Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 12:19 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8885 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 445  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

DZIEWCZYNY ANO WEEKEND

ja dzisiaj chyba dostane szalu jakiegos mala taka niedobra od switu samoego!!!!!!

poza tym kupa roboty i prania ot co:(

ej kochane nie zalamujcie sie prosze...jak przyjdzie wredota to wtedy ok??

kupilam folik i zazylam hehe wczoraj bylo przytulanko i bylo cudownie :oops: :P :P :P dzis 8 dc:)

chce nad morze i zebysmy kiedys wszystkie sie spotkaly na lampce winka...
:P
przepis na kotleciki z piersi:

dwie podwojne piersi z kurczaka
papryka
cebula
kawalki sera zoltego
4 jajka
3łyżki mąki ziemniaczanej
1łyżka maki pszennej
przyprawy do smaku

piersi kroimi w kostke, papryke i cebulke rowniez wszystko dajemy do miski i przyprawiamy odstawiamy na 20 minut do lodowki
w osobnym naczynia z maki i jajek robimy ciasto wyjmujemy piersi z lodowki i wsypujemy serka zoltego pokrojonego w kostke i wlewamy ciasto, mieszamy dokladnie. Kladziemy na gorący olej lub oliwe z oliwek po dwie łyżki wychodzą ladne placuszki smazymy na złoto z obu stron tak jak placki ziemniaczane:) PYYYCHA:)PS KOLEZANKA WLASNIE NAPISALA ZE DWIE KRECHY RANO BYLY:)SUPER Z WATKU JESLI WYDAJE CI SIE ZE JESTES W CIAZY...:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

fabienko przepis wygląda zachęcająco, muszą wypróbować

cieszymy się że wstręciucha nie robi złudnych nadziei i nie spóźnia bez sensu..........szybko przejdzie i nowe staranka.... cha niby taka dzielna a złapałam dzisiaj mega doła. dzień okropny. spięcia z mężem, deszcz na dworze i jeszcze mi dziecko dychra. jak ja nie lubię gdy mała zaczyna chorować....i do tego powoli się rozkręca @......aż sobie popłakalam z tego ciśnienia.... :roll: :twisted: :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kochana masz racje...deszcz w dodatku to moze spowodowac mega dola...wspolczuje ci takiego paskidnego dnia moze jutro objawi sie czyms nowym i jakos Ci sie razniej zrobi?laski pewnie sobotnio spedzaja czas...ja ogladam friends bo kocham ten serial i mnie relaskuje strasznie...powiedz mi kochana skad jestes??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam z wieczora, juz prawie mi sie oczy zamykają ale czekam na męża,
trzeba mu jedzonko zrobić żeby sie podlizac ;)

ale ciężki dzis dzień miałam, szkoda gadać.

tasta121 rany, deszcz :lol: przeslij troche bo u nas spiekota jak w piekle, powiem wam szczerze że wolałabym zeby było troche chłodniej
głowa do góry kochana, doła trzeba zakopać, chcesz to podeślę Ci dobrą łopate ;)

fabienka napewno wypróbuje przepis, dzięki :D

morze, piwko, dobre towarzystwo, hmmmm prawie jak w niebie

a mi jest bardzo smutno dzis bo dowiedziałam że moja najlepsza znajoma z tych okolic nie wróci do męża :( teraz mieszka z rodzicami prawie 100 km od nas :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
tasta121 rany, deszcz :lol: przeslij troche bo u nas spiekota jak w piekle, powiem wam szczerze że wolałabym zeby było troche chłodniej
głowa do góry kochana, doła trzeba zakopać, chcesz to podeślę Ci dobrą łopate ;):

i rogal sam wyszedł na buzię.
szkoda kasia. jak dobra znajoma to szkoda bo pewnie kontakt się urwie...
Fabienko mieszkam w okolicy Gorzowa WLKP. w Lubuskim. przyjaciele to super serial
a deszczu to u nas teraz dość. noga w ogrodzie się zapada takie bagno się zrobiło
a mi dzisiaj sie nawet śnilo że się z mężem kłócę. Boziu...co dziwne bo już po kłótni :lol:

wiecie mnie męczy to "siedzenie" w domu. to już ponad cztery lata. brakuje mi kontaktu z ludźmi. chciałabym robić coś w życiu oprócz sprzątania, gotowania, zajmowania się ogrodem no i dwójka dzieci (jeden to mąż) :lol: :wink: .nie po to kończyłam studia .......takie myśli w gorsze dni mnie nachodzą. może jak pójdę do pracy to zejdzie mi to ciśnienie na drugie dziecko. tylko znajdź tą pracę????!!!!! a muszą czekać jeszcze rok aż mała pójdzie do szkoły . mieszkamy z dziadkami przez ścianę ale oni mają 80 lat więc caly dzień z tak małym dzieckiem to nie dla nich. ale pomoc po powrocie ze szkoły to już tak :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tasto rozumiem Cie doskonale chocoaz ja to dopiero 18 miesiecy w domu...ale tez czasem mam dosyc tez chcialabym do ludzi i robic cos waznego cos osiagnac...mam napisana jedna ksiazke teraz chcialabym pisac druga iw sumie tym sie zajme jak troche sie u nas ustabilizuje i jak sie wyprowadzimy juz...mala bedzie spac a ja pisac lub malutka bedzie troszke starsza zajmie sie malowaniem rysowaniem zabawa to tez bede pisac postanowilam zrobic cos dla siebie zreszta maz od dawna mnie juz namawia:)

natchnelas mnioe rowniez...dziekuje:)

klotnia jak sie sni to znaczy ze oczysci sie atmosfera w domku :P

u mnie juz lepiej z mezem z czego jstem bardzo szczesliwa...

fajnie ze masz ogordek ja marze zeby miec:)\

czyli nie bedziesz sie juz starac o dzidzie?:(

kobitki co tam u was?Ciekawe co Beatka porabia

Kasiu jakies objawy zaobserwowalas?A Ty Beatko?Obie testujecie 20:)

oby małpiszon nie przyszedl wredny!!!!

GUSIA ja bym sie starala na Twoim miejscu teraz jest dobry czas wlasnie jak tak sie staralam od 11 dc amialam wowczas 28 dni i jest corcia ale pewnie nie ma recepty na to sama nie wiem:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

fabienka pisze:
mam napisana jedna ksiazke teraz chcialabym pisac druga

fabienka to ty pisarką jesteś :shock: a wydałaś tą książkę, i o czym piszesz?
podziwiam bo zawsze kochałam ksiązki ale napisać to już niestety nie umiem
co do ogrodu to ja czasami aż mam dość. mieszkam na wsi i mamy naprawdę olbrzymi ogród warzywny. sadzimy nawet takie dziwne warzywa jak fenkuł, szpinak. jeszcze folia z pomidorami. no i kwiatki też rosną. :lol: ale praca w ogrodzie miło odpręża. jak kilka godzin poplewię, zmęczę się to i humor mam lepszy :lol:
założyłam sobie jak do końca tego roku nic nie zaskoczy z dzidzią to odpuszczę...trudno..... :cry:

no właśnie co tam u reszty dziewczyn słychać? jakieś objawy? piszczcie dziewczyny bo my ciekawe jesteśmy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam niedzielnie

mój mąz naszczescie dzisiaj w domu, i całkiem inaczej sie czuje :)
byliśmy jzu w kościółku, jak Kacper sie wyspi to moze pojedziemy nad wode i do tesciowej po malinki na soczek

fabienka wow, przychylam sie do pytania tasty odnośnie książki?

tasta121 ja tez dziewczyna ze wsi jestem ;)
masz racje ze taka praca odpręża, ja uwielbiam prace z roślinami bo az człowiekowi miło jak widzi jak potrafią sie odwdzięczyć za troske i pielegnacje jaką je oataczamy. a pozatym takie swoje pomidory to prawdziwe POMIDORY a nie pomidoropodobna mieszanka nawozów która nie widziała ziemi tylko rosła na folii ;)

mnie tez czasem dopada taki nastrój ze chciałabym do [racy, do ludzi, tym bardziej ze nawet nie zdążyłam rozwinąć skrzydeł z swoim zawodzie, ale na wszystko przyjdzie czas,

mnie dalej brzuch pobolewa, szczególnie wieczorem ale to pewnie te szwy po cięciu się odzywają, a śpiocha mam nadal, dosłownie padam z nóg po godzinie od wstania z łóżka mimo ze spie prawie całą noc

fabienka ciesze sie ze doszliscie do porozumienia z meżem, my mamy przed sobą powazną rozmowe....

bardzo chciałabym zeby ten małpiszon nei przyszedł, nawet sobei nie wyobrazacie jak bardzo

u nas dzis dalszy ciąg upału tropikalnego, człowiek nic nie robi a i tak sie z niego leje
i strasza burzami, mam nadzieje ze to tylko takie straszenie

milego niedzielnego wypoczynku kobietki bo ja juz dzisiaj nie znajde czasu zeby zajrzec

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
KasiaB87"]
mnie dalej brzuch pobolewa, szczególnie wieczorem ale to pewnie te szwy po cięciu się odzywają, a śpiocha mam nadal, dosłownie padam z nóg po godzinie od wstania z łóżka mimo ze spie prawie całą noc

obiecujące....

ja dzisiaj dostałam@. ale dziwne jest to że od tygodnia ciągle mi stoi coś w gardle. i odbija mi się ciągle :oops: :oops: jakby @ nie było pomyślałabym sobie że coś jest na rzeczy....miałam tak w ciąży zanim przyszły wymioty. może ja jestem taki przypadek ukrytej ciąży ??:lol: :sese: :P: będę zaraz oglądała na Discowery T&L o takich kobitkach co rodzą z zaskocznia. boże jak to możliwe??????????ja dalej nie wiem[/quote]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Witam po weekendowo :)

Tasta121 szkoda, że @ przyszła, ale masz rację, dobrze, że nie spóźniła się i nie robiła nadziei. Nowy cykl, nowe nadzieje. Teraz najprzyjemniejszy czas przed Wami. Wykorzystuj męża ile wlezie.

Rodzić z zaskoczenia. Chyba się na to łapię, bo mnie złapała znienacka. Cały dzień nic, wieczorem zrobiłam dla M kolację, bo wrócił z pracy po 22, jeszcze posiedzieliśmy, potem jeszcze załapałam się na pierwszy odcinek "Kryminalnych zagadek Miami" i w czasie reklamy, coś poczułam, wstałam i wtedy odeszły mi wody, ale po wcześniejszych akcjach, nie wiedziałam, czy to aby na pewno wody. Poszłam pod prysznic, myślę może to fałszywy alarm, ale nie, skurcze coraz częstsze, obudziłam M, a ten do mnie, że może zaczekamy do rana, ale nie, doszły wymioty. O 1 byłam na porodówce, o 3:50 mała była na świecie. Pojawiła się przy pierwszym skurczu partym. Poród wspominam bardzo fajnie, boleć bolało, ale dało się wytrzymać, nie było tak źle.

Fabienko chyba skuszę się na przepis. Uwielbiam piersi z kurczaka.

Kasiu o rany, współczuje takiej sąsiadki. Tu zawsze możesz się wyżalić. My wysłuchamy. :)

Weekend minął szynko, wczorajsze popołudnie spędziliśmy ze znajomymi nad jeziorem. Trochę się najeździliśmy zanim udało nam się znaleźć plażę, gdzie można było zaparkować samochody, ale w końcu udało się, zejście co prawda ze skarpy, ale zatoczka była tylko dla nas. Cisza, spokój. Mała wyszalała się za wszystkie czasy, nie chciała wychodzić z wody.

Odebrałam cytologię, mam II grupę, ale przyplątał się jakiś grzybek i stan zapalny. Czeka mnie kuracja antybiotykowa.

Co do @, to nie mam żadnych przeczuć, ale raczej nastawiam się na @.

Od następnego cyklu zaczynam kurację antybiotykową, a więc staranka trzeba będzie odłożyć, ale to nic, co się odwlecze, to nie uciecze, a lepiej być pewnym, że wszystko już jest w porządku.

Obrazek

Aniołki moje kochane: [**]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja tez melduje sie po weekendzie

my wczoraj mieliśmy do południa 37 st. a po południu dwie ogrome burze, w tym hedna zastała nas u teściów ale jakoś udało sie wrócić do domu, niestety dzis ciąg dalszy upałów, lubię ciepło ale to juz przesada

a mnie dzis noszą nerwy jak zawsze przed @ i brzuch mnie pobolewa :(

Beata to fajny miałaś poród, tylko pozazdrościć
my wczoraj tez planowaliśmy wypad nad wode ale jak kacper budził sie z drzemki to zaczynała sie burza, i wyddaje mi sie ze Dunajec nie prędko bedzie sie nadawał do kąpieli :( w tym roku tylko raz udało nam sie troche pobyc nad wodą choć o kąpieli tez nie było mowy

oj to lecz się żeby być dobrze przygotowaną na dzidziusia :D

tasta121 słyszalam o tych kobietach które nie widzą ze są w ciąy i dla mnie to szok

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej poweekendowo:)

oj kobiety szkoda mi was strasznie:(Ja wczoraj odzylam choc na chwile poniewaz udalo nam sie z mezem pojechac nad morze tam gdzie mamy mieszkac i przy okazji ziwedzic miasto powiem wam ze sie zakochalam:)totalnie i mega:)jak sie uda to zdjatka wkleje...wiecie ja jak tu przyjechalam mialam bardzo ciezko mieszkalismy w zagrzybialym mieszkaniu wynajmowanym od pakistancow...nic tam nie bylo nawet cieplej wody:(a emmusia miala zaledwie roczek wtedy:(nie musze wam mowic co sie tam nacierpielismy...ale juz jest lepiej na szczescie lecz kilka miesiecy porzadnej biedy dalo mi w kosc i zapamietam to do konca zycia....teraz wczoraj spelnilo sie moje marzenie jak patrzylam na buzie mojego dziecka wesolutka i taka zadziwiona ze illlle wody i caaaala moja:)nuzinki moczyla w wodzie i uciekala nam caly czas hehehe i jak sie bala po piasku chodzi jak jej sandalki sciagnelam:)hihi:)bylo cudownie:)

dzis szara rzeczywistosc aaa i robie ten przepis na mase z truskawakmi ciekawe czy mi wyjdzie:)

co do ksiazki jeszcze jej nie wydalam poniewaz moj wydawca sie zaklal ze nie wyda jak nie zmienie paru rzeczy...ja stwierdzilam ze nie zmienie bo wtedy to juz nie bedzie to tylko komercja...i tak trwaja negocjacje maz namawia daj spokoj potem bedziesz pisac co zechcesz...a ja jakos nie potrafie sie przemoc:(

kochane piszcie o samopoczuciu i co tam z zdzieciaczkami moja spi ja lece do sklepu po skladniki:):)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witaj fabienka :)

super ze znalazłaś swoje miejsce na ziemi :) bardzo się cieszę że dobrze sie układa

a ja jestem z skraju doła:(
wszystko dzis widze w czarnych barwach

co w tym jest ze dzieciaki tak kochają wode?

napisz potem jak wyszla masa

wiesz że z ta kasiązką to wydaje mi sie ze Twój maz ma racje, najtrudniejsze są początki, ciężko sie wybić wiec trzeba czasem isc na ustępstwa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no w sumie znalazlam:)

Kasiu jak sie ogolnie czujesz?czym ten dol psychiczny jest spowodowany jesli moge zapyatc??

Beatko niedlugo testujecie macie jakies przeczucia???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej wrzucam pare fotek:)
ja i moj mąż i na dole Emmusia i biszkopcik:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wstydze sie mojego brzuchola ale pracuje nad nim:)lece bo musze ciasto zrobic buziolki papapapa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

KasiaB87 pisze:
wiesz że z ta kasiązką to wydaje mi sie ze Twój maz ma racje, najtrudniejsze są początki, ciężko sie wybić wiec trzeba czasem isc na ustępstwa

fabienkoteż niestety tak myślę. a jaka to książka?dla dzieci?dorosłych? fajnie że tak spodobało wam się nowe miejsce zamieszkania. dla dziecka to super. samo zzdrowie nad morzem mieszkać. córa super i z ciebie niezła laska. brzucha nie widać.jaki brzuch??????????
daj znać jak masa . u nas ciasto z ta masą poszło jak ciepłe bułeczki :wink:
Beata_26 w tym programie chodzi o to że poród kobitki zaskoczył bo nie wiedziały że są w ciąży :shock: . we wczorajszym programie dwie urodziły na podłogę w łazience a jedna centralnie do muszli. myślały że mają zatwardzenie jak dostały bóli pordowych:shock: dla mnie dziwne jest to że 3 na 4 kobity już miały jedno dziecko. dla mnie to jakieś dziwne. do połowy ciąży o.k. ma okres jakiś, bez objawów. ale ruchy dziecka?????jak można tego nie poznać zwłaszcza w II ciąży? :shock: :roll:
KasiaB87 37stopni ???//współczuję . u nas tj. na zachodzie Polski już nie ma takich upalów.burze straszne. z przerażeniem oglądamy z mężem wiadomości. co się dzieje z pogodą w tym roku???????????

Kasia ja też łapię doła przed @. Dziś jest 2 dc i humor u mnie lepszy .hormony mi się uspokoiły. nie daj się wstręciusze. zjedz jakieś dobre ciacho i trzymaj się...

a u mnie dzisiaj dzień brzoskwiń. robiłam i dżem i brzoskwinki w syropie. i tak dzionek minął. teraz gotuję słoiki. mąż w pracy do 22. mała lepiej, kaszel nam przechodzi. szaleje dzisiaj po chacie. a ja wczoraj obejrzałam sobie na poprawę humoru film "moja dziewczyna wychodzi za mąż". Fajniutki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a dziekuje za komplementy:)

a co Kasia ma okres??nie wiem czy perzeoczylam czy co...miala jutro dostac albo w srode...

tort wyszedl zaczepiosty juz go nie ma polowe:)hehe oczywiscie fabienka musiala cos schrzanic zeby utrudnic sobie zycie hehehe ale sie udalo... :roll: :roll: co do mojej ksiazki to jest powiesc przygodowa:)teraz pracuje nad kryminalem:)

brzoskwinki zjadlabym :):)uwielbiam konfitury z brzoskwin...brzuszek mam troche taki flak mi wisi...nienawidze tego a najgorsze jest to ze ciezko mi sie tej galarety pozbyc!!!Czytam o ciazach blzniaczych ciekawe artykuly sama jestem z blizniakow i tak se mysle jakby tak sie udalo ze dwa? :D :shock: :shock: jeju co ja bym zrobila
: :shock: :D

teraz tak mysle ze tez obejrzalabym ten filmek co Ty...sprobuje taki znaleźć...i ten o ciazach Jezu Swiety!!!

Tasto moglabys kochana przypomniec tytuł tego filmu?

Ostatnio zmieniony pn sie 16, 2010 5:19 pm przez fabienka, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

brzuch po ciąży taki ci został. nie wiem tylko chyba robienie brzuszków by pomoglo. robienie tysiąca brzuszków. ja próbowalam i nici z tego wyszly po 2 tygodniach odpuściłam. też mnie brzuszysko denerwuje ale zbyt wielki leń siedzi na karku :lol: :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ok juz mam ten film. wiem ze po ciazy bo przed ciaza trenowalam tenisa i mialam brzuch jak skala... tysiac brzuszkow raczej nie..robie 600 dziennie ale to nie pomaga bo tylkio miesnie sie wyrabiaja a tej tkanki martwej tluszczowej nie moge sie pozbyc jest fajny krem ale drogi strasznie...no ale zafunduje sobie go za miesiac moze...do tego masaz i moze sie uda wreszcie..szpeci mnie to strasznie wiem :( :( :( :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

fabienka pisze:
robie 600 dziennie
:shock: :shock: :yea:

mówisz że to nie pomogło???????to gdzie te moje marne kilkadziesiąt brzuszków :oops:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8885 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 445  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]