Dzisiaj jest pt maja 29, 2026 11:59 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość

cały czas leczyłam się u lekarza z kasy chorych ale moja pani doktor ok 2 lat temu zmarła i od tego czasu nie znalazłam sobie innego lekarza. tak się złożyło ze odłożyłam sobie poszukanie nowego ginekologa na początek tego roku, no ale na początku tego roku okazało sie również ze jestem w ciązy. do którejkolwiek przychodni bym nie dzwoniła to najbliższy termin wizyty był albo za 2 tygodnie albo za miesiąc. W końcu poszłam prywatnie, ale jakoś nie jestem do końca zadowolona z tej wizyty. Nie wiem jak u Was dziewczyny wyglądała pierwsza wizyta u ginekologa w ciązy ale ja mam jakis niedosyt. Owszem zrobiono mi badanie usg, normalnie tez mnie pani doktor zbadała, ale nie spytała się nawet jak się czuje, czy może choruje na jakieś choroby (ja lub partner), czy były w rodzinie jakies choroby dziedziczne i takie tam. Nie zważyła mnie (tylko spytała o wage), jak się zapytałam jak się mam odżywiać to dała mi jakąs ulotke reklamową i kazała sobie poczytać. Nie wiem czy przesadzam czy faktycznie zostałam troche potraktowana na szybcika. Dlatego zastanawiam się czy faktycznie warto chodzic prywatnie i płacić za każda wizyte ok 70 zł (dzisiaj np. byłam tylko po recepte na duphaston bo mi się skończył i skasowano ze mnie 20 zł), badania wszystkie robić sobie na własną reke.
wiem, że zdrowie dzidziusia jest ważniejsze od jakichkolwiek pieniędzy ale z drugiej strony to co zaoszczędze na wizytach chodząc do lekarza z kasy chorych moge przeznaczyc już na wyprawke dla bobasa. Dziewczyny jakie jest Wasze zdanie i prywatne doświadczenia?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Hej

Ja chodze do ginka prywatnie za wizyte płace 80 zł chodź za pierwsza wizyte ginekolog wziął ode mnie 60 zł za wypisanie recepty też bierze 20 zł,ale na kazdej wizycie nie pyta o wage tylko waży mozna o wszystko zapytac i dostaje wyczerpujaca odpowiedz.Jedynym minusem jest to,ze nawet prywatnie trzeba długo czekac w kolejce przede mna było 8 kobiet i od 16:00 siedziałam do 18:15 wtedy ja weszłam :-/ każda pacjentka długo u niego siedzi.Robi też USG.Narazie nie mam żadnego problemu.Mój ginekolog jest ordynatorem oddziału ginekologiczno-położniczego.Jak narazie jestem bardzo zadowolona :)mam nadzieje,ze ty tez wkrotce znajdziesz odpowiedzialnego lekarza.Pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

co jeszcze mnie zaniepokoiło
mam upławy, więc wyczytałam troche w internecie, że upławy w ciąży to normalna rzecz zależy tylko jaką mają barwe
a Pani doktor nawet mnie o to nie zapytała ino od razu przepisała mi jakis lek na niby zatrzymanie czy wyregulowanie (nie pamiętam dokładnie jak się wyraziła) tych upławów
sama nie wiem czy jestem przewrażliwiona czy wszystko jest ok ale poprostu martwie sie czy jest wszystko wporządku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aneta może lepiej poszukaj sobie takiego lekarza, do którego będziesz miała bezgraniczne zaufanie.. ja chodzę prywatnie, płacę 80 zł za wizytę, w tym cytologia i usg.. jestem zadowolona, lekarz wszystko zawsze tłumaczy, cierpliwie odpowiada na moje pytania, zawsze można tez do niego zadzwonić.. recepty wypisuje za darmo, ale badania już na własny koszt robię.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aga tez tak właśnie zrobie, następnym razem chce iść juz do innego lekarza tez prywatnie. mam nadzieje ze to bedzie dobry wybór i nie bede tej zmiany żałować

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Najlepiej popytaj w śród swoich kolezanek moze ich opinie na temat ginekologów ci sie przydadza i bedzie ci łatwiej podjac decyzje w wyborze :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja pierwszy raz poszłam do mojego lekarza prywatnie właśnie ze wględu na długi czas czekania jeśli idzie się państwowo. Ale na każde kolejne wizyty chodzę już z NFZ i nie widzę żadnej różnicy w traktowaniu mnie przez lekarza. Za każdym razem jet miły i cierpliwie wysłuchuje moich pytan i wątliwości i odpowiada mi na nie. Ja na twoim miejscu spróbowałabym jeszcze iść z NFZ może Tobie też się poszczęści i trafisz do dobrego lekarza.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zrobilam wywiad wśród koleżanek i właśnie dlatego postanowiłam iśc do prywatnego lekarza, wszystkie które chodziły prywatnie były zadowolone, a te które chodziły z kasy to różnie,
dziewczyny mam jeszcze jeden problem - a mianowicie łapie mnie przeziębienie, lekko drapie mnie w gardle i pojawia mi się katar, staram sie to jakoś załagodzic domowymi sposobami i mam nadzieje ze mi sie uda ale chodzi o to że zaczynam smarkać lekko krwią- czy to jest normalne? czy powinnam się martwić (zreszta ja ostatnio nic nie robie ino sie cały czas martwie- zaczynam powoli dostawac do głowy)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anetko ja na początku ciąży często byłam osłabiona i krew z nosa była na porządku dziennym.. Ciebie jeszcze pewnie dodatkowo przeziębienie osłabiło :?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]