Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:43 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość

hej dziewczyny
czy wam sie zdarzylo ze testy owulacyjne wychodzily wam pozytywne kilka dni pod rzad???, cykle mam regularne 24-25dn, @mialam 18.05, test pozytywny owulacyjny wyszedl mi 12dc 2takie same kreseczki tak samo bylo do 17dc ciagle pozytywne testy owulacyjne, do dnia dzisiejszego 21dc wychodza mi tez 2 kreseczki tylko ze jedna slabsza sadzicie ze pokazuja wczesna ciaze?? do testowania pozostalo mi kilka dni, oczywiscie wspolzylam w te dni mam cicha nadzieje ze sie tym razem udalo bardzo bysmy tego chcieli. w poprzednim cyklu testy owulacyjne pokazaly mi 2 kreseczki takie same tylko jednego dnia kolejnego byla 2 kreska slabsza a kolejnego tylko 1 kreska. czytalam ze testy owulacyjne zawsze wychodza pozytywne jesli jest sie w ciazy czyli caly czas powinny wychodzic mi takie same 2 kreseczki dobrze to rozumiem czy nie? co by oznaczalo ze na mam co sie ludzic bo u mnie jest 2 kreska slabsza
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

test owulacyjny jest pozytywny tylko wtedy, kiedy obie kreski są tego samego koloru, lub testowa jest ciemniejsza od kontrolnej... czyli testy w 21 są negatywne...
owszem, test owulacyjny może pokazać wczesną ciążę, ale nie sugerowałaby sie tym - poczekaj do terminy @ i zrób normalny test ciążowy :)

trzymam kciuki :)

a i u mnie test jest pozytywny zazwyczaj przez 3 dni - z tym, ze ja przyjmuję jako owulację ten środkowy dzień, bo wtedy kreska kontrolna jest ciemniejsza od testowej, a w pozostałe dni taka sama :)

Offline Wyświetl profil  

dziekuje za odp na mojego posta, coz pozostaje poczekac do poniedzialku i zrobic test odpowiedni do oczekiwan czyli ciazowy :P zbytnio sie nie ludze zeby sie udalo chociaz staralismy sie intensywnie ;), raz juz poronilam a poza tym mam wysoki wskaznik prolaktyny po obciazeniu, skali w laboratorium zabraklo :( biore leki na jej obnizenie. Czas goni nieublagalnie moglby pojawic sie upragniony bobasek :)

Offline Wyświetl profil  

Testy owulacyjne sa czasami zawodne, wychodza kilka dni pozytywne, co oznacza, że organizm przygotowuje sie do owulacji, a ona czasami moze nie nastapic. Tez o tym nie wiedzialam ale ostatnio przegladalam baze wiedzy i znalazlam to:<regulamin>/fifolek13

z reszta oni maja codziennie jakies porady dnia i tez o tym pisali. Mam nadzieje, ze pomoglam:)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]