Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:11 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 158 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Ewel, to jak jest wysoko i otwarta to może warto działać , ponoć jak jest owulacja to jest wysoko i jest otwarta. Nie mam racji?? Może owu Ci się przesunęła ?? :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale sie postaramy!!! dzieki :lol:
musi sie udac!!!

mam jeszcze pytanko jak dojdzie do zaplodnienia TO SZYJKA ODRAZU SIE ZAMYKA CZY PO JAKIMS CZASIE???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ewell20 pisze:
hejka mam pytanko!

10.07 przestalam brac tabsy
13.07 mialam @
26.07 "przytulanki"

w 16dc mialam tem 37.1'
w 17dc mialam 37.3' "przytulanki"
w 18dc mialam 37.3'
w 19dc mialam 37.4'
hmmm zastanawia mnie jedno czy to moze byc fasolka czy raczej dlatego mam taka wysoka temke bo mnie od jakiegos czasu boli podbrzusze????
czesto chodze siku czasmi mam mdlosci ale nie zeby odrazu leciec do wc :)
bardzo chcialabym miec dzidzie!!!!!

ale nie wiem kiedy (oby nie!!!) dostane @

a moj gin jest na urlopie!!! :x
i musze sie umowic prywatnie!!!

a wy co o tym myslicie????

w 2 fazie cyklu temperatura zawsze wzrasta.... poczekaj do dnia spodziewanej miesiaczki i zrób test :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzieki :lol:
dzis tez bedziemy testowac :)
nie chce sie powtazac ale czy przeczytalas moje nastepne posty bo juz mam male watpliwosci :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny...
Jak Wy sprawdzacie ta szyjkę? :oops: Chyba jestem i stara i głupia bo nie wiem jak rozpoznać czy jest wysoko czy nisko i czy jest otwarta czy zamknieta???? Interesuje mnie to bo czekam na @, a raczej na jej BRAK!!!
Pokierujcie mnie to się zaraz zbadam :lol:
Dzieki za pomoc!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ewell20 pisze:
ale sie postaramy!!! dzieki :lol:
musi sie udac!!!

mam jeszcze pytanko jak dojdzie do zaplodnienia TO SZYJKA ODRAZU SIE ZAMYKA CZY PO JAKIMS CZASIE???

moja szyjka po zapłodnieniu była bardzo miękka, i wysoka na czas przyjścia @ nieco się obniżyła ale nadal było miękko i myślałam że @ przyjdzie, no ale po terminie miesiączki znowu się podniosła i taka jest do teraz :) Nie wiem czy była zamknieta czy otwarta bo była za wysoko :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

edyta29 pisze:
Hej dziewczyny...
Jak Wy sprawdzacie ta szyjkę? :oops: Chyba jestem i stara i głupia bo nie wiem jak rozpoznać czy jest wysoko czy nisko i czy jest otwarta czy zamknieta???? Interesuje mnie to bo czekam na @, a raczej na jej BRAK!!!
Dzieki za pomoc!

Szyjkę wyczujesz bez problemu, to takie wybrzuszenie, taka gulka :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no ja wlasnie tez z ledwosia wyczolam ze jest otwarta dzieki wielkie
bedziemy sie starac dalej!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

FunkyGirl pisze:
edyta29 pisze:
Hej dziewczyny...
Dzieki za pomoc!

Szyjkę wyczujesz bez problemu, to takie wybrzuszenie, taka gulka :D

taki ogonek jakby :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ewell20 pisze:
no ja wlasnie tez z ledwosia wyczolam ze jest otwarta dzieki wielkie
bedziemy sie starac dalej!!

No ja jej wogóle nie dosięgłam.... nawet wtedy gdy udało mi się ją wyczuć, to nie byłam w stanie sprawdzić czy była otwarta czy zamknięta ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny, dzieki ale nadal nie wiem czy to co wyczuwam to szyjka :oops: Ale wstyd :(
Jeśli to taka miękka gulejka to mam ją tuz przy wejściu do pochwy - zaraz nad kością łonową... Może być? Wyczuwam takie miękkie miąsko :wink: Czyli nie jestem w ciąży, tak? :cry:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

edyta29 pisze:
Dziewczyny, dzieki ale nadal nie wiem czy to co wyczuwam to szyjka :oops: Ale wstyd :(
Jeśli to taka miękka gulejka to mam ją tuz przy wejściu do pochwy - zaraz nad kością łonową... Może być? Wyczuwam takie miękkie miąsko :wink: Czyli nie jestem w ciąży, tak? :cry:

Napiszę tak po prostu:

Jak wsadzisz palec do pochwy, to w pewnym momęcie powinnaś wyczuć taką gulkę (chyba że jej nie umiesz wyczuć, lub jest ledwo co wyczuwalna tzn że jest wysoko), jak jest dobrze wyczuwalna, to jak ją pomacasz powinnaś wyczuć w tej gulce otworek (wejście dalej) jeżeli dasz radę wsadzić tam czubek palca i zrobić nim malutkie kóleczko tzn że jest otwarta, a jak nie dasz radu wsunąć nawet koniuszka tzn że jest zamknięta, miękka jest wtedy gdy w dotyku przypomina wewnętrzną stronę twych ust, a twrada gdy w dotyku przypomona czubek twojego nosa lub małżowinę uszną :)

Postarałam się jak najjaśniej :)

tutaj masz link ze zdjęciami :)

http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=8658

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzieki bardzo
Efekt badania - miekka i otwrta, z otworkiem w którym mogłam poruszac palcem. A co to znaczy? Nie mam pojęcia... Okres mam dostac za 2 dni, ale starałam się o maleństwo... Pewnei nie wyszło :cry:
Jak interpretowac to badanie?
Raz jeszcze wielkie dzieki.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc dziewczynki!

Czesc Tusiaczku....

Powiem Wam tak...
Staram się z mężusiem o dzidzię i jak dużo o tym myśle, tzn jak bardzo chcę zauwazyłam ze to niezła metoda antykoncepcji hihi
Jak bardzo chcę, to nic z tego nie wychodzi, normalnie tak jakbym stosowała jakąś antykoncepcję, dlatego żeby nie myśleć o dzidzi stwierdziłam ze nawet na to forum będę zadziej zaglądać, bo jak siedzę cały dzień,czytam posty to myślę myślę i....nici. A teraz nadszedł czas, ze wyjeżdzam do Polski na 3 tyg, zero kontaktu z internetem, ślub, a pozniej tydzień miodowy i...mam nadzieję, ze sie uda :)

A okresu dalej nie mam, dziś jest 36 dzień, 3 testy-negatywy, burza hormonów po tabsach na maxa!

ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIEGO NAJ...i staraczkom powodzonka! Mam nadzieję, ze jak wrócę po ślubie do Irlandii, to dołączę do zafasolkowanych :) Psychika musi odpocząć i zero myślenia o dzidzi i mam nadzieję, ze sie uda :) :) :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Milkaj to jest chyba bardzo dobry sposób na NIE dziecko - sama po sobie widzę :( ,najlepiej rzezcywiście wyjechać wyluzować i nie myśleć. Nikt nie wie dlaczego się tak dzieje ale jak bardzo się się chce dziecka to tym bardziej go miec nie można, jakaś taka bariera wystepuje-by ją szlak..
W takim razie życzę owocnych starań w nastepnym miesiącu oraz udanego weseliska i naprawdę miodowego tygodnia. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Po tych dokładnych opisach, probowalam wymacac sobie szyjkę.. i wyszło że jest miękka i wysoko.. dossałam sie wlasnie do broszurki, ktora zostala mi po lekcjach naturalnego planowania rodziny przed slubem koscielnym.. i tu jest napisane tak.

okres- szyjka nisko, twarda, sucha, zamknieta
owulacja- wysoko, miekka, śluz, otwarta
po owulacji, niepłodne dni- nisko, twarda, sucha, zamknieta.

"A ostatni dzien, w którym wystepuje choc jedna cecha śluzu szyjkowego(sluz śliski) nazywamy szczytem płodnosci".

to chyba teraz jasne. :roll:

Mateuszek 10.04.2008 cc 8:45 51cm 2600g
--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziekuję za życzonka i miłe słówka.... :)

Milutko....

Jak wrócę, na pewno odwiedzę forum :) Nie da się o nim zapomnieć....ale teraz na jakiśczas niestety muszę, bo wciąga.....szok! Dlatego mam nadzieję, ze wreszcie nam się uda :)

pozdrawiam Was serdecznie i przesyłam tysiące fluidków :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hihihihi.. Milkaj na odwyku :twisted:
To jak wrocisz, to dopiero będziesz miala co czytac i opowiadac ;)

Własnie doszłam do wniosku, wiem wiem jabym nie miala co robic-ale same wiecie jak to jest, ze mam owulkę.. Mało odkrywcze moze.. ale w szyjce odczuwam takie ciągnięcie. Mam duzo białęgo śluzu i drętwieje mi krocze. a rano mialam taki ból jak przy zmeczonych nogach, całych łydek az do pośladków. Bolą mnie tez sutki. Tempka wczoraj byla super niska- pod paszką 36,1 a w srodku 37,2. Dzis zaczela rosnac. Przytulanki byly jakies dwa dni temu. Hmm.. Wolałąbym na razie jeszcze nie, bo chce by cykl mi sie ustabilizowal po tabsach. Poza tym we wrzesniu czeka mnie narkoza i operacja barku. Jaka ja jestem nieodpowiedzialna.. ale tak bardzo chce!

Chwila.. chwila.. tylko czemu jestem taka senna od kilku dni?!! Dwa ostatnie niemal cale przespalam. Nie jestem chyba chora?.. :shock:

Nie.. nawet mi tego nie piszcie. Żadnych testow az do konca sierpnia! To jest mo plan i bede sie go trzymac.

W kazdym razie chyba wszystkie staraczki są w ciązy urojonej. Ech...

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Z gory przepraszam za posta pod postem, ale mamy następny dzien i nie chce dopisywac do poprzedniego tekstu w stylu dzien kolejny..

Chyba zaczne szalec z tą tempką tak jak Wy.. :oops:
Zaczęłam mierzyc regularnie..
Jak pisalam wczoraj 37,2 a dzis.. 37,5! Czyli jednak po owulce jestem. te ciągutki to było jajeczkowanie. wszystko sie potwierdza :)

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wszytkie piszecie o mierzeniu temperatury termometrem rtęciowym, a ja mirze sobie tmp. elektronicznym. Czy taki termometr moze byc w tym przypadku niedokładny??

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 158 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]