Dzisiaj jest pt maja 29, 2026 11:56 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość

Mam na imię Anka i jestem "świeżo upieczoną" Szczecinianką. Mieszkam w tym mieście od niedawna i z tym właśnie wiąże się mój problem. Jestem na samym początku ciąży i nie wiem jakiego lekarza prowadzącego wybrać i na poród w jakim szpitalu sie zdecydować. Czy ktoś móglby poradzić mi cokolwiek w tej sprawie? Możecie polecić mi któregoś z lekarzy i dobry szpital do rodzenia?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ile dziweczyn tyle opini, ja chodze do swojej lekarki prywatnie (Natasza Wawrzyniak) przyjmuje na Niemierzynskiej, co do sdzpitala to jeszcze nie wybralam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja chodzę do Piotra Uzara swój gabinet ma na Parkowej i pracuje w szpitalu na Uni. Jestem bardzo zadowolona z jego opieki. :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki za info, bo już myślalam że nikt ze Szczecina sie nie odezwie. A tak juz mam jakiś punkt zaczepienia. Słyszałam,że niezly jest szpital na Pomorzanach, zastanawiam sie też nad porodem w Niemczech. :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pewnie nie tylko Ty jedna, poza tym o Szpitalu w Szwed krążą już tak dobre opinie że szkoda żeby się nie zdecydować

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pomorzany są niezłe bo to klinika,mają dobry sprzęt( lezałam na początku ciąży)i dobry lekarz z tamtąd to dr Kwiatkowski (b.miły,kompetentny),ale nie wiem czy przyjmuje prywatnie,bo niestety wyprowadzilam sie ze szczecina.
Za to ja mam jeszcze jedno pytanko do Szczecinianek gdzie robią w waszym mieście usg 3d lub 4d?bo widziałam gdzieś reklamę,chyba na felczaka,ale nie pamietam...dziekuje za odpowiedz

Offline Wyświetl profil  

Polecam doktora Żebiełowicza. Przyjmuje na ul. Szafera. Solidnie i w rozsadnej cenie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja polecam dr.n.med. J. Węgrzynowskiego, który pracuje w szpitalu na Unii i poza tym przyjmuje prywatnie w klinice na Felczaka 10 (jest tam USG 3d/4d).

Pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Właśnie o Nim słyszałam same dobre rzeczy... Idę do Niego na badania usg te połówkowe właśnie do POTODENSU - na felczaka. Taka przyjemność kosztuje 240zl

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Qrcza-k to witaj w klubie :) Ja jestem ze Świnoujścia i specjalnie do niego wybieram się teraz na USG 05.09 właśnie to za 240 zł (chce żeby sprawdził wszystko co możliwe).

Pozdrawiam :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Melissa moja kuzynka była w 12tc, przebadal co sie tylko dalo jej ginekolog byla pod wrazeniem ze nawet za duzo zrobil bo miala byc tyl;ko przeziernosc i nic pozatym, zbadal serduszko i przeplywowosc w kazdym badz razie zrobil pelen zakres do tego maja film na dvd... Ja stwierdzilam ze ide tam na polowkowe nawet lekrza ktory wykonywal u mnie dotychczasowe usg tez polecil Protodens. Zastanawiam sie czy przy tej okazji zorbi mi zdjecia 3d i czy bedzie mozna cosik zobaczyc w 4d, podobno sprzet i wyposazenie jest wysmiuenite. kuzyn zachwalal ze i On bez zadnych kompikacji mogl wejsc i dodatkowo dla mamy i taty jedt drugi monitor... Ja dopirto bede szla pod koniec wrzesnia zastanawim sie jak wczesnie trzeba sie bedzie zapisac??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ciężarówki ze Szczecina czy zastanawiałyście się już w jakim szpitalu rodzić, albo macie to już za sobą?? Poproszę o opinie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Co do sprzętu to fakt- jest świetny (już raz byłam u tego lekarza na badaniu ale w związku z torbielą jajnika).

Co do zapisów- trzeba dzwonić dużo wcześniej, najlepiej z 2-3 tygodniowym wyprzedzeniem bo tam jest bardzo dużo chętnych, a tak przynajmniej można sobie wybrać bezproblemowo dzień i godzinę (kiedy właśnie umawiałam się tam pierwszy raz na wizytę w związku z torbielą poprosiłam, aby babka co rejestruje wpisała mnie na pierwszy wolny termin- okazało się że będzie to za 2 tygodnie o 20:30. Trochę się wtedy zdziwiłam :wink: ).

Pozdrawiam :)

Ps. Co prawda nie jestem ze Szczecina, ale ogólnie długo tam mieszkałam no i tam studiuje i zdecydowałabym się na szpital na Unii Lubelskiej. Miałam tam robioną laparoskopie i ogólnie byłam mile zaskoczona jeśli chodzi o personel (lekarze to fachowcy, wszyscy łącznie z pielęgniarkami są bardzo mili). Kobiety w ciąży, które spotkałam też były bardzo zadowolone. Może sam szpital najpiękniejszy nie jest, ale w końcu najważniejsi są specjaliści ;) Osobiście cały czas zastanawiam się czy rodzić w Świnoujściu czy właśnie na Unii.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

co do protodensu zadzonie do nich po wizycie we wtorek

co do szpitala to jakos nie wiem ale moja kuzynka rodzila na Unii i mnie osobioscie sie nie podobalo (bardzo dlugo lezala na patologii)
Zastanawiam sie nad Miejskim - lezalam tam chwilowo jak moja ciaza byla zagrozona jakos personel przypadl mi do gustu... mam jeszcze czas wiec bede sie zastanawiac...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Moją drugą ciążę, podobnie jak pierwszą prowadzi dr Sławomir Świderski.Pracuje na Unii, kiedyś przyjmował w tej przyszpitalnej klinice patologii ciąży, teraz chyba tylko prywatnie, na Sułkowskiego. Jestem b.zadowolona, zawsze ma czas, żeby odpowiedzieć fachowo na wszystkie moje pytania (a jest ich dużo)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja polecam usg 3d/4d u dra Antoniego Głaza, kosztuje 100-150 zł, zależnie od formy, robi badania bardzo dokładnie, tata ogląda, drugi monitor jest dla mamy. Super i jak się okazuje niedrogo :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

również na usg chodzę do dr Głaza...i gorąco polecam!!

nie polecam zaś, Świderskiego, nie rozpoznał płci dziecka koleżanki i nie zauważył nadżerki, gdyby nie pobyt jej w szpitalu na pomorzanach pewnie do końca ciąży myślałaby, że urodzi dziewczynkę, a w szpitalu w tym samym czasie powiedzieli, że murowany chłopak i również w szpitalu poinformowali ją o nadżerce!

Nie polecam również Kłokockiego...przez niego poroniłam pierwszą ciąże, gdyż nie zareagował na plamienia które miałam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Moją ciążę prowadzi dr Maria Kośmider. Jestem zadowolona, z jej powodu pierwszy raz rodziłam na Pomorzanach (tam pracuje). Poza incydentalnym przypadkiem niegrzecznej jakiejś siostry przełożonej, nie zdarzyło się nic niemiłego. Opieka w czasie porodu mnie zadowalała, mąż był przy mnie cały czas, więc nie potrzebowałam medycznej asysty przez cały czas :wink: Regularnie sprawdzali postępy porodu. Po urodzeniu dziecka zabrali małą, żebym mogła wypocząć, ale przywieziono ją od razu, gdy poprosiłam. Gdy dziecko płakało, a ja nie mogłam jej uspokoić i byłam zmęczona, trafiła na oddział dla noworodków. Na moją prośbę dostała tez butelkę, ponieważ nie mogłam jej nakarmić na początku. Wyraźnie córce to pomogło, uspokoiła sie natychmiast. Wykryto u dziecka silniejszą żółtaczkę, więc leżała w "solarium" :wink: Personel (bardzo miły) pomagał w opiece nad dziećmi, np. kąpieli czy przewijaniu. Przy problemach z laktacją również mi służono pomocą. Wprawdzie trafiłam na osoby głupawe, przez które przeżyłam trochę stresów, ale gdzie ich nie ma?
Sądzę, że i teraz zdecyduję sie na poród na Pomorzanach... Uważam, że opieka tam jest bardzo kompetentna :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

emila możesz mi powiedzieć gzie Dr Kośmider pzyjmuje?No i interesuje mnie też koszt wizyty, nie ukrywam, że to tez jest ważne....Z góry dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Przyjmuje na Placu Lotników 1. Wejście jest od tyłu, gabinet znajduje się z tyłu restauracji Karczma (chyba nie pomyliłam nazwy, dawny Balaton). Za wizytę z badaniem płacę 50 zł, z cytologią 70. Nie ma usg, kieruje do dr Głaza, ale oczywiście możesz robić, gdzie sobie życzysz (choć jego też polecam).
Wiem też, że dobrym ginekologiem jest dr Rajewska (też z Pomorzan), przyjmuje gdzieś w okolicach Castoramy na Ku słońcu, ale tu już szczegółów nie znam.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]