Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 2:24 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

U mojego lekarza do którego chodze prywatnie pracują 2 położne które rownoczesnie tak jak lekarz pracują na chałbinskiego więc moze ktoras z nich smerfik a gdzie te polozne pracuja? Bo jak ja chodze do niego to jest sam w gabinecie albo z zona ktora tez jest lekarzem ginekologiem ..tylko pracuje na dyrekcyjnej :) Te polozne pracuja w jego prywatnym gabinecie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny ja rodziłam drugą córkę we Wrocławiu szpitalu na Brochowie szpital im.Falkiewicza. Nie wiem czy tam dalej funkcjonuje porodówka ale mogę Wam polecić z ręką na sercu położną Ewę Lebiedzińską to ta która wygrala w ogolnopolskim konkursie na najlepsza położną. Ona odbierała nasz poród i rzeczywiście jest super babką. Kompetentna, rzeczowa położna. Fajnie, ze wtedy na nia trafiłam a miałam porównanie bo zaczęłam rodzić z inną położną a w miedzyczasie przyszła wlasnie ona i jak tylko podeszla powiedziała do mnie słowo to poczułam się bezpiecznie i dodała mi tyle otuchy, ze momentalnie znalazłam sile aby przeć. Super kobieta!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lila pisze:
U mojego lekarza do którego chodze prywatnie pracują 2 położne które rownoczesnie tak jak lekarz pracują na chałbinskiego więc moze ktoras z nich smerfik a gdzie te polozne pracuja? Bo jak ja chodze do niego to jest sam w gabinecie albo z zona ktora tez jest lekarzem ginekologiem ..tylko pracuje na dyrekcyjnej :) Te polozne pracuja w jego prywatnym gabinecie?

Lila, te 2 położne pracowały wczesniej tez z jego ojcem, Pani Zosia i taka jedna jeszcze ale nie wiem jak sie nazwywała. Panią Zosię to widuje ale tej drugiej teraz nie. I Pani Zosia na pewno pracuje na klinikach bo sam to powiedział. Natomiast ostatnio jak byłam na wizycie to była inna kobitka z nim blondynka w okularach i nie wiem czy to była położna (pierwszy raz ją widziałam u niego) czy żona???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zona...lekarz ginekolog z dyrekcyjnej :wink: byc moze teraz bedzie z nim prowadzic gabinet po smierci ojca....ale to na 100% zonka...tez w ciazy... :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No Lila jestes super poinformowana:))) Wiesz ze ja nawet przez pół sekundy nie pomyslałam ze to żona hehe...a swoją droga jak juz jestesmy przy "malutkich ploteczkach" to u nich w rodzinie z tego co się orientuję zawsze było dużo dzieci:)) Cóż w końcu ginekolodzy hihi... A jak sie czujesz Lila ile zostało Ci do terminu? pozdrawiam :))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

smerfik Dr Radek ma corke w wieku 9 lat bo moja ma 10 i tak sobie rozmawialismy o pociechach...poza tym moja cora tez byla zaproszona na usg zobaczyc brata... :lol: A to ze wiem ze to zona to przypadek...robila mi usg pod jego fachowym okiem i przeczytalam na plakietce...to samo nazwisko..poza tym moja kolezanka zna ich nieco lepiej i ostatnio potwierdzila ze to wlasnie jest zonka doktorka :D
A ja sie czuje w miare...tak jak mozna sie czuc miesiac przed porodem...bola mnie wszystkie gnaty...ledwo chodze bo maly bardzo cisnie glowka na szyjke mcicy...czasami mam wrazenia jakby mial mi wypasc...hahaha :D Juz nie moge sie doczekac...oby bylo szybko i bez komplikacji...teraz ide w sobote na wizyte to zobaczymy co tam sie dzieje...w sumie 5 tyg od ostatniej wizyty..mam nadzieje ze sie nie rozwarlam bo czasami mam takie wrazenie :shock:
do terminu 38 dni :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No to Lila 38 dni to prawie post hehe :)) Moja kolezanka ma termin na 15.02. i tez juz nie daje rady hihi. A co ja mam powiedziec...jeszcze 4 miesiące az 4 !!! juz sie doczekac nie moge...:)) Ja mam wizyte 20 stego :)
Na pewno będzie bez komplikacji i dzidzia urodzi sie raz dwa oszczędzając mamusi zbędnych cierpień :) Pozatym tez jestem ciekawa wrazen z porodu na klinikach.
Aha i napisz co tam po wizycie w sobote :)
paaa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka, Widziałam Lila twoje ostatnie wypowiedzi przy innym wątku i widzę że zaczynasz sie zastanawiac nad Klinikami :( W sumie mam nadzieje ze dr AW o którym tam rozmawiamy nie przyjmuje porodów... i mam nadzieję że są porody rodzinne tak jak wczesniej rozmawiałyśmy. Jesli masz jakies nowe niusy w tym temacie, bo ja w sumie nie gadałam jeszcze z naszym doktorkiem szczegółowo na ten temat, chyba jeszcze troche za wczesnie? No a jesli sie jednak zdecydujesz na Kliniki to mam nadzieje ze będzie tak jak sobie wymarzyłaś a i relacja będzie z tzw. "pierwszej ręki". pozdrawiam

ps. ostatnio na wizycie tez widziałam córkę naszego doktora, rzeczywiście jestes Lila nieocnenione źródło informacji hihi :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Przyszla mama
Awatar użytkownika

Witam WAs SErdecznie :)
Czytam od jakiegos czasu wasze forum,ale dopiero dzis postanowila sie zarejstrowac.
Rodzilam 10 lat temu na Brochowie i bylo ok,ale mimo ze chodzilam prywatnie do doctora Happona i akurat mial wtedy wizyte nawet nie przyszedl mnie zszyc,wiecie w lape mu nie dalam.
Teraz planujemy z mezej dzidziusia,ale Ja mam takiego stracha,chyba wiekszego jak przy pierwszym porodzie bo juz wiem co mnie czeka.
Zastanawiam sie nad szpitalem na Kamienskiego.

Ps.Doctor BLOK to byla dla mnie masakra zalozyl mi spirale bez znieczulenia nie dobral jej do mojej budow,cierpialam za kazdym razem kiedy mialam bole okresowe byly tak silne prawwie jak porodowe,az w koncu skonczylo sie na zapaleniu macicy od tego swinstwa.

Duzo by tu pisac o innych lekarzach,ale naprawde trudno o dobrego.Teraz glownie naciagaja i wymyslaja zebysmy ciagle wracaly i palcily za wizyte.Koszmar
Ciesze sie kochane ze dolaczylam do WAS :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sandrunia a który dr. Blok Cię tak urządził?
Ja mam tylko dobrą opinię zarówno o ś.p. starszym Bloku jak i o młodszym. ale to widac zalezy .
Pozdrawiam ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sandrunia30 a od kiedy sie spirale ze znieczuleniem zaklada? ja mialam zakladana bez znieczulenia ...nawet tego nie wymagalam...chwilowe uklucie...tyle czulam..poza tym niekonieczne jest dobranie do rozmiaru....teraz spiralki sa uniwersalne..poprostu twoj organizm spirali nie toleruje ...stad stan zapalny...to wszystko jest napisane w ulotce...bardziej bolesne miesiaczki...obfitsze....i stan zapalny...to wszystko moze sie zdarzyc uzytkowniczce spirali...poprostu nie sluzy ci...to nie jest wina lekarza... :roll:

i podstawowa rzecz...masz juz jedno dziecko? jezeli nie to spirala jest przeciwwskazana na starcie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lila ma dzidzie ma 10 lat w listopadzie.Bedziemy sie mezem starac o corcie.Narzaie jednak do 19 lipca jestem na depro-verze i jestem zabezpieczona.
Co do Bloka chodzilam do Niego jaskis czas i nie bylam zadowolona.
Co do spirali zamknela mi sie juz prawie macica,bo za pozno kazal mi przyjsc stad ten okropny bol.
Moje kolezanki mialy znieczulenie miejscowe przed widocznie On nie daje.
Jestem na etapie szukania doctora prowadzacego i poloznej do orodu.
Zastanawiam sie nad Kaminskiego

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lila pisze:
Sandrunia30 a od kiedy sie spirale ze znieczuleniem zaklada? ja mialam zakladana bez znieczulenia ...nawet tego nie wymagalam...chwilowe uklucie...tyle czulam..poza tym niekonieczne jest dobranie do rozmiaru....teraz spiralki sa uniwersalne..poprostu twoj organizm spirali nie toleruje ...stad stan zapalny...to wszystko jest napisane w ulotce...bardziej bolesne miesiaczki...obfitsze....i stan zapalny...to wszystko moze sie zdarzyc uzytkowniczce spirali...poprostu nie sluzy ci...to nie jest wina lekarza... :roll:

i podstawowa rzecz...masz juz jedno dziecko? jezeli nie to spirala jest przeciwwskazana na starcie :wink:

Starszy Blok :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

starszy Blok nie zyje... :? Ja chodze do mlodszego i poki co jestem zadowolona.....bede teraz zakladac spiralke hormonalna - mirene...zobaczyny jak to bedzie....wczesniej mialam zwykla i zakladana bez znieczulenia...bylo w miare bezbolesnie... :)
Mlody Blok jest naprawde delikatny bardzo..chodzilam do wielu lekarzy ale zaden nie byl tak delikatny w badaniu i ogolnie przyjemny jako lekarz...wiec moze i spiralke zalozy bezbolesnie... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lila a co w ogóle sądzisz na temat tych spirali? bo ja tez sie zastanawiam, ale jakos jestem sceptycznie nastawiona. oczywiście wczesniej nie miałam , nie wiem skąd u mnie takie negatywne nastawienie. w ogóle dla karmiących mam to chyba nie ma duzego wyboru antykoncepcji ? :( bo tabletki to chyba nie wchodzą w grę :(?
a propos młodego Bloka- zgadzam sie , naprawde delikatnie bada :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

smerfik po corce mialam spiralke zwykla...sprawowala sie dobrze przez 4 lata...teraz zakladam ta z hormonem poniewaz nie planuje wiecej dzieci i chce miec super hiper antykoncepcje :lol: Jeszcze skonsultuje to z lekarzem...kusi mnie brak miesiaczek i niezwykle duza skutecznosc w zapobieganiu ciazy..jestem pewna na 99% ze ja zaloze....rozmawialam z doktorem w ostatnich dniach ciazy ale w sumie tak pobieznie...teraz po miesiaczce ide na przeglad...i od razu cos wybierzemy...nastepna miesiaczka to juz tylko zamontowanie spirali i luzik :wink:
co do pigulek to sa dla karmiacych crazette...tak sie nazywaja..ja nie moge zadnych tbletek bo nie jestem sumienna i zapominam o wszystkim...szybko bym sie bobo doczekala :lol:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]