Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 4:43 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość

No właśnie jw. Mieszkam tu od niedawna, termin mam na 8 lutego i słysze sprzeczne i to bardzo opinie. Niestety najczęściej te złe zasłyszane są od kogoś. Może Wy coś wiecie? :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam :)
Nareszcie ktos z Otwocka :))
no wiec ja rodze w styczniu i sam lekarz prowadzacy odradzil Mi otwock na miejsce porodu, a poza tym slyszalam wiele sprzecznych opinii na temat naszego szpitala. W poniedzialek bylam u g. i w poczekalni jedna z pacjetek mowila mi ze ledwo jej dziecko przezylo po porodzie w otwockim szpitalu, bo za dlugo je przetrzymali, zamiast robic cesarke :/ natomiast Moja znajoma stwierdzila, ze nigdzie indziej by nie rodzila i jest bardzo zadowolona.
Ja wybieram sie na rekonesans po szpitalach warszawskich tzn Jade na karowa i na kasprzaka, bo to szpitale rekomendowane przez Mojeg g.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:lol: No nareszcie jakiś głos z otwocka już myślałam że tylko ja tu jestem w ciąży :D
Napisz kto Ci prowadzi ciążę bo jeśli to lekarz z otwockiego szpitala to nie dziwię się że polecał Ci właśnie ten szpital. T.zn. żeby była jasność nie jestem nastawiona źle, dopiero zbieram inf.,ale jak to powiedział mi na USG dr.Wojciechowski "problemy mogą sie przytrafić nawet w najlepszym szpitalu, nawet na Karowej"(to odnośnie przytoczonej przez Ciebie opowieści)
Ja myślę jeszcze o Międzylesiu ale tu jestem zależna od zmotoryzowanych sąsiadów, ktrórzy mogą być w tym czasie np.w pracy, więc nie mogę nic zakładać.
Na kiedy masz termin?
Pozdrawiam :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

O i doczytałam że czekasz na bliźniaki. GRATULUJĘ !!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć, ja również z Otwocka. Opinie o otwockim szpitalu są różne, ale to chyba tak jak o każdym innym. Ile lekarzy i szpitali tyle opinii. Ja się decyduję na poród w Otwocku i to nie tylko ze względu na to, że blisko mieszkam ale chyba wszystkie moje znajome tam rodziły i nie narzekały. To nie jest ten sam szpital co kiedyś. Dużo rzeczy się pozmieniało. Tak na marginesie to mam termin na 9 kwietnia:-) Aha i chodzę do dr Wojciechowskiego. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no dziewczyny coraz wiecej nas z Otwocka :)

marysiowamoamo zle mnie zrozumialas Moj g. wlasnie odradzal Mi nasz szpital ale sadze, ze to wlasnie ze wzgledu na to ze nosze blizniaki. bardziej chodzi o to, ze wawka jest lepiej przygotowana w sprzet medyczny przy porodach blizniaczych. Jesli chodzi o gina to to chodze do Kurka i jak na razie jestem zadowolona :)
ale juz zaczynam powoli sie bac :D (tzn. tylko porodu, wkoncu to pierwsza ciaza i do tego blizniacza :lol: )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:shock: Sorki faktycznie Cię źle zrozumiałam, co nie zmienia faktu że dalej nie wiem co robić.
Faktycznie ja też słyszałam że w razie patologi często są bezradni ze względu na sprzet. Podobno jest tylko jeden inkubator. Powielam może tylko plotki, bo sama nie widziałam, ale na Twoim miejscu też wybrałabym W-we. I gdyby nie to że w domu mam pewną rozbrykaną 2,5 latkę też bez oporu rodziłabym w W-wie, ale tak nawet głupie dojazdy męża do mnie do szpitala wiązały by się z tym że nie bardzo jest co zrobić z Córką. Wcześniej rodziłąm w MSWiA na Wołoskiej. Teraz chcę byc jak najbliżej domu. :D
Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje Bliźniaki. Może sie kidys przypadkim spotkamy, a może już się spotkałyśmy?
I pamietaj wszystko bedzie dobrze !!! Ja już chce mieć to za sobą, ale do lutego jeszcze kawałek.
pozdrawiam :D :lol: :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

krynia pisze:
Cześć, ja również z Otwocka. Opinie o otwockim szpitalu są różne, ale to chyba tak jak o każdym innym. Ile lekarzy i szpitali tyle opinii. Ja się decyduję na poród w Otwocku i to nie tylko ze względu na to, że blisko mieszkam ale chyba wszystkie moje znajome tam rodziły i nie narzekały. To nie jest ten sam szpital co kiedyś. Dużo rzeczy się pozmieniało. Tak na marginesie to mam termin na 9 kwietnia:-) Aha i chodzę do dr Wojciechowskiego. Pozdrawiam

To mnie podniosło na duchu. Dzięki za informacje :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj dziewczyny na pewno sie spotkamy na letnich spacerkach z naszymi urwisami :lol:
A jak tam wasze maluchy daja wam popalic kpniaczkami ? bo Mi ostatnimi czasy brzuchol lata na prawo i lewo :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

[quote="sylwia81"]oj dziewczyny na pewno sie spotkamy na letnich spacerkach z naszymi urwisami :lol:

Ja też mam nadzieje że się kiedys spotkamy. Głosujcie na plac zabaw w Danonkach !!! Może będzie fajne miejsce do spotkań. :D
Mamy na razie styczeń, luty(ja) i kwiecień. Koleżanka moja też z Otwocka ma termin na marzec. fajnie się poukładało. :lol:
Moja Zosia kopie na potęgę. To moja druga ciąża z małym odstępem czasu więc wszystko czuję dosadniej i wcześniej.
Pozdrawiam Was Kobitki :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A jaką płeć macie przewidzianą ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U Mnie w brzuszku jest Ola i Max wiec mamy z mezem wszystkie dzieci w rodzinie :lol:
Co do spotkan to moja kolezanka tez ma przewidziany termin na styczen tyle ze dwa dni przede mna :) a Moja ciotka na maj :lol:
Jejq to beda wielkie spotkania :))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

sylwia81 pisze:
U Mnie w brzuszku jest Ola i Max wiec mamy z mezem wszystkie dzieci w rodzinie :lol:
Co do spotkan to moja kolezanka tez ma przewidziany termin na styczen tyle ze dwa dni przede mna :) a Moja ciotka na maj :lol:
Jejq to beda wielkie spotkania :))

A ile dzieci bedzie potem może w jednej klasie :?: Przyznam szczerze że nawet nie wiem ile jest szk.pods. w Otwocku, ale moze przed nami jeszcze wspólne wywiadówki? :lol:

Musimy na wiosne zrobić "ZLOT" w jakiejś przyjemnej piaskownicy. Ja tak poznałam na spacerach w parku z moja jeszcze wtedy malutką Marysią kilka fajnych mam. Z jedną to nawet wyszło poza spotkania parkowe. Nazywałyśmy to z humorem " GRUPA WSPARCIA ". Można było tam poruszyć wszelkie wątki kupkowo-zupkowo-zabawowe. :lol:

Odzywajcie się kobiety i podnoście wątek. Może uda nam się podtrzymać informacje o sobie :?:

Polecam Wam forum dla ciężarówek na Gazecie (każdy miesiąc ma swoje). Jest o wiele ciekawsze. Jak by co mogę Wam wkleić linki.

Pozdrawiam :lol: :) :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:) marysiowamamo ty na kiedy masz termin, bo chyba sie nie dczytalam ? :lol: Zazdroszcze Ci normalnie:) masz juz w domu dzidzie i wiesz jak sie zajmowac niemowlakami ja w tym temacie jestem totalnie zielona :D ostatnie dziecko w Mojej rodzinie urodzilo sie 20 lat temu ale wtedy sama bylam dzieckiem wiec o przewijaniu nie bylo mowy :lol: hmmm no zobaczymy jak ja sobie dam rade z dwoma urwisami na raz :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:D No faktycznie dwa urwisy tak na początek to niezła szkoła jazdy :D Ale za to jaka bedziesz potem zaprawiona w boju :D
Ja termin na 08 luty ale z usg wychodziły mi ost.dni stycznia. zobaczymy. Czuje sie tak fatalnie że nie moge sie doczekać końca.
U Ciebie odbywa sie bez problemów? Bo przy mnogich ciążach to często trzeba na wszelki wypadek podobno poleżeć na koniec w szpitalu(moja teściowa ma bliźniaczki). Ale dasz radę :D
Faktycznie pielęgnacji się nie boje bo już potrenowałam na Marysi. Ale kiedy ona była mała to bardzo żałowałam że nie chodziliśmy do szkoły rodzenia bo literatura nie wystarczyła a dziecko urodziło sie bez instrukcji i nie wiedzieliśmy co sie z nim robi. A rodzina była 300km stąd i byliśmy zdani tylko na siebie.
Teraz bardziej boje sie jak dam radę fizycznie przy moich pannach tak aby nie krzywdzić zadnej z nich. Ty możesz robić wszystko taśmowo :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no wlasnie tasmowo a gdzie w tym wszystkim czulosc do dziecka :D przeciez ja bede jak robocop :lol: normalnie masakra :) dosyc, ze przytylam 25 kg to do tego jeszcze wozek bede miala wielkosci "malucha" noormalnie masakra :lol: ale co tam damy rade, bo jak mowi Moj kolega ..." kto da rade jak nie My" . Co do samopoczucia to powiem szczerze, ze jak na razie wszystko oki (mam nadzieje, ze tak zostanie), trzymam sie dzielnie tylko Mi troche ciezko tak dzwigac te 25 kg nadbagazu :wink: troche mnie kregoslup boli ale to tez skaldam na karb duuuuzej masy. Tak jak Ty tez nie moge doczekac sie rozladunku, troche Mnie ten porod przeraza, ale co ma byc to bedzie i raczej na to wplywu nie mamy (niestety) :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jesteś DZIELNA :!: :!: :!: Bardzo Ci kibicuję :!: :!: :!: Na czułość na bank znajdziesz czas i do tego bedziesz miała dwa ciałka do przytulania. :lol:
A też nie stresuj sie tak. Takie maluchy to tylko śpią, jedzą i cisną w pieluszkę. Potem jak Ci się to "rozlezie" po domu... :D Będziesz miała okazje aby spalać zbędne kalorie :lol:
ps.Którą część Otw.zamieszkujesz :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Znalazłam na "gazecie" FORUM OTWOCKICH MAM". Niestety nie jest często odwiedzane ale szczerze mówiąc bardziej odpowiadają mi fora na gazecie bo mozna tam zakładać wątki temartyczne i wtedy wchodzisz w to co Cie interesuje. Tu to troche jak taki długi dialog. Wklejam Ci linka, może sie tam spotkamy, jeśli nie to bedę Cię "śledziła"tutaj. Pozdrawiam-Marta
<zakaz wklejania linków/Pati1>

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

najpierw zaczne od konca :)
mieszkam na "kresach" a dokladniej na osiedlu na ul. gizyckiej a jeszcze dokladniej to sa okolice kosciola na czerskiej :lol:

Mimo wszystko troche przerazona jestem tym wszystkim, jedynie moj maz chodzi dumny i wszystkim opowiada ze bedziemy miec blizniaki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

[quote="sylwia81"]najpierw zaczne od konca :)
mieszkam na "kresach" a dokladniej na osiedlu na ul. gizyckiej a jeszcze dokladniej to sa okolice kosciola na czerskiej :lol: quote]

Czy przypadkiem nie mieszkamy niedaleko siebie? Nie znam za dobrze ulic w Otwocku ale chyba piszesz o tych blokach przy Karczewie?
Ja sie niedawno dowiedziałam że tu gdzie mieszkam też sie nazywa Kresy(mieszkam na os."morskie Oko")

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]