Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 10:58 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 158 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

elektroniczny daje zafałszowany wynik. Jesli elektroniczny to z dwoma miejscami po przecinku.
Najlepszy jest jednak rteciowy, zawsze ten sam, w tym samym miejscu- najlepiej waginalnie.

Mateuszek 10.04.2008 cc 8:45 51cm 2600g
--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tusiaczku Wczoraj miałaś 37,2 :?: A w 1 fazie cyklu jaka była temp :?: I który to Twój dzień cyklu :?: Strasznie wysoka ta twoje temp... moja tempka przed owu wahała się w granicach 36,6 36,7 *C a po owulaji aż do dnia kiedy dowiedziałam się o ciąży wahała się w granicach 36,9 37,3 *C... no ale tak jak pisałam wcześniej każda z nas ma inną temperaturę wewnątrz ciała :wink:
TRZYMAM KCIUKI... teraz licz dni jak długo masz temp powyżej 37*C jak będzie powyżej 18 to duże prawdopodobieńtwo ciąży... a po co mierzysz temp pod pachą :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tusiaczek27 pisze:
elektroniczny daje zafałszowany wynik. Jesli elektroniczny to z dwoma miejscami po przecinku.
Najlepszy jest jednak rteciowy, zawsze ten sam, w tym samym miejscu- najlepiej waginalnie.

zdecydowaniew sie zgadzam..ja na poczatku uzywałam elektr. i zaczelam sie obawiac, ze cos ze mna nie tak, bo jazdego dnia mialam inna tempke...wiec zakupilam rteciowy i dzieki radom naszej FunkyGirl, mierze tylko i wylacznie waginalnie- i jest ok!!!

WG USG
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Juz nie mierze pod paszką :) zorientowałam sie, ze to nic nie daje. A w srodku zawse mam powyzej 37, na samym poczatku cyklu mialam 36,9. Mam nadzieje, ze to nie oznacza, że u mnie wcale nie ma owulki..
Eee nie.. skoro temka mi skoczyla i był śluz.. to musiala byc, zrezzta bolał mnie jajniczek.
Moze ja po prostu mam taka wysoka temperature na stałe? I w ciazy bede miala ok 38.. Bo ja sie rano budze bardzo gorąca i czesto cala mokra. Mam taki dziwny organizm.
Mielismy z mezem odczekac trzy dni po szczycie, zeby uwazac.. nawet wczoraj sie zaczelismy klocic o to, ze jestem nieodpowiedzialna, bo zrobilismy to w dniu po szczycie.. i koniec koncow, znow skonczylo sie na przytulankach. stosunek przerywany. testujemy wskaźnik pearla ;)

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewczyny, oj jak ja dawno tu bylam :roll: Mam takie pytanko, chyba w zasadzie teoretyczne, niestety, bo z naszych staranek po poronieniu, przy terazniejszym mierzeniu tempki, badaniu sluzu i robieniu testow owu juz 4 m-ac nic :cry: Chcialam sie zapytac czy krawienia w ciazy ( miesiaczkowe) moga byc dziedziczne?? Moja mama krwawila przez 3 miesiace w ciazy ze mna i siostra. Bo w tym cyklu okres mialam tylk odwa dni wiec sie ludze, bo pierwszy raz tak mialam :roll: Oraz drugie pytanko, na ktore tez nigdzie nie moge znalezc odpowiedzi : Czy jezeli juz wystepuje to krawienie meisaczkowe w trakcie ciazy to czy tempka spada na te dni, po czym po krwawieniu zaraz sie podnosi?? Bo mi spadla, ale juz dzisiaj sporo wzrosla, jest na poziomie wyzszej tempki jeszcze z lipca. Poprosze o odpowiedzi dziewczyny, buzka!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lila25 pisze:
Czesc dziewczyny, oj jak ja dawno tu bylam :roll: Mam takie pytanko, chyba w zasadzie teoretyczne, niestety, bo z naszych staranek po poronieniu, przy terazniejszym mierzeniu tempki, badaniu sluzu i robieniu testow owu juz 4 m-ac nic :cry: Chcialam sie zapytac czy krawienia w ciazy ( miesiaczkowe) moga byc dziedziczne?? Moja mama krwawila przez 3 miesiace w ciazy ze mna i siostra. Bo w tym cyklu okres mialam tylk odwa dni wiec sie ludze, bo pierwszy raz tak mialam :roll: Oraz drugie pytanko, na ktore tez nigdzie nie moge znalezc odpowiedzi : Czy jezeli juz wystepuje to krawienie meisaczkowe w trakcie ciazy to czy tempka spada na te dni, po czym po krwawieniu zaraz sie podnosi?? Bo mi spadla, ale juz dzisiaj sporo wzrosla, jest na poziomie wyzszej tempki jeszcze z lipca. Poprosze o odpowiedzi dziewczyny, buzka!

Na temat tempki w czasie krwawień (miesiączkowych) w ciąży się nie wypowiem bo nic na ten temat nie wiem :? Co do dzidziczenia tych krwawień, to u mnie w rodzinie moja mama za każdym razem gdy była w ciąży miala takie krwawienia do 3 miesiąca (dowiadywała się o ciąży w 4 miesiącu) ale ani ja ani moja siostra nie mamy takich nieprzyjemności, ale jest możliwość dziedziczenia (tak mi się przynajmniej wydaje)...

Tusiaczku a czemu po owu już nie współżyjecie :?: Fasolce to nie zagraża..... A jak ci się jednak owu przesunie :?: Moim zdaniem nawet jak wszystkie znaki na niebie pokazują że owu już była to jeden stosunek więcej nie zaszkodzi :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziekuje FunkyGirl

A ja mam problem :/ Boze, czy u mnie zawsze musi byc pod gorke, nie moze nic byc jasno i klarownie!!!
A wiec tak: Od dzis mialam brac clo, ale zdziwiona zbyt krotkim okresem ( 2 dni, nigdy tak nie mialam!) zrobilam dzis rano z pierwszego moczu test owu, bo tylko takie mam w domu, bo wyczytalam na ulotce, ze clo nie wolno brac w ciazy, a ze ja mam schize i przed kazdym lekiem robie test ( w tamtym miesiacu mimo okresu tez zrobilam owu i nic nie bylo wiec leki bralam, ale na co innego) i chyba jest pozytywny, zaraz Wam pokaze, tylko teraz ten kolor najbardziej sie zebral w jednym miejscu,bo bylo mautkie wglebienie wlasnie w tym miejscu, ale zaraz po zrobieniu byla normalna, druga, jasniejsza krecha :roll: Nie mam kasy na test ciazowy, dopiero w piatek maz bierze wyplate wiec clo juz nie wzielam, bo moze jednak?? I teraz mam nerwowke,ze hej, nie wierze,ze to mogla by byc ciaza, ale czytalam na ulotce od testow, ze one wychdoza poztywnie w granicach okresu wlasnie i co ja mam robic?? Mam jeszcze testy owu ( trzy) zrobic jutro nastepny?? One sa z innej firmy. Moja mama miala okres przy 3 m-ce jak juz wyzej wspomnialam, ze mna i siostra, ale wiecie jak jest, nie chce sie wkrecac, no ale ten test tak wyszedl i mam problem, Boziu no!! :/ Jestem roztrzesiona, nie wiem,no nie wiem, buuu. co sadzicie??Acha, tempka na te dwa dni spadla, a teraz znowu jest na poziomie wyzszych temperatur jeszcze z tamtego miesiaca. No ale wlasnie czy jak wystepuje krwawienie w ciazy to tempka spada na to krwawienie??A potem rosnie znow??Nic nie wiem, buu :( Gdyby to byl ciazowy nie mialabym watpliwosci, a tak :/ Albo gdybym nie miala tego okresu, dziwnego, krotkiego,ale jednak. Acha, dzien przerwy byl po tych dwoch dniach i w nocy kilka kropek brazowego sluzu, no pierwszy raz takie cyrki, pomocy!! :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lila czytałaś jak robić testy owulacyjne :?: Nie robi się ich z porannego moczu bo jest za gęsty, nie wskazują na ciążę...... Ten test jest nie ważny..... Po co sobie życie komplikujesz :?: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja nie robilam go by zobaczyc czy bedzie owu,bo na to za wczesnie, ja zrobilam go, by wykluczyc ciaze, dlatego z porannego moczu wlasnie, bym mogla zaczac brac clo, ale wyszedl jak wyszedl, a na ulotce do testow owu jest napisane,ze wychodza pozytywnie jak jest ciaza wlasnie w czasie, kiedy okres powinien sie pojawic. Wiem tez,ze wcale nie musi byc to ciaza, ale lekow narazie nie wezme. Myslisz,ze sobie zycie komplikuje?? No moze masz racje, poczekam do piatku i zrobie ciazowy :roll:
Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie wiem jak bierze się clo... myślisz że nic nie zaszkodzi jeżeli przez kilka dni ominiesz dawke :?: Szkoda że nie msz kasy na test ciążowy :?

TRZYMAM KCIUKI ŻEBY WSZYSTKO SIĘ WYJAŚNIŁO

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: .
Awatar użytkownika

Jeżeli chodzi o temperaturę to odsyłam Was na strony Naturalnego Planowania Rodziny, tam wszystko jest. Temperatuta w ciąży u mnie 36.6- 36.8, bo zawsze mam 36.0-36.2

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam po krótkiej przerwie. Zdradzam was troszkę. Szaleję chwilowo na www.28dni.pl jako Rosalena. Wykres mojej temperaturki i obserwacje są do wglądu tutaj:

http://28dni.pl/Rosalena/wykresy/2007-07-11

Może któras z Was pokusi się o interpretację? Bo ja już głupieję :)

Funky, chcielismy wstrzymac się, zeby jeszcze nie ryzykowac dzidziusia.. ale jak zerkniesz na wykres to sie okaze, ze zaszalelismy dokladnie tuz przed owulem.. No comments.

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Milkaj!!!

Wszystkiego Naj Naj Najlepszego w tym Waznym dla was Dniu!!!

Zdrówka, szczęścia, radosci, pomyślności i spełnienia Marzen!
niech zaroi sie w Waszym domku od dzieciaczków!

Całuje mocno i ściskam!

------------------
12.07.2007 11:03 am
Moja temperaturka oscyluje wokól 37,2. Ładnie podwyższona.
Bóli podbrzusza tym razem nie ma. Tylko takie muśniecia delikatne. Za to chyba mi piersi rozerwie :(
@ brak czwarty dzien.
Walcze ze soba by nie robic drugiego testu :)

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam planujemy z mężem dziecko jestem całe 8 dni po owulacji, oczywiście kochaliśmy się w ten dzień, moja temperaturka zwykle wynosi koło 36,8 ale od 5 dni wzrosła aż do 37,8. Oczywiście będe robiła test ale dopiero 26 listopada, moje Drogie czy ta temp. oznaczała by ciąze prosze o odpowiedź z gory dziekuję

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

8 dni po owu to za wczas zeby z tempki wyrokowac ciaze. moze to byc normalna temperatura ale tez zawyzona np przeziębieniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękuje za odpowiedz...:) Niezwłocznie poinformuje was kiedy to już zrobie ten test ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie, jestem nowa. Mam pytanie; czy jest możliwa ciąża, jeśli temperatura spadła poniżej linii wyższych temperatur? Dziś mam termin @ inic, a zwykle przyłazi o czasie. Staram się już od 8 miesięcy...
Innych objawów nie mam, poza tym że piersi twarde, a w zasadzie jedna jest jak kamień, druga trochę mniej. Może tak być???
Żadnych mdłości, żadnej wydzieliny podejrzanej, ale bólu na @ też nie czuję. Bolało tak przez kilka dni, ale wcześniej, teraz nic.
Boję się testować, już tyle razy sie zawiodlam :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

W sumie to jeszcze jedno pytanko mam. Jak sięmówi o ciąży na podst temperatury, to nie może spaść poniżej tej linii wyzszych czy tej niższej. Wiem, wiem, że mam braki w wiedzy, ale licze, że pomożeci, bo ja już zeschizowana całkiem.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 158 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]