Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 4:03 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1535 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 77  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Dzienkuje :)
Awatar użytkownika

Gizelcia ale mi juz niee pomaga :cry:

gizelcia pisze:
..na zgage najlepsza jest mieta :D

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

petunia pisze:
Oj jestem ludkiem slabej wiary ..... a pod kontrola lekarzy jestem stala :) ale coz .....narazie jest dobrze .....chociaz mam obawy..... pozyjemy zobaczymy..............
PS. Ma ktoras z was dobry lek na zgage..........dobija mnie....... :lol:

petuniu kochana na zgagusię najlepsza jest zielona herbatka z opuncją figową ale sypana nie ekspresówka! a moze to juz twój objaw ciążowy :D :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

..to sprobuj wypic sok z ziemniakow przed kazdym posilkiem..jestem technologiem zywienia wiec troszkum sie na tym znam :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

..unikaj tez potraw smazonych..najlepiej stosuj potrawy gotowane w wodzie lub na parze a napewno zgaga przejdzie :):)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gizelcia pisze:
..to sprobuj wypic sok z ziemniakow przed kazdym posilkiem..jestem technologiem zywienia wiec troszkum sie na tym znam :lol: :lol:

gizelcia a ty układasz mose diety odchudzajace tak indywidualne dla kazdego z osobna? :lol: :lol: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

gizelcia a ten sok z ziemniakow surowych???? I nie zaszkodzi???? :oops: :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

he he..nie ale moge Ci cos powiedziec ma temat takiej diety :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mow!!!!!Ja to mam swira na punkcie zdrowego odzywiania- no............teoretycznie!!!!Lubie probowac nowosci!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cytuj:
gizelcia a ten sok z ziemniakow surowych???? I nie zaszkodzi????

Nie nie powienien zaszkodzic..ale jesli sie obawiacie mozna wypic normalny sok warzywny.. :lol: [/code]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gizelcia pisze:
he he..nie ale moge Ci cos powiedziec ma temat takiej diety :P

no to podziel się ze mna swoja wiedzą na ten temat....... plis plis plis :roll:
prześle ci ładnego buziolka za to i wirtualnie cię przytulę nawet........... :D :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cytuj:
Mow!!!!!Ja to mam swira na punkcie zdrowego odzywiania- no............teoretycznie!!!!Lubie probowac nowosci!!!!!

hmm..no wiec..w diecie takiej nalezy ograniczyc ilosc soli do 2-3 g na dobe a najlepiej przyrzadzac potrawy bez jej zawartosci poniewaz sol wzmaga apetyt i zatrzymuje wode w organizmie..ogranicza sie rowniez dodawanie plynow poniewaz suche potrawy bardziej syca..w diecie takiej stosuje sie glownie potrawy gotowane w wodzie jaki i na parze..nie podaje sie potraw smazonych pieczonych lub duszonych z dodatkiem tluszczu..mozna za to piec w pergaminie :P nie nalezy stosowac rowniez sosow i zup z zawiesina..warzywa glownie z wody ktorych nie zaprawia sie woda ani maka a najlepiej w postaci surowek i salatek..jaka jest roznica miedzy surowka a salatka to chyba wiesz ;)..nie uzywac ostrych przypraw a jak juz to przyprawy moczopedne takie jak pietruszka,seler,koperek,kwasek cytrynowy wailia i cynamon..nie uzywa sie rowniez duzych ilosci cukru,slodyczy i ciast slodkich :P To chyba wszystko jesli chcesz schudnac a miec wszystkie niezbedne skladniki odzywcze dostarczone do orgamizmu :P

Ostatnio zmieniony wt lut 06, 2007 1:04 pm przez gizelcia, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

..milego czytania :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

yyy..produkty dozwolone i niedozwolone tez?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gizelcia wielkie dzięki :D
masz buziola###### :oops: a teraz cię przytualam....... czujesz?

soli nie używam hahaha cukier niestety juz tak i jem pikantne rzeczy...... warzywka lubie moge szamac ale z tym pieczeniem i smazeniem to będzie ciężko zrezygnować......... :cry: :cry: :cry:

zrzuciłam już 20kg i chciałam jeszcze troszkę bo po tych wspomagaczach co mi gin zapisała to juz 3 kilo przytyłam więc......... chyba muszę się bardziej pilnować........ hahaha :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mozesz wipisac jak by ci się chciało............ :roll: :roll: :roll: :roll: :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzieki Gizelcia!!!!
Jak tylko uporam sie z grypka to wyprobuje!!!!! A co mi tam :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

..alez nie ma za co..taka moja rola :P No jesli chce sie schudnac to trzeba wyrzec sie paru przyjemnosci :( ale 20 kg to i tak dobry wynik!!!!..oj czuje jak mnie przytulasz..mmm..slicznie bo moj chlop to ostatnio zapomina :cry: Tu masz produkty dozwolone i nie dozwolone..

PRODUKTY DOZWOLONE:
Pieczywo czerstwe ciemnie,Maka,makarony(ograniczone),Kasze grube,Mleko,sery(chude),jaja cale,bialko,mieso(chude gatunki),ryby chude(dorsz,szczupak,leszcz,pstrag,lin,fladra),ziemniaki gotowane w ograniczonych ilosciac,warzywa wszystkie,cukier(ogrniczenie mozna niekiedy uwzglednic)

PRODUKTY NIEDOZWOLONE:
Pieczywo biale swieze,ciasta,mleko pelne,przetwory z mleka,sery tluste dojrzewajace i topione,mieso(gatunki tluste-wieprzowina,baranina,ges,kaczka),ryby(tluste gatunki oraz wybrane konserwy),wedliny(wszystkie rodzaje) i konserwy,sledzie,tluszcze wieprzowe,smalec,ziemniaki smazone,warzywa straczkowe,dzemy,marmolady,slodycze,ostre przyprawy,kawa,czekolada,kakao,alkohol

..eh..sama widzisz..wszystkie pysznosci zostaly zabronione..az mi Ciebie szkoda:(Ale czego sie nie robi by byc zdrowym i pieknie wygladac? :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cytuj:
soli nie używam hahaha cukier niestety juz tak i jem pikantne rzeczy...... warzywka lubie moge szamac ale z tym pieczeniem i smazeniem to będzie ciężko zrezygnować.........

Mozesz piec ale w pergaminie lub w folii aluminowiej zeby nie uzywac tluszczu :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kiniah- wiesz co? A latwo zrzucasz wage jak sie zaprzesz? Ja kiedy chce znow wejsc w spodnie to nie jem od 16.00- tylko duzo pije!!!!Tydzien i do 3 kg nie mam!!!! Nie wiem czemu tak sie dzieje, ale wyczytalam to w chinskich madrosciach i na mnie to dziala!!! Do 16 jem normalnie i wszystko, a po 16 tylko duzo pije!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gizelcia pisze:
..eh..sama widzisz..wszystkie pysznosci zostaly zabronione..az mi Ciebie szkoda:(Ale czego sie nie robi by byc zdrowym i pieknie wygladac? :lol:

oja biedna ...... ale damy rade....... mogłabym zjechać jeszcze tak z 7kg to przy wzroście 175 wazyłabym 60kg i było by całakiem całkiem no nie?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1535 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 77  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]