Dzisiaj jest pt maja 29, 2026 11:57 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość

dziewczyny czy słyszałyście coś o szpitalu w tychach
chodzi o ten <zakaz wklejania linków/Pati1>
jestem z katowic ale mój dr który prowadzi ciąże tam przyjmuje no i chyba tam zdecyduję się na poród.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja też jestem z katowic, nie mam osobistych doświadczeń z tym szpitalem, ale pracuję z ludź mi mieszkającymi w tychach i dobrego zdania jeszcze nie słyszałam
główny zarzut to kiepska opieka po porodzie
na początku września urodziła tam synka koleżanka z pracy i to potwierdziło ogólne zdanie
po porodzie musiałą się prosić aby zobaczyć dziecko, nawet na karmienie jej go nie przynosili, tylko sami dokarmiali, a chłopczyk był zdrowy i już po trzech dniach był z mamą w domu
moja całą ekipa z pracy bardzo poleca szpital mikołowski
a decyzja i tak należy do ciebie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzięki za info - choć przyznam że mnie nie pocieszyłaś
ze zdjęć i z opisu szpital wydaje się bardzo przyjazny - no ale widzę że obrazki to nie wszystko.

jeśli nie zdecydujęsię na tychy to pewnie zostanę gdzieś w Katowicach ul. Raciborska albo siemianowice Śląskie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja osobiście chyba będę rodzić na raciborskiej
kilka powodów: mój lekarz prowadzący tam pracuje, można rodzić w wodzie, nie pobierają opłat za poród rodzinny, mają swoja szkołę rodzenia, chociaż wydaje mi się ,że trochę drogo jak za 4 spotkania, bo aż 250 zł no ale nie znam innych cen, no i cały oddizał jest nowo wyremontowany
mają swoją stronkę w internecie, zobacz
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

szpital na raciborskiej znam bo leżałam tam kiedyś
a właśnie mój dr przyjmuje w tychach

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jeszcze nie słyszałam dobrej opinii o Tychach :( Polecam Mikołów.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A ja rodziłam w Tychach 2 razy i jestem na prawdę bardzo zadowolona. Mój lekarz tam właśnie pracuje. Ogólnie źle wypowiadają się dziewczyny które nie mają tu swojego lekarza. Ja szczerze polecam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to moze ja tez sie wypowiem...

zacznijmy od oddzialu patologii ciazy-spedzilam tam ponad 4 tyg i mam mieszane uczucia-lekarz troche olewajacy,niezbyt sympatyczny, za to pielegniarki wspaniale!!!! za kazdym razem kiedy przychodzily zazartowaly, posmialy sie...takie ludzkie :) bardzo milo je wspominam, do dzis kiedy spotkam ktoras na ulicy pytaja jak sie czujemy z mala:)

dalej, porodowka-trafilam na strasznie mila polozna, taka starsza pani kolo 50. swietna byla, tez zartowalysmy, pogadalysmy, strasznie pomocna byla, dobrze traktowala mojego narzeczonego ktorey ze mna byl. pani doktor(blondynka kolo 30) rowniez przemila, kiedy mnie zszywala to ciagle cos opowiadala tak ze praiwe nie czulam bolu.

nast, oddzial noworodkow-tu niesety wiekszosc minusow...poniewaz moja mala jest wczesniakiem, kilka dni spedzila na erce w inkubatorze.ciezko mi bylo dowiedziec sie czegos na temat jej stanu...trzeba chodzic i prosic lekarzy o jakas informacje, nastraszyli mnie ze jest cos nie tak z usg glowki, ze moze dostac krwotoku. kolezance z sali powiedzieli to samo. a dzis nasze dzieci sa zdrowe jak ryby a my tyle nocy przeplakalsysmy a wszystko bylo w porzadku. pielegiarki rowniez niemile.jedna na mnei naskoczyla jak glaskalam mala przez otwor w inkubatorze powiedziala"niechze jej pani da spac, w domu bedzie pani na palcach chodzila zeby sie tylko nie obudzila" :? najgorzej wspominam ten oddzial...strasznie neizorganizowany personel, pielegniarki nie pozwalaly mi karmic malej bo nie dostalam zgody od lekarza, a pozniej lekarz do mnie a czemu pani jej nie karmi? :x te 3 tyg ktore moja mala tam spedzila to byl koszmar.

polozniczy-tylko jedna sympatyczna pielegnarke amietam z tego oddzialu-taka niziutka i pulchna. w sumie o tym oddziale duzo nie pwoiem bo wiekszosc czasu ktory tam spedzilam, to bylo czekanie na mala ;) a komplikacji zadnych nie mialam. aha, jeszcze ogromny minus za odwiedziny, miejscem na nie jest jedna laweczka przy wyjsciu z oddzialu :) az zal patrzec jak w niedziele tlumy odwiedzajacych cisnely sie tam bo dalej nie mozna bylo wejsc.

tak wiec ja mam mieszane uczucia co do tego szpitala, najrzyjemniej wspominam pobyt na septyku.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Tychy

Ja wracam właśnie z porodu w Tychach i jestem bardzo zadowolona z opieki na sali porodowej Rewelacyjne położne. możliwość korzystania z różnych pozycji w czasie porodu ( proponowanych przez połozną i konsultowane z rodząca) Ja w czasie porodu korzystałam z pozycji wertykalnych, piłki krzesła porodowego. Na oddziale połozniczym różnie Położne raczej bardzo uczynne i sympatyczne. Jest o prawda że lepiej traktują lekarze jeśli masz tam swojego prowadzącego ale tak jest teraz wszędzie

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]