Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 10:50 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość

Hej.

Moje pytanie jest dość popularne - jak sądzicie, czy mogę być w ciąży?
Biorę yaz, jednak w momencie współżycia spaliłam wiele papierosów i byłam pijana, co jak wiadomo osłabia działanie tabletek. Biorę je już dłuuugo - ze 3 lata.
Partner mówił, że we mnie nie doszło do wytrysku, jednak zaraz jak wyszedł od razu miał.

Ostatni raz współżyłam z nim 6 października, 10-go dostałam okres normalny jak zwykle. Miesiąc później również. Następny ma być w następny wtorek.
Zrobiłam sobie już trzy testy ciążowe - płytkowe z apteki. Każdy negatywny, wszystkie z odstępem czasu większym niż tydzień - około półtora.

Jak sądzicie? Mogę mieć słuszne obawy? Proszę o pilną odpowiedź
Wyda Wam się pewnie śmieszny ten post, ale boję się, bo nie jestem z nim już.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie rozumiem szczerze mówiąc skąd masz te obawy. Może masz mało na głowie i na siłę wyszukujesz sobie problemów.
Miałaś dwie miesiączki tak? Trzy testy wyszły negatywne tak? To czego jeszcze potrzebujesz żeby uwierzyć że nie jesteś w ciąży? Bierzesz pigułki od trzech lat. Alkohol i papierosy nie osłabiają ich działania. Są pewnym przeciwwskazaniem przy braniu pigułek ale ze względów na zwiększone ryzyko pojawienia się zakrzepicy u kobiety. Osłabić działanie pigułek mogą niektóre lekarstwa albo wymioty. Zresztą po to są ulotki dolączane do lekarstw, żeby je czytać. Tam jest wszystko wyjaśnione.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziekuje za szybka odpowiedz.
wiem, ze moja wiadomosc zabrzmiala dosc dziecinnie i niedojrzale, ale ciesze sie, ze nie.zostalam zignorowana.
takiej odpowiedzi potrzebowalam -z opierniczem ;) dzieki wielkie i przepraszam za nieuzywanie polskich znaków, ale pisze z telefonu

swoja droga, ciekawe to forum, chyba zostane tu na dluzej;))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cieszę się, że pomogłam. Sama mam tendencję do zamartwiania się różnymi sprawami bez podstaw i wiem że opiernicz zawsze sprowadza mnie na właściwą drogę :lol:
Forum fajne i dużo można się tu dowiedzieć, nie tylko na temat ciąży czy wychowywania dzieci.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a powiedzcie mi, po jakim czasie test jest juz wiarygodny?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Najpewniejszy wynik wyjdzie jeżeli test jest zrobiony ok. 7 dni od zapłodnienia. Wcześniej stężenie hormonów jest zbyt małe i mogę nie zostać wykryte w domowym teście. Zwykle zaleca się zrobienie testu w kilka dni po planowanym terminie miesiączki.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]