Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 10:58 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość

Witam. Ostatnią miesiączkę miałam 8.10.2012r. Kochałam się prawdopodobnie w dni płodne, lub dwa dni przed nimi bez zabezpieczenia, do końca. Miesiączka spóźnia mi się 9dni. Zrobiłam dwa testy, obydwa pozytywne. Na jednym kreska była słabo widoczna (test robiony 10.11. z porannego moczu), na drugim teście mocna druga kreska (test robiony wczoraj 12.11 wieczorem późnym). Byłam też wczoraj u lekarza, który stwierdził poprzez usg dopochwowe (zwyczajnie mnie nie badał), że tej ciąży nie ma. Zapisał Luteinę 3x1 przez 5dni, jeżeli nie będzie krwawienia bądź będzie plamienie - to jestem w ciąży i mam się zgłosić, a jeżeli będzie krwawienie no to wiadomo, że nie jestem...

Jednak mam pewne wątpliwości. Czy test dwa razy by się pomylił? (Miałam wykluczoną ciążę pozamaciczną, nie mam problemów z tarczycą, nie biorę leków hormonalnych, 2 tyg temu miałam robioną cytologię - jestem okaz zdrowia!) Czy może powinnam zrobić betę hcg? Brać tą luteinę czy nie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Może jeszcze za wcześniej na widoczność w usg. ja bym zrobiła bete.

III IVF 14.VI.16- THE END

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja tez bym bete zrobiła.
Ja ostatnia miesiaczke mialam 3.10. wiec podobnie jak Ty. Testy wychodzily pozytywnie i odrazu zrobilam bete wynik mialam z dnia 5.11. - 68000,00

Kochana lec na bete i koniecznie ja powtorz by zobaczyc czy rosnie czy spada.
trzymamy kciuki :*:*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Dzięki :)

Zrobiłam betę i jestem w 6 tygodniu ciąży! :) Dziękuję za porady!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale bierz tą luteinę :) Wspomaga ona rozwój ciąży :) Mi lekarz przepisał 2 x 2 tabletki.

Gratuluję i życzę szczęśliwej ciąży :)

omka wytłumacz mi jedno. Jak to możliwe, że jesteś w 9 tyg. i 3 dniu ciąży skoro ostatni @ miałaś 3.10? Ja miałam 13.09 a moja ciąża jest 2 dni młodsza… U mnie do zapłodnienia doszło właśnie między 1-3.10. Może u Ciebie nie był to @ tylko krwawienie implantacyjne?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lubkowa
Dzisiaj bylam u lekarza i wpisal mi na zaswiadczeniu do pracy ze to 9tc.
Miesiaczke mialam 6 wrzesnia,nastepna 3 pazdziernika :) Wedlug wrzesniowej miesiaczki jestem w 11tc :D a wedlug pazdziernikowej w 7tc :D
Mialam pierwsze usg i tam jest wpisane 8,5 tc. Usg mialam 12.11 w poniedzialek :)

Wiec widzisz,moj lekarz sam tego do konca nie wie. Dopiero 5 grudnia mam 2 usg i wedlug niego bedzie wiadomo mniej wiecej jak to jest z wiekiem mojej ciazy :))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kurczę omka, ależ przypadek. Może to było po prostu plamienie?
Dbaj o siebie i dzidziusia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak na plamienie bylo dosc obfite ;) Nie byl to sluz koloru czerwonego tylko krew,czysta i wodnista :)
A ja czuje sie juz coraz lepiej,najgorsze chwile przezywalam jakies 2 tyg temu :( Mialam straszne bole brzucha i czekalam usilnie na @ a jej nie bylo ;)
Myslalam juz ze to jakis chory jajnik albo mnie przewialo. A tu taaka niespodzianka :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]