Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 9:24 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża bliźniacza

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1489, 1490, 1491, 1492, 1493, 1494, 1495 ... 1562  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Foczka Śliczni chłopcy , cudowni mniam . :)
Witamy nowe mamy! :)
Dziewczynki zaczynam 32 tygodnie , i zgadzam się ,że te początki ciąży to pikuś ;D teraz wstaje niezliczoną ilość razy w nocy . Przy czym wstawanie z łóżka łączy się prawie ze sturlaniem na kolana :P
byłam u doktorka bo mam bóle podbrzusza mega bardzo silne . ale pobadał pobadał i mówi ,że jest ok. Żebym jeszcze wytrzymała . no cóż. oczywiście wytrzymam ile mi tylko sił starczy .
Życzę nowym mamą na tym etapie jakim jestem DUŻO SIŁY :D
a całej reszcie świeżych i mniej świeżych mam życzę tej siły jeszcze więcej. :)

Aha.
Axa Twoje dziewczynki są piękne !:*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ewela to mnie pocieszyłaś, że teraz to pikuś :) a koniec ciąży to bezsenne noce, a co dobpiero jak dzieci przyjdą na świat. Ale dla nich zrobię wszystko :lol:

W poniedziałek mam kolejną wizytę u mojej Pani doktor i już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć jak urosły przez miesiąc :) Może w końcu zobaczy czy to dziewczynki czy chłopcy czy może parka.
A Wam prawidłowo lekarz rozpoznał płeć dzieci?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Powiem wam że kobiety mają taki bezcenny dar przynajmniej ja tak miałam że przy dzieciach ich organizm bardzo szybko przestawia się na krótkie spanie nocne astawanie itd Kwestia paru dni i spanie po godzinie co 1,5 godziny stawało się wystarczające :lol:
Asiunia- oby jak najdłużej
Ewelina trzymam kciuki
Pastek- coś w tym jest :roll: moja Misia ma teraz fazę na żucie papierów nitek itd
Zmykam na tańca :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ewelina27 mam taka nadzieję, ze dobrze rozpoznał płeć:) Się okaże juz niedługo :lol:

Wczoraj byłam na badaniach i usg i moje maluchy mają już albo tylko 1100g. Ile wasze dziciaczki miały w 29 t.c.????

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Właśnie prawidłowa płeć to dopiero po porodzie z reszta kiedyś była tu historia Poohi :lol: ale to dla tych co chca wertować forum i uśmiać się po pachy :mrgreen: . Moje były i sa dziewczynami :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej :)

Ewelina mnie prawidłowo rozpoznał płeć, ale u mnie jednojajowi więc jak jeden chłop, to i drugi, także nie było szans sie pomylić, a widać było wyraźnie :wink: 8)

zet a przypomnij Ty masz mieć dwóch chłopców?
Ja trafiłam do szpitala w 29tc. to jeden ważył 1300g a drugi 1500g.w przybliżeniu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:papa:
U mnie lekarz też prawidłowo określił płeć,choć miałam cichą nadzieję,że może będzie pareczka :fkf:
Nie pamiętam ile małe ważyły w 29tyg.,ale gdzieś koło 32-33tyg. waga ich była koło 2,3kg.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie też prawidłowo płeć była okreslona - co nie zgadzało się z moim przeczuciem (na 2 chłopców) i jakoś nie umiałam sie oswoić z myślą, że będę mama córeczki <o ja głupia>
chociaż podejrzewam, że przy 2 dziwczynach miałabym lekki niedosyt i może większe chęci na małego chłopca :lol: Przy 2 chłopcach pewnie już bym wszelkie chęci miała odebrane :lol:
Zet to są wagi umowne - u mnie w 27tc określili ich na kilogram każde a urodzeni w 31 i różnica wyniosła prawie pół kilo :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wofa82 ja będę miała i chłopca i dziewczynkę :D

Kurcze, bo coś mi sie wydaje, że te moje dzieciaki jakieś małe :? Może to tylko to badanie tak mówi, a wrzeczywistości są większe...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zet no małe bo to dopiero 29tc :lol: Jak zajrzysz do tabelki to większość terminowych bliźniaków jest pnieżej 3kg - po prostu tak jest :: Miejsca mniej.

A waga usg jest szacunkowa, bo przecież nikt Ci brzucha nie wazy - i moż są długie a szczuplejsze - zresztą najważniejsze żeby zdrowe i długo w brzuchu posiedziały to będą duże :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

pastek dzięki! Wiem, ze to dopiero 29 tydzień i że biźnięta mniejsze się rodzą. Mam nadzieję, ze długo posiedzą i trochę ciałka nabiorą:)

A gdzie mogę znaleźć tą tabelkę???

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zet dokładnie tak jak pastek pisze i przecież teraz najwięcej będą rosnąć, więc oby jak nadłużej w brzuszku posiedziały. Tabelkę możesz znaleźć przy Eweli u niej na dole jest T i na niego kliknij :wink: :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zet tu masz link:
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=24881
a generalnie to temat wyzej :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zet ha tylko powtórzę, to waga orientacyjna. Moje urodzone w 30tc miały 1220g i 1550g.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka:)

zet08 super, że będziesz miała parkę! a w którym tygodniu dowiedziałaś się jakiej są płci? moje maluchy pewnie też będą małe, bo jestem bardzo szczupłą osobą. Chociaż nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.

wofa82 szkoda, że u mnie ciągle nie widać wyraźnie. Może teraz jak są już większe to w końcu się dowiem. No i mam nadzieję, że prawidłowo rozpozna płeć :lol:

Ale z Tego co piszecie to Wam prawidłowo rozpoznali płeć dzieci :)

Ewela zaciekawiłaś mnie i przewertuję forum, żeby poznać historię Poohi :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ewelina27 w 20 t.c ale już mieliśmy podejrzenia co do płci w 12 t.c. czyli na wcześniejszym 4D USG :)
Ja nie jestem szczupła, wręcz przeciwnie :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zet08 u mnie w 12 t.c. Pani doktor powiedziała, że jedna to prawdopodobnie dziewczynka, ale nie miała pewności. A drugi dzidziuś nie chciał się obrócić. Nie martw się na pewno Twoje maluchy szybko przybiorą na wadze :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ewelina to czy jesteś szczupła czy nie nie ma nic do rzeczy, ja też byłam szczupła i w ciązy przybrałam tylko 10kg. a chłopcy rośli prawidłowo jak w pojedynczej ciąży, zresztą co ciąża to inaczej się przechodzi.

zet i Ty też się nie przejmuj, jak lekarz nic nie mówi to znaczy że jest dobrze :) i nie ma się co na zapas denerwować :)

Ewela to może opowiedz tą historię poohi bo mnie też nie było jeszcze wtedy a przewertować forum nie za bardzo :roll: :wink:

chyba, że poohi się pojawi i nam opowie :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mała podpowiedź Poohi rodziła 08-05-2008 więc proponuję coś koło tej daty poszukać :mrgreen:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

poohi pisze:
witajcie-ja juz po USG :D
tak więc jeden maluch usadowił sie tak,że na USG było mi widac głowe-reszty sie nie dało podejrzec natomiast drugi pokazał nam pupe-i własnie u tego drugiego widac,ze to...CHŁOPAK ,wiec nadal wszytsko wskazuje,że beda jednojajowe,a to oznacza,że ten drugi tez powinien byc chłopcem,jesli oczywiście ten pierwszy nim zostanie,...

i tak było przez całą ciążę

poohi pisze:
Witam dziewczyny!!! :D
Piszę na polecenie żonki - która jest teraz w szpitalu :) ... wczoraj o godzinie 12:13 i 12:14 przyszły na swiat nasze maleństwa - jest zmiana jednej opcji :) - nie chłopcy a dziewczynki :lol: . Dzieciaczki zdrowe, żonka też - nie licząc szwu na brzuchu.Jeszcze waga - starsza waży 2100 a młodsza 2600.
Na tą chwilę tyle :):) jak nauczę sie wstawiać fotki to wrzucę conieco na forum. Pozdrawiam Was serdecznie - Norbert

...teraz trzeba wymyśleć imionka :)...

NO a ciążę prowadził Poohi tata
:mrgreen:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1489, 1490, 1491, 1492, 1493, 1494, 1495 ... 1562  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża bliźniacza

Strefa czasowa UTC [letni]