Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 3:42 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość

NIE POLECAM!!!Zacznę od izby przyjęć-przyjechałam do szpitala ok 5 rano 27.06.2007 r.(środa)gdyż zaczęły sączyć się wody płodowe(37tydz. ciąży). Obudziłam Panią z Izby Przyjęć i nie omieszkała okazać niezadowolenia- była bardzo nieuprzejma.Zostałam przyjęta na Patologię Ciąży i zrobiono mi badanie, które wykazało zakażenie wewnątrzmaciczne- dostałam antybiotyk, wody sączyły się ciągle. Na pytania o to, czy dziecku nic nie grozi lekarze odpowiadali, że mam się nie martwić bo przecież dostaję antybiotyk a wody tworzą się wciąż na nowo. Na sugestie, że powinni zrobić cesarkę i wyjąć dzidziusia z tych zakażonych wód płodowych mówili, że będą czekać aż akcja porodowa zacznie się sama bo dziecko najlepiej wie, kiedy ma się urodzić.W piątek zaczęły się skurcze, szyjka była zupełnie nie podatna- zero rozwarcia po wielu godzinach męczarni. w sobotę o 2 rano zdecydowali się na cesarkę. Pomimo znieczulenia w kręgosłup CZUłAM BóL PODCZAS OPERACJI, zaczęłam krzyczeć bo bolało cięcie i rozciąganie powłok brzucha.Anestezjolog krzyczał na mnie, że mam się uspokoić bo to jest sala operacyjna po czym dostałam narkozę.Na oddz. położniczym leżałam 2 tyg i zdążyłam popytać inne dziewczyny po cesarce- okazało się, że większość z nich czuła ból podczas operacji!!!(Opieka 24 godz. po cesarce bardzo dobra) Dzidziuś urodził się w zamartwicy, dostał 5 pkt. Apg.i miał obustronne zapalenie płuc-wszystko z powodu zakażenia wewnątrzmacicznego- (nie mogę wybaczyć lekarzom, że nie zrobili cesarki wcześniej)Przez 2 tyg.był leczony antybiotykami na oddz. wcześniaków- Pani ordynator Rudnicka- wspaniała kobieta, ma świetne podejście do dziecka i rodziców oraz ogromną wiedzę i intuicję.Pielęgniarki na oddz. wcześniaków przeważnie miłe, ale są takie,które bardzo niemiło wspominam i przez które pobyt w szpitalu był jeszcze gorszy i stresujący.Pielęgniarek jest bardzo mało i nie mają warunków żeby odpowiednio zająć się maluszkami.Teraz wszystko jest już dobrze, ale chciałabym żeby ktoś odpowiedział za to, że i ja i dzidziuś musieliśmy tak bardzo cierpieć z powodu zaniedbań, niewiedzy, lenistwa... sama nie wiem czemu.Na patologii zwykle nie byłam informowana o tym co dostaję(kroplówki, zastrzyki, tabletki) i dlaczego.O wszystko musiałam sama spytać.O stanie dzidziusia byłam informowana wyczerpująco.Pielęgniarki zarówno na patologii i na położniczym są miłe i pomocne pomimo ogromu pracy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Karygodne :!:

A nie możesz ich pozwać za błąd lekarski, czy coś :?:
Co za paranoja...

ObrazekObrazek

TABELA CZERWCÓWEK 2010

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja rodziłam dwa tygodnie temu na klinikach przy Chałubińskiego i bardzo sobie chwalę cesarkę. Wody tez mi odeszły ok. 5-tej rano w 37 tc i o 7-mej juz leżałam na stole operacyjnym. To była moja druga cesarka. Pierwszą miałam na Brochowie i te ostatnia zniosłam bardzo dobrze. Anestezjolog była bardzo miła. Cały czas do mnie mówiła, informowała co się będzie działo, pytała jak się czuję. Bólu nie czułam żadnego tylko czułam, że mi tam grzebią w brzuchu. Dziecko dostało 10 pkt. Szybko doszłam do siebie po operacji. Na drugi dzień juz zupełnie odstawiłam tabletki przeciwbólowe, bo nie były potrzebne. Nie brałam żadnego antybiotyku i po 4 dniach razem z dzieckiem zostaliśmy wypisani do domu. Same warunki w szpitalu są siermiężne, ale opieka naprawdę bardzo dobra.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Niestety zeby pozwac lekarzy, czy szpital, musialabym miec olbrzymie pieniadze :( jedyne co moge zrobic to zlozyc skarge do Izby Lekarskiej co uczynię jak najszybciej. Mam nadzieje ze ktos sie tym zajmie i uchroni kolejne dziewczyny od cięcia "na żywca". Poki co ostrzegam poprostu- jezeli ktos ma zaplanowana cesarke to jak najdalej od Kamienskiego!
Nastepnym razem tez zastanowie sie nad Chałubinskiego. Ale tego koszmarnego pobytu dlugo nie zapomne :/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ale39, miałaś wskazania do cesarki :?:
Ja też się wybieram na Kliniki. :D

ObrazekObrazek

TABELA CZERWCÓWEK 2010

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Miałam, ze względów okulistycznych. Jakieś zmiany w dnie oka.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]