu okres sie spozni i co do lekarza nie szly??nie kumam tego

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Kasiu fakt potrzeba dużo samo zaparcia i cierpliwości zwłaszcza przy bardzo długich cyklach.

Osobiście przyzwyczaiłam się już do mierzenia tempki. Nastawiam budzik na 4, mierzę i idę dalej spać. U mnie cykle w miarę regularne 27-29 dni.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

fabienka dziękuję, jednak jeszce chwilke będę, Kacper obudził się, tłumaczył mi cos- nie wiem co,położył sie i spi dalej :)

czyzby marzyła Ci sie bliźniacza ciąża??

znajoma mojej sąsiadki zaszła w ciąże juz po ( wydawało jej sie ze juz po) menopauzie miała 65 lat :shock: podobno to najstarsza kobieta w ciazy w polsce, dowiedziała sie w 5. m-cu , przypadkiem bo nie brała pod uwage ze to moze byc ciąza

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a tak...wspolczuje ci strasznie tych porabanych cykli....i jeszcze stresior w domu jeju i le kobieta czasem ma przejsc...a w sumie przychodzi czas kiedy musimy stad odchodzic i wtedy te rzeczy ktore nam sen z powiek kradna nie sa juz wcale istotne...jakby sie tak zastanowic jeszcze ten kraj ...paranoja...Polske kocham ale zyc tam to trzeba miec chyba wor kasy pod stodola schowany!!!ciagle tylko sie martw co jutro co jutro...a gdyby tak czas na chwile sie zatrzymał...jak np ziemia sie kreci a my fruwamy gdzies w kosmosie ktory nie ma konca w kazdej chwili moze cos pierdyknac w nas...jakos tak jak o tym mysle to mnie glowa bolec zaczyna...mam takie mysli jak sie kapie hehehehe w ogole jestem jakas durnowata ostatnio i za duz mysle do roboty by sie baba wziela a nie :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8885 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 445  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]