Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 9:24 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża bliźniacza

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1480, 1481, 1482, 1483, 1484, 1485, 1486 ... 1562  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

śliczności ! teraz chlopaki rosnijcie zdrowo i szybciutko wracajcie do domku :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zuza zakochałam się w Twoich mężczyznach :)
Do zacałowania
Też mam takie zdjęcie Igorusia-plażowicza z inkubatora :)
Zaraz poszukam zdjęcia i Ci pokażę.

A jak sobie radzą chłopcy? i Ty?
widze, że już bez tlenu...
o mówią lekarze?

Gdzie Axa, Zdenka i reszta ciężarówek?
i ewela?

my wróciliśmy z krótkcih wojaży ;) od jutra jestem chora i siedzę w domu przez kilka dni... zimno cos się zrobiło

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zuza zdjecia niesamowite,rozkleiłam się patrząc na nich,tacy śliczni są!!!

Ja melduję się ,jeszcze na chodzie ale już coraaaaz woooolniej się poruszam,brzuch coraz bardziej uwiera,córcia nr1 włazi mi pod żebro i boli jak cholera,w nocy dalej mało sypiam,wiązadła i pachwiny to doskwiera mi najbardziej,pozatym jest ok,wszystko w domu robię sama,sprzątam ,gotuję ,za kierownicę też się jeszcze mieszcze i jeżdzę po sklepach,kończę kompletować wyprawkę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zuza- normalnie cudownych chłopaków masz zakochac sie można :lol:
Axa- jeszcze trochę się poturlasz :wink: aby jak najdłużej maluchy siedziały u mamci :lol:
Pastek- dołączę sie ale z moją Weroncią tez posiedze pewnie bo wszystko się jej łapie :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Chłopaki mają się coraz lepiej Maksym już bez inkubatora tylko pod monitoringiem oddychania, dzisiaj dostał śpiochy i czapeczke:)
Najbardziej cieszy się przy cycu:))
Markus jeszcze z wenflonem ale powolutku nabiera wagi i też ssie, gębucha cieszy się najbardziej przy piersi.
AXa turlaj się ile się da im dłużej ich przytrzymasz tym szybciej ich dostaniesz, a co mówią lekarze rodzisz naturalnie czy cc?
Ja niestety nie miałam wyboru i od tyg chodzę zgięta w pół ale coraz lepiej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zuza super chłopaki, a ile już ważą?
pastek też mam zdjęcie Szymona takiego wyłożonego w inkubatorze :wink:

U nas od wczoraj sypie śnieg, więc już zima na całego.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zuza cud chłopaczki :D

pozostaje mi juz napisac tylko jedno ;)
a nie mówiłam że wszytsko dobrze sie skonczy :?: :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

do Axa82 hej, na kiedy masz termin bo ja jestem na podobnym etapie ciąży :) Będę miała dwóch chłopaków :) We wtorek wyszłam ze szpitala, dostałam kolejną dawkę Celestonu czy jak mu tam leżałam pond tydzień miałam podwyższony cukier ;/

do zuza gratuluje słodkich dzieciaczków :) w którym tygodniu się urodzili? ja jestem w 32 i lekarz każe mi się oszczędzać, mam założony pessar i strasznie się boję, nie mogę nic robić tylko leżeć i wypoczywać.

pozdrawiam wszystkie mamusie te obecne jak i przyszłe :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki wszystkim za życzenia.
Panowie pojawili się na świcie dokładnie w 33 tyg i 1 dniu, chociaż skurcze porodowe miałam już dwa dni wcześniej, ale ze wzgl na sterydy musieli je powstrzymać żeby zadziałaały. A ty miałaś już e zastrzyki? Jeśli nie to pogadaj o tym z lekarzem czy to już nie czas u mnie zwlekali i zdążyli na ostatnią chwilę.
Nie sugerujcie się też moim terminem, moje chłopaki mieli złe przepływy i początki ttts wyciągneli ich w najlepszym momencie, jeżeli ciąża jest ok to im dłużej tym lepiej:))
Wiem że się bardzo martwiłam przez całą ciąże i wyżalałam wam się tu ale DZIĘKI WAM TO WSZYSTKO JAKOŚ PRZETRWAŁAM , DZIĘKUJE WAM BARDZO!!!!!JESTEŚCIE DZIEWCZYNY CUDOWNE!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zuza cuda masz małe. Obyście szybciutko do domu zawitali w komplecie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zuau- jak znajdziesz chwilkę napisz mi konkretne dane chłopaków na pw do tabelki to zdejme cię z "oczekujących" :wink: na "rozpakowane"

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

martusia termin w kacie ciąży wpisali mi na początku 5 lutego i tego się trzymają chociaż przy kolejnych usg słyszałam już tyle wersji że szok, był i 8 luty,2 luty a nawet 30 styczeń :?Więc trzymamy się 'oficjalnej' daty 5 lutego.Jak wyjdzie się okaże :lol: Ja cały czas na chodzie,nigdy nie musiałam leżeć,jedyne co łykać muszę to witaminy.
Trzymam za Ciebie kciuki,żeby wszystko było dobrze.Skoro jesteś w tym samym tygodniu to powiedz ile masz w pasie?

Zuza szybkiego wyjścia do domu :)
Moje dziewczyny cały czas leżały w poprzek więc tylko cc.
Ale jakoś 2 dni temu wydaje mi się że się przekręciły w nocy bo brzuch ma całkiem inny kształt,mocno wypięty po prawej stronie a z lewej bardziej 'wklęsły' :?Mąż się śmieje że taki krzywy i co chwila mnie łapie żeby go 'naprostować' :lol: We wtorek mam kontrolę więc zobaczymy co tam nabroiły :lol:

Kupiłam dziś tą długą poduchę,zobaczy jak się będzie spać :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No właśnie dostawałam ten Celeston to jest ten zastrzyk na rozwój płuc to już była druga dawka, ja obawiam się porodu przedwczesnego ze wzgledu na to, że u nas w szpitalu nie ma nawet inkubatorów (jest może 1 góra 2 ale to takie do transportu do innego szpitala) Chociaż chłopaki miesiąc temu ważyli po 1300g.
Termin mam na 11 lutego, a w pasie 105cm a Ty ile masz?
Chociaż nie wiem czy warto się tym sugerować, leżałam z dziewczyną w szpitalu która też ma bliźniaki 2 dziewczynki i termin ma na 10 marca ale wygląda duuuuużo grubiej ode mnie.

pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zuza nie pisałam jeszcze bo zalatana jestem strasznie ale cudnych masz tych chłopaczków! Czekamy na więcej zdjęć, rób im fotek jak najwięcej bo dzieciaki tak szybko się zmieniają...

Axa trzymaj się jak najdłużej, wiem że z każdym dniem cięzko ale im dłużej wytrzymasz tym lepiej dla dzieci. Całe szczęście narazie nie masz żadnego zagrożenia ale uważaj na siebie bo do finiszu coraz bliżej a w okresie przedświątecznym bardzo łatwo się przemęczyć ;)
Ja miałam termin na 17 stycznia a urodziłam 6, lekarze już nie chcieli mnie dłużej trzymać bo byłam już po dwóch cc i się bali, że blizna nie wytrzyma i dojdzie do pęknięcia macicy. A mi się nic nie działo jeszcze, szyjka trzymała, skurczy nie było, pochodziłabym pewnie jeszcze ale cieszyłam się, że mnie już biorą na stół bo byłam już bardzo zmęczona ;)
A poduszkę wykorzystasz napewno później czy do karmienia dzieci czy do kładzenia ich na brzuszkach albo potem jako podporę przy siedzeniu. U nas poducha do karmienia była w użytku cały czas, dziewczynki uwielbiały sobie na niej leżeć albo pić z butelki, dopiero od kilku miesięcy leży nieużywana, w sumie to miałam ją wystawić na allegro ale jakoś nie było kiedy... Mam do niej ogromny sentyment bo była z nami od pierwszych dni dziewczynek i przez tyle czasu...

martusia witaj na bliźniaczym forum ;) Skąd jesteś? Ja myślę, że gdyby coś się działo to powinnaś poprosić lekarza o skierowanie do szpitala gdzie od razu będą mogli się zająć dziećmi. Ja jechałam do szpitala 40km od nas a rodziłam w terminie, tylko po to, żeby w razie czego dzieciaki miały od razu właściwą opiekę. Potem to tylko męczarnia, Ty w jednym szpitalu, dzieci w drugim a jak się jeszcze zdarzy, że wywiozą Ci każde dziecko do innego szpitala...? Lepiej od razu być tam gdzie są przygotowani.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jestem z województwa lubelskiego, do swojego szpitala mam jakieś 8km a do kliniki o której mi wspominał lekarz to ok 120km ale jak pytałam co będzie jak dzieci urodzą się wcześniej itp, to lekarz mówił, żebym nie zawracała sobie głowy takimi rzeczami że wszystko jest w porządku, żebyśmy byli dobrej myśli.
Także nie wiem od czego to zależy że dzieci muszą leżeć w inkubatorach?Jak długo? itp

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

martusia hehe ja tez mam 105! Dobrze wiem ze nie ma co porownywac ,bo sama ciagle sie wkur*** jak porownuja mnie do szwgierki na tym samym etapie tylko ze w pojedynczej.Dwa tygodnie temu mialam 102 w pasie i sie okazalo ze ona ma tyle samo,znowu wyszlam na wredna sucz bo mialam ochote skakac z radosci do sufitu i wysmiac ja ze z jednym dzieckiem a jest gruba jak ja z dwojka!!! :sese:

KMM szczerze to nie spodziewalam sie za tak szybko wymiekne,myslalam ze pociagne dluzej,najgorsze jest to ze ja chce,mam energie i wydaje mi sie ze dam rady ale...porobie cos chwile i zaraz jestem zmeczona to takie denerwujace :evil: :evil: :evil:
Rozmawialam z jedna polka ktora rodzila w tym samym szpitalu co ja bede w nim rodzic,mowila ze byla w 38 tygodniu dzieci lezaly bodajze dupkami do wyjscia to umowili ja na cesarke,bo stwierdzili ze nie ma sensu dluzej chodzic,chlopcy byli dobrze rozwinieci jeden kolo 3 kilo drugi 3,5 a po 3 dniach wyszla juz do domu.Tez nie miala wczesniej zadnych zagrozen jak ja wiec domyslam sie ze mnie tez beda trzymac az nie skoncze 38 a to jeszcze tyle czasu a sil coraz mniej....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Axa w anglii też nie trzymaja długo po cc - więc jak się bedziesz dobrze czuła to po co siedzieć.
Póki co tryzmajcie się w trójpakach ;)
Zuza i oczywiście zaglądam i czekam na raporty co u Was :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ponieważ nikt TU nie zagląda to się obrażam :P:
Pomyślałam czy któraś z naszych cięzarówek nie chce może naszego wózka za koszt przesyłki mogę oddać (tylko z Anglii bo narazie się nie wybieram do PL)?
Pomyślałam, że najpierw zapytam tutaj zanim oddam gdzies indziejn.
To Mothercare urban detour.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pastek- a na pewno się juz nie przyda :?: :?: :?: Mam namysli ewentualna kolejna parke :heh:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ty życzliwa 8) Jak chcesz to dla Ciebie potrzymam - moze Tobie się trafią :twisted:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1480, 1481, 1482, 1483, 1484, 1485, 1486 ... 1562  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża bliźniacza

Strefa czasowa UTC [letni]