Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 4:42 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość

Witam serdecznie,
Już prawie mijają trzy miesiące odkąd straciłam swoją kruszynkę. Nie pochodzę z Warszawy i nigdy nie miałam tu swojego lekarza, ale mieszkam tu od 2 lat. Przez te 10 tygodni ciąży miałam jednak kontakt z bardzo nieprzyjemymi lekarzami.
Najpierw leżałam na Starynkiewicza... szkoda słów. Nikt nie chciał mi powiedzieć czego mam się spodziewać, lekarze mieli różne opinie, jeden że puste jajo płodowe, inny że ciąża pozamaciczna, a jeszcze inny że wogóle już poroniłam. Nie wiem jak kilku lekarzy może mieć takie sprzeczne zdanie. Dostałam luteinę i nikt mi nawet nie powiedział, że jest to lek podjęzykowy i przez parę dni ją połykałam. Poza tym lekarz bardzo boleśnie mnie badał, a jak mu powiedziałam, że boli to usłyszałam, że inne pacjentki nie narzekają i że nie będzie się ze mną obchodzić jak z dzieckiem. Wogóle nie wziął pod uwagę faktu, że skoro krwawię to ciążą jest zagrożona i takie dość "brutalne" badanie może byćzagrożeniem. Jak o godz. 6.30 poszłam do położnej zanieść mocz do analizy, to mi się nieźle dostało, bo ją obudziłam.
Wypisałam się z tego szpitala na własne życzenie, bo miałam wrażenie że nikt sie nie przejmuje tam moją zagrożoną ciążą. Potem trafiłam na Inflancką. Tam już zupełnie inaczej się czułam, pewniej, bezpiecznie. Tam dowiedziałam się że ciąża obumarła i miałam zabieg. Jednak cały czas odnoszę wrażenie, że lekarze nie przejmują się kobietami po poronieniach.

Szczerze mówiąc to poszukuję dobrego ginekologa z Wa-wy, który zrozumiałby przez co przechodzę, bo jeszcze nie otrząsnęłam się po stracie. I jednocześnie, który przygotowałby mnie na kolejną ciążę. I jeszcze lepiej gdyby miał u siebie usg, a wizyta nie kosztowałaby więcej niż 100zł. Będę wdzięczna za jakieś sugestie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj Asieńko strasznie mi przykro z tragedii która ci się przytrafiła-życzę ci z całego serca żebyś szybko miała Kruszynke w brzuszku i przedewszystkim ją zobaczyła za 9 m-c. :D .
Mogę ci polecić Dr.Osóbke-Morawsiego co prawada nie prowadziłam u niego ciąży tylko robiłam USG trójwymiarowe,ale z tego co wiem prowadzi ciążę,a wizyta chyba kosztuje 120 zł.musiałabyś się dowiedzieć-był dla mnie strasznie sympatyczny wszystko mi opowiedział ze szczgółami i rewelacyjnie obchodziła sie ze swoimi pacjentkami,bo byłam śwadkiem. :D

Dr.Osóbka-Morawski Warszawa ul.Narbutta 41/43 lok.2 tel. 849-88-37,0-602-46-88-37

Ps.dodam,że jest to lakarz który specjalizje się w wykrywaniu wad genetycznych u płodu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lena śliczna ta Twoja córcia. Dziękuję za namiary na lekarza. Odwiedziłam jego stronę internetową i wezmę go pod uwagę. Jednak chciałabym jeszcze zaczekać na opinie innych dziewczyn.

A może jakaś dziewczyna z Wa-wy była w podobnej sytuacji i po poronieniu szczęśliwie zaciążyłą i urodziła zdrową kruszynkę i może mi polecić dobrego lekarza???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc Asia

Nie wiem czy Twój problem jest jeszcze aktualny (dopiero teraz przypadkim trafiłam na forum w związku ze zbliżającym się porodem). Jeśłi tak to mogłabym Ci polecić świetną panią ginekolog z Warszawy. Prowadzi moją ciążę od początku choć ja nie miałam żadnych problemów. Natomiast jest znana z tego, że prowadzi ciąże kobiet "po przejściach". Moja znajoma była po kilku poronieniach, odkąd do niej trafiła szczęśliwie donosiła ciąże, niedawno urodziła już drugie (które po drodze też było bardzo zagrożone). Kilka innych moich znajomych "po przejściach" też dopiero pod jej okiem donosiło ciążę. Poleciłam ją kilku moim znajomym, każda która pójdzie tam raz, już nie chce zmieniać lekarza :) ze mną jest podobnie, jest ona moim pierwszym ginekologiem i nie zamierzam jej zmieniać w przyszłości. Jest bardzo delikatna i przede wszystkim świetny fachowiec.
Jeśłi potrzebujesz namiary do niej daj znać, prześlę Ci.
I oczywiście życzę, byś w końcu stała się mamą :) a może już nią jesteś?
Pozdrawiam
Dorota

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja mogę polecić dr Jolante Proccarini z lux-med przyjmuje na Al. KEN wizyta poza abonamentem 90 pln

POWODZENIA

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Beatka_x czy ta Pani Doktor pracuje w Szpitalu na Solcu :?:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]