Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:45 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny. Chciałabym rodzić w szpitalu w Pyskowicach-nawet zapisałam się już tam do szkoły rodzenia. Siostry w SR są fajne - a jak pozostałe i jak z opieką w tym szpitalu? Dodam, że porodówkę i położnictwo już zwiedziłam i naprawdę mi się tam podoba. Napiszcie coś więcej o położnych i lekarzach z tego szpitala. Z góry dzięki.

AHA. PRZY OKAZJI ODRADZAM SZPITAL W TARNOWSKICH GÓRACH-JEŚLI NIE CHCECIE MIEĆ DZIECKA ZARAŻONEGO GRONKOWCEM...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewlin, polecam z całego serca. Ja jestem z Pyskowic i tam będę rodziła (ale nie dlatego). Byłam ostatnio tydzień w tym szpitalu, opieka jest cudna, położne miłe, uprzejme, sale na położnictwie - bomba; drewniane łóżka z super wygodnym materacem, fotel do karmienia, ładne drewniane szafki, pokoje 2-osobowe z łazienką (czystą!!!!). Na korytarzu ubikacje czyste i ładnie wykafelkowane. SR podobno super, ja się dopiero wybieram.

Zespół lekarzy b. dobry - dr Księżarek prowadzi moją ciążę i jest wspaniałym fachowcem. Poza tym jest tam dr Śliwka (ginekolog z wielkim doświadczeniem i wiedzą) Dr Giersz - nieco małomówny, ale świetny spec, super miły ordynator, dr Kalinowska - super fachowiec, może nieco cięty język - ale tak na wesoło :-)

Położne uczą pielęgnacji noworodka, uczą karmienia, pomagają ściągać pokarm. Dziecko może być przy matce cały czas, ale można je też oddać jeśli taką się czuje potrzebę.

Porody rodzinne są darmowe

Tak więc naprawdę POLECAM. W P-cach rodzą kobiety z G-c, Knurowa, TG i okolic, bo WARTO

Iśka

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzięki za informacje-bardzo mi pomogłaś-bo to wiesz zawsze obcy lekarze-ale nie chę rodzić w TG, bo tam zarażają dzieci gronkowcami i nie mam ochoty ryzykować zdrowia swojego dziecka. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewlin, nie ma za co. Uważam, że dobrymi adresami to obowiązek się dzielić :-)

Życzę, żeby Twoje wrażenia były podobne do moich.

Iśka

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Na pewno już po wszystkim przekaże dalej swoje (mam nadzieję) miłe wrażenia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mam pytanie - chodzi mi o poród rodzinny w Pyskowicach - czy wymaganae jest wsześniejsze uczestnictwo w szkole rodzenia? to będzie juz mój drugi poród, więc szkoły rodzenia nie planuję. Dziekuję za odpowiedź :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

marzenka - nie jest! partner/mąż musi mieć tylko zmienne, czyste ubranie (no i chęci ;-)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:D Cieszę się bardzo, a jak jest z odwiedzinami czy dzieci wpuszczają na oddział? (mam prawie 4 letniego synka Bartoszka :D ) no i myśle że chciałby zobaczyć soje rodzeństwo i mamę(chyba przede wszystkim :wink: )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marzenka79-jeśli chodzi o dzieci - ja też mam 5,5 letnią córkę Natalię-można wprowadzać, pod warunkiem, że odwiedziny odbywają się w pokoju wiosennym-czyli na sali ogólnej. Próbowałam przemycić córę do swojej sali, ale siostry jak tylko widzą to gonią... podobno ze względu na bakterie.

Miałam się podzielić z Wami moją opinią na temat tego szpitala. Otóż ja jestem bardzo zadowolona z porodu-polecam położną Ilonę Staszewską-wspaniały fachowiec-bardzo mi pomogła. Dzięki niej urodziłam szybko (moja Julcia ważyła 4550), aczkolwiek nie ukrywam, że poród miałam dość ciężki-bo Julka się zaklinowała barkiem i nie umiała wyjść-pomógł mi dopiero lekarz-dr Radzioch, też bardzo sympatyczny. POLECAM !!! i POWODZENIA...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:) dziękuję Ci Ewlin za odpowiedź - co prawda mam jeszcze trochę czasu, ale juz się zastanawiam gdzie rodzić i ostatnio myślę właśnie o Pyskowicach. dzięki jeszcze raz i życzę zdróweczka oraz mnóstwo radości dostarczonej przez córeczki :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny poradzcie czy warto wybrać szpital w pyskowicach ? mam troszke bliżej do Strzelec Opolskich ale bardzo zle doświadczenia z lekarzmi z tamtąd !!!! więc zastanawiam sie nad pyskowicami termin porodu mam za 12 dni. Napiszcie coś o lekarzach i o opiece w czasie i po porodzie czy jest dobra... :?: :?: :?: :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja co prawda chodzę do szpitala w Gliwicach do dr Maruszewskiej [chyba tak pisze się to nazwisko :oops: ], ale i tak wiem ,że rodzić będę w Pyskowicach... Słyszałam, że mają tam świetnych lekarzy, położne są bardzo miłe i dziecko może być cały czas przy matce [to chyba najważniejsze]. Jeszcze dużym plusem jest dla mnie tłumaczenie jak karmić/ przewijać/ kąpać maluszka, bo ja nie umiem :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bonsai, p-ce to dobry wybór. pomyśl też o chodzeniu tam do SR (darmowa). ja właśnie skończyłam (5 zajęć w sumie) i jestem b. zadowolona. Co prawda pokój mały i jest gorąco, a krzesła niezbyt miękkie, ale za to serce i wiedza połoznych ujmująca, no i na jednych z zajęc jest zwiedzanie i tłumaczenie wszystkiego na sali porodowej. Polecam :-)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Dr Księżarek

Witam Dziewczyny mam pytanie w związku z Dr Księzarkiem.
Wiem ze to dobry lekarz sama do niego chodzę - ale z moich informacji wynika ze w szpitalu w Pyskowicach jest tylko 2 razy w tygodniu. Nie wiecie czy jak się chodzi do niego przez całą ciąze to opiekuje sie pacjętką do końca?? tzn. czy mozna na niego liczyc? Przychodzi do szpitala? A co wtedy jak go nie ma?? Pomóżcie bo nie wiem co mysleć??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Goha, dr Księżarek otacza bdb opieką. Jeśli nie ma go w szpitalu to zawsze mozesz do niego zadzwonic. Opiekuje sie pacjentka od poczatku do konca, robi wiele badan (woli za duzo niz za malo). Ja jestem na końcówce ciąży, którą prowadziałam u niego i nie żałuję ani jednej złotówki zainwestowanej w wizyty u tego lekarza.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki za odpowiedż. Podbudowałaś mnie. Tereaz wiem już na pewno że to właściwy dla mnie lekarz :) Pozdrowienia i życzę szybkiego i szczęśliwego rozwiązania - ja rodze dopiero w sierpniu :) :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Goha, a czy nie byłaś przypadkiem na wizycie u dr Księżarka w środę 14/2?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a do sierpnia niedaleko - zobaczysz jak ten wyjatkowy czas szybko plynie!!! powodzenia!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie nie byłam. Wybieram sie za 2 tygodnie dopiero :) A mam pytanko chodzisz do szkoły rodzenia? Jeśli tak to jakie masz odczucia? I czy masz kontakt z jakąs połozną ze szpitala? Słyszałam że super jest p. Wiesia. pozdrowienia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aha! A jak ogólnie się czujesz? Dużo przytyłąś w ciąży? Ja jestem dopiero w poczatku 4 miesiąca a juz mi 5 kilosów przybyło :( Jak tam z ciuszkami- dużo nakupowałaś ciażowych??

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]