Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:25 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość

Witam wszystkie Panie - mamy obecne i mamy przyszle :)
Mam pytanko jakich wiele na tym forum. Czy moge byc w ciazy? Otoz sprawa wyglada tak:
Przez okolo pol roku bralam tabletki antykoncepcyjne. Po ich odstawieniu (juz 3 miesiace temu) cykle skrocily mi sie do mniej wiecej 21 dni. Dni plodne w moim przypadku zawsze odznaczaly sie uplawami w postaci sluzu, bylo go momentami dosyc duzo. okolo tydzien temu wspolzylam "do konca" z mezem w 7 dniu cyklu (2 dni po @). Dodam iz byl to dzien zupelnie "suchy". Po czym nastepnego dnia pojawil sie sluz taki jak w dni plodne ale tylko na klika godzin. Potem bylo juz zupelnie sucho. jestem jeszcze okolo tygodnia przed @ i od wczoraj znowu plamie - momentami dosc mocno. Zadnych objawow ciazy nie mam, no moze poza "sciskaniem" w podbrzuszu (ale to moze byc kwestia bardziej psychiczna) i niestarwonoscia (tez moze zupelnie z innego powodu). Mam jeszcze sporo dni do wykonania testu ale mam takie male wahania czy to moze byc ciaza. Chodzi mi glownie o to, ze plemniki moga przezyc w organizmie kobiety i przeczekac do dnia plodnego i wtedy "zaatakowac" :lol: Co o tym myslicie? Pozdrawiam serdecznie! :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: cd

Aha o i dodam jeszcze, ze z moich wyliczen i obserwacji wynika, ze przy tak krotkich cyklach dni plodne zaczynaja sie u mnie juz 8 dnia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wiesz moim zdaniem powinnas poczekac do dnia spodziewanej miesiaczki jezeli ona sie nie pojawi zrob test :) Napewno jest mozliwe ze jestes w ciazy nawet z tego wzgledu ze u ciebie 7 dzien to dzien owulacji ;) 4 dni przed i 4 dni po to sa twoje dni plodne czyli od 4 dnia cyklu do 11 dnia cyklu to sa twoje dni plodne :) Wiec wszytsko mozliwe :) Plemniki moga u kobiety w sluzie plodnym przetrwac nawet do 5 dni tazke trzymam kciukaski :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wielkie dzieki Paulina! :) Mam nadzieje, ze bedzie jak napisalas!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ciesze sie ze moglam ci pomoc :) Buzki :*

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]