Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 3:36 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość

Mieszkam w Legionowie i prowadzi moją ciąże ordynator właśnie tego szpitala,ale szczerze przyznam że nie jestem zdecydowana aby rodzić w tym szpitalu choć Lekarz mnie do niego namawia co prawda dwa m-c temu leżałam w nim na oddziale ginekologii i nie narzekam choć przyznam,że szpital nie jest wyględny,bo stary ale pracuje w nim naprawdę cudowny personel.Zawsze byłam zdecydowana na szpital na Solcu,bo wcześniej chodziłam do lekarza który tam pracował,ale podpadł mi troche i musiałam go zmienić.Słyszłam,że w szpitalu w Nowym Dw. Maz. nie ma znieczulenia zewnątrzoponowego nad którym się głęboko zastanawiam-jeśli wiecie coś na temat tego szpitala to bartdzo proszę o wiadomości :) :) :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jedna ze znajomych rodzila w Nowym Dworze w maju. Przelezala tez zreszta troche w tym szpitalu ze wzgledu na zagrozenie ciazy. Nie znam szczegolow odnosnie szpitala i jej pobytu w nim, ale bede miec to na uwadze, gdybym ja spotkala. poza tym mysle, ze jesli jest tam super personel to moze sie to okazac wazniejsze niz znieczulenie. moze glupio gadam, bo jeszcze nie rodzilam, ale mysle ze podejscie personelu jest bardzo wazne. mysle tez, ze moze tam maja mniej porodow, bo jednak wszyscy ciagna do w-wy, ale moze dzieki temu personel jest bardziej ludzki, mniej zmeczony itp. moze sie myle...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki serdecznie za odpowiedz,ale wczoraj doszłam do wniosku,że nie będę tam rodzić bo pokłóciłam się ze wspaniałą Panią ordynator i nie ma ochoty już nigdy więcej jej oglądać :x :x mam nadzieje,że życie będzie mi miłe i nigdy już nie trafie tam na oddział ginekologii :) Nie mam coś szczęścia to lekarzy tego typu :( .A może wiesz coś o szpitalu na solcu,bo ja słyszałam o nim w same najlepsze rzeczy ???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ps.pielęgniarki i inni lekarze są tam cudowni,ale niestety decyduje i rządzi wszystkim ordynator-więc sama rozumiesz-owszem jestem jej w jakiś tam sposób wdzięczna,bo uratowałam mi ciąże ale wczoraj zmieszła mnie z błotem i jestem na nią wściekła

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam, niestety Pani ordynator z Nowego Dworu bardzo lubi mieszać z błotem swoje pacjentki, co gorsza jaka kolwiek jej decyzja jest święta w szpitalu. Ja rodziłam w Nowym Dworze 2 lata temu i miałam to szczęście, że były wakacje i pani ordynator była na urlopie i w tym czasie był jej zastępca, moim zdaniem bardzo dobry, miły i wyrozumiały lekarz. Poród wspominam dobrze, bo położne i siostry zajmujące się noworodkami pracują tam chyba z prawdziwego powołania. Jednak w kwietniu tego roku rodziła tam moja siostra i niestety trafiła na ordynatorkę i już nie było tak pięknie. Co więcej nie potrafili nawet określić zbliżonej wagi dziecka podczas badania USB (nie chcę rozstrzygać czy to wina umiejętności lekarza czy sprzętu), lekarz stwierdził że dziecko waży ok. 2900, i przez to przez całą noc próbowali porodu naturalnego. Później okazało się że dziecko jednak nie urodzi się naturalnie i zrobili cesarkę, ale dopiero po kilku-kilkunastu godzinach niepotrzebnej męczarni. Dziecko urodziło się z wagą 3500. Później jakaś pielęgniarka powiedziała siostrze, że gdyby trafiła w dzień na oddział to byłoby szbyciej, jak stwierdziła w nocy to lekarzom nie chce się nawet żadnej konkretnej decyzji podjąć a co dopiero robić CC.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mieszkam w Chotomowie i z cala pewnoscia nigdy nie bralam pod uwage porodu w Nowym Dworze. Od czasu moich urodzin (30 lat temu) nic sie tam nie zmienilo. Moja mama na sygnale w bolach partych wolala jechac na Szaserow w Warszawie niz rodzic w Nowym Dworze zarowno mnie jak i 5 lat pozniej moja siostre. Wtedy z niewiadomych powodow umieraly tam noworodki. Nie wiem jaka jest teraz opieka na porodowkach i nie chce wiedziec ale mam kilka znajomych, ktorych dzieci skonczyly w tym szpitalu na powaznym uposledzeniu umyslowym. Jedna zostawiona sama sobie urodzila mocno niedotlenione dziecko doslownie na kibelku. Obecnie dziecko jest jak roslinka :( Uciekaj od tego szpitala jak najdalej!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Ninu, ja też jestem z Chotomowa ;).
Nie sądzę żeby w Nowiaku od 30 lat nic się nie zmieniło, jest duża róznica, którą można zauważyć już na przełomie 10 ostatnich lat. Ja nie narzekałam na opiekę podczas porodu, ani później. Jedyny mankament to fakt że szpital jest stary i sprzęty też nienajlepszzej jakości. Natomiast na pracujący tam personel nie mogę złego słowa powiedzieć (pomijając panią ordynator i dwóch innych lekarzy).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zdecydowałam na 100%,że nie będe rodzić w NDM i totalnie rezygnuje z usług pani ordynator,bo znalazłam po raz kolejny innego lekarza który narazie ogromnie u mnie zaplusował-po wizytach u pani ordynator nie przypuszczałam,że lakarze mogą być tak serdeczni i delikatni :) co prawda nie pracuje ona w żadnych ze szpitali,ale jakoś sobie poradze :D nawiązując do wypowiedzi (Wiolas) też na mnie pozytywne wrażenie zrobił zastępca ordynatorki czyli Dr.Morylowski,ale cóż on biedny tam może zdziałać przy takim babsztylu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie

Czy wiecie może czy zmienił się już ordynator w tym szpitalu i czy jest znieczulenie zewnątrzoponowe :?: :?: :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ordynator się zmienił (na szczęscie) alechodzą plotki, ze szpital mają zamknąć

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki Bogu,że jest inny ordynator :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ordynator ordynatorem ale szpital jest taki sam syfny jak był....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Rodziłam w tym szpitalu 2 miesiace temu - nikomu nie życzę!!! Łapówkarstwo, lekceważenie - horror! Ordynator dawał mi do zrozumienie, ze gdybym w ciaży do niego chodziła traktował by mnie lepiej a tak o mało nie doprowadzili do nieszczęscia - 2 dni po odejściu wód nic nie robili :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moja siostra rodzila w nowym dworze mazowieckim 4 lata temu i byla BARDZO zadowolona, porod przebiegl szybko, personel bardzo mily i pomocny, lekarze super

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

byłam tam...
Powiedzieli, że nie rodzę bo spać im się chciało...
pojechałam do przskiego...
i urodziłam!
trzy godziny póżniej...
też w skandalicznych warunkach...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W szpitalu w NDM zmarła dziewczyna w 9 mcu ciaży - dziecko tez zmarło Dostała od ordynatora zastrzyk przeciwwymiotny i po nim zmarła ....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

o Boże .... :(

Ale tragedia :cry:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]