Dzisiaj jest pt maja 29, 2026 11:57 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:

emila dziękuję bardzo za namiary na Dr Kośider...A powiedzcie mi jeszcze proszę jak to jest, czy np. jak pójde od razu do np właśnie szpitala miejskiego do np Dr Tudaja to on nnie może byc moim prowadzącym?Albo do przychodni gdzie są też ginekolodzy?Mam tu na myśli względy finansowe, za prywatne wizyty się płaci a za takie w szpitalu czy przychodni gdzie jest ginekologia nie gdyż koszt pokrywa kasa chorych...jak to jest?Ehhhh....pzerasta mnie to wszystko :( :( :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Szczerze mówiąc nie wiem... Ja jestem zapisana do przychodni na Łuczniczej i wiem, że tam jest jakiś ginekolog. Pewnie wystarczyłaby rejestracja na konkretny dzień. Nigdy jednak nie byłam u niego. Zdarzyło mi się być u ginekologa w przychodni na Bogusława, tam tez trzeba było się zarejestrować, tylko kolejki były długie, kilkudniowe. Nie wiem, jaka jest procedura w przypadku ciąży... Powinnaś iść do swojej przychodni, zapytać o ginekologa i jak się do niego dostać, zapytaj też o opinię na jego temat... Jeśli okaże się, że w Twojej przychodni nie ma ginekologów, to spytaj o najbliższą, w której są...
JA zawsze chodziłam prywatnie, więc nie bardzo wiem, jak bywa u państwowych... Nie wiem, czy w szpitalu Cię przyjmie lekarz, chyba że będzie tam jakaś poradnia ginekologiczna (zdaje się, że w miejskim jest). Zadzwoń, albo pojedź tam i dowiedz się u źródła...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie, chodzę do Pitra Uzara i gorąco polecam. Byłam w ciąży ale niestety poroniłam, moja fasolka obumarła. On zajął sie mną naprawdę troskliwie, w szpitalu sam zrobił mia zabieg i nie musiałam leżeć do następnego dnia. Jak mam jakieś pytania i wątpliwości zawsze mogę do niego zadzwonić i zawsze znajdzie czas. Po zabiegu miałam dziwne plamienia i jak zadzwoniłam to kazał mi przyjechać do szpitala, zbadał i zrobił usg, naszczęście wszystko było ok.
Fakt pracuje na Uni a o tym szpitalu krążą nieciekawe opinie, jednak powiem Wam, jak tam byłam jeden dzień na zabiegu to zaczęłam się rozglądać za kamerami bo wszyscy byli bardzo mili. Podejżewam, że to też zależy od tego czy lekarz prowadzący pracuje w danym szpitalu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Szpital w Zdrojach jest bardzo dobry, polecany przez osoby, które tam rodziły w ciągu ostatnich 2 lat, niedługo pojadę porozmawiać na temat porodu bo wolę osobiście niz przez koleżanki, poznałam lekarza z tamtąd- bardzo kompetentny i troskliwy- stwierdził u mnie ciążę i pomógł w pierwszych tygodniach ciąży. Moja lekarka wyjeżdża w kwietniu i nie mam lekarza na ostani miesiąc, :cry: dlatego zgłoszę się do niego na ostatni miesiąc i od razu porozmawiam o porodzie w ich szpitalu, pojadę tam z moja teściówką- jest dobrym i znanym lekarzem kardiologiem w Szczecinie- może załatwi nam poród rodzinny nieodpłatnie- tak po znajomości :D :D :D ( mamy nadzieję :) )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

..........................

Ostatnio zmieniony śr cze 13, 2007 6:20 pm przez poleczka777, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A czy ktoras z was zna aktualne ceny usg3D wlasnie w Szczecinie?
Wiem ze taki sprzet maja na ul.Felczaka i na ul.Szafera.Interesuje sie bo niedlugo jade na urlop i bede takze w Szczecinie u siostry,a chce tez porownac ceny czy moze jednak bardziej bedzie mi sie to opolacalo zrobic tu na miejscu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ceny zależą od tego, kto robi i gdzie :D Na Felczaka drogo, koło 200 zł, na Szafera taniej, koło 100 chyba :) , podobnie jak u Głaza.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

poszukuję dobrego gina do prowadzenia ciąży. dodam że jestem po dwóch obumarłych ciążach i potrzbuję dużo wsparcia...ale tez fachowości w takim przypadku. przyczyny nieznane, zapewne los tak chciał.
dużo słyszałam o dr. Sienkiewiczu, jeśli ktoś ma namiary to poprosze

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie wiem czy już znalazłaś lekarza ale ja chodzę do Piotra Uzara i jestem bardzo zadowolona. Jestem po jednym obumarciu, nawet on przeprowadzał zabieg.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam was serdecznie mam pytanie czy mozecie doradzic gdzie rodzic w Policach czy na pomorzanach znam różne opinie i jestem w kropce do porodu jeszcze trzy miesiace ale chcialabym miec juz wybrany szpital zeby nie zastanawiac sie jak bedzie juz za pozno. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mazm, witaj... Poczytaj, co pisałyśmy o szpitalach... Nie mamy porównania, bo każda z nas rodziła tylko w jednym. Ja na Pomorzanach i jestem zadwolona :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam, chcialabym sie dowiedziec czegos o przychodni na Luczniczej. Jak tam jest i czy warto sie tam zapisywac?

http://moje-szczescie.blog.onet.pl/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam. A czy ktoras pani prowadzila ciaze u Antoniego Glaza ? obecnie jestem na etapie poszukiwan lekarza prowadzacego i znajoma polecila mi go jako ginekologa. Obawiam sie jednak, ze prowadzenie ciazy prywatnie moze wyjsc za drogo. Swojego gin mam w przychodni kolejowej na 3. Maja, chcialam isc na wizyte jak tylko dowiedzialam sie o ciazy, ale najblizszy wolny termin az za 3 tygodnie :/ nie wiem czy to dobry pomysl zostac na ciaze przy lekarzu, ktory jest tak malo dostepny.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja chodzę prywatnie i dla dzidzi nie będę oszczędzać pieniążków chociaż nie ukrywam że trochę ich idze. chodzę do dr Anny Radomskiej na księżnej przybysławy i bardzo sobie chwalę! wizyta to koszt 70zł i za badania usg cytologie i te na które kieruje (obowiązkowe w ciąży) muszę płacić ale to nic!
jest bardzo dobra potrafi wytłumaczyć wszystko jak małemu dziecku a poza tym jak mam problem to dzwonię do niej i ona mi pomaga

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny pomóżcie. Studiuję w Szczecinie. Na początku ciąży poszłam do ginekologa studenckiego na boh. warszawy. Ale nie jestem z niej zadowolona. Chciałabym zmienić lekarza. Niestety nie stać mnie na prywatne wizyty. Czy macie kogoś godnego polecenia, do którego długo się nie czeka??

NIE MA RZECZY NIEMOŻLIWYCH, SĄ TYLKO MAŁO PRAWDOPODOBNE

Offline Wyświetl profil  

Droga Aniu!
Ja zdecydowanie polecam dr Natasze Wawrzyniak:-) Prowadziła mi 3 ciążę i urodziłam 3 zdrowych dzieci w odstępach 6 letnich. A najlepszy szpital do rodzenia to zdecydowanie Szpital Miejski, ale chyba już tam nie ma porodówki. Na Pomorzanach rodziłam 2 synów ale nie byłam szczególnie zadowolona. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny, ja chodziłam aż od 8 miesiąca prywatnie do dr. Kasi Oronowicz, przyjmowała w klinice prywatnej na Mickiewicza. Koszty niestety były duże (80 zł + koszty wszelkich badań) więc zdecydowałam się na zmianę lekarza na państwowego. Teraz chodzę do dr Macieja Ziętka na ul. Kadłubka. W sumie to miły facet, ale strasznie małomówny ;) Zamierzam rodzić na Pomorzanach, co prawda Od dr. Oronowicz wiele dobrego słyszałam też o Unii Lubelskiej, ale na Pomorzanach już byłam oglądać porodówkę.
Któraś z Was może mi opowiedzieć, jak wygląda rodzenie na Unii? Iloosobowe są sale porodowe, i te poporodowe? Teściowa mi mówiła, że bardzo tam kiepsko, jeśli chodzi o prysznice itp... Czy dzidziuś po porodzie przebywa z mamą, czy na oddziale noworodkowym?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja polecam Krzysztofa Irę :)
Miałam wcześniej ginekologa na NFZ ale brak opieki było(pani.Tobera-Pawlak omijacie ja szerokim łukiem).
2 września urodziłam synka przez cesarskie cięcie w Zdrojach urodziłam i zmarł miał ciężką wadę serca a ze urodził się w 30 tygodniu ciąży nie udało sie operować:(
Doktor opiekował się mną oraz synkiem jak była w szpitalu,a wczoraj była u niego na wizycie kontrolnej dał mi dużo siły po stracie dziecka;*
Może doktor wchodzi na forum nasze Dziękuje panie Krzysztofie:*

Krzysztof Ira (SPECJALISTA GINEKOLOG POłOżNIK)
601 412 621to jego komórka
091 455 34 32 rejestracja do niego

Ale jak wpiszecie w google jego imie i nazwisko ukaże się wam jego strona.
Wizyta i prowadzenie ciąży 70 zł:*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam! Ja powinnam rodzić za tydzień, ale mam nadzieję że dzidzia (chyba Basia) jeszcze troszkę poczeka. Obecnie mieszkam w Świnoujściu ale niecałe 5 lat temu rodziłam na Pomorzanach i wspominam to raczej pozytywnie, trafiła mi się chyba najlepsza położna w tamtym szpitalu Pani Izabela Pastuszak i choć poród trwał długo ok 18 godzin to nie wspominam go z przykrością. Chciałabym się odnieść do poprzedniej wypowiedzi dot. lekarki Tobery-Pawlak, rzeczywiście nie polecam a wręcz przestrzegam, prowadziła mi prywatnie całą poprzednią ciążę i pomijając względy fianasowe (zdzierała równo za każdą wizytę to jeszcze na ostatniej wizycie przed porodem podniosła stawkę niby w zw. z podwyżkami) to "przeoczyła" podwójne zapętlenie synka w pępowinę i nie wiadomo co mogłoby się stać gdyby nie moja intuicja i wizyta u innego ginekologa. Także bardzo mi przykro w związku ze stratą Waszego synka Stasia (mój synek obecnie 4,5 latek też ma tak na imię), życzę zarówno Wam jak i wszystkim na tym forum bezpiecznego, szczęśliwego rozwiązania i samych zdrowych i kochanych dzieci.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ania9974 pisze:
Witam! Ja powinnam rodzić za tydzień, ale mam nadzieję że dzidzia (chyba Basia) jeszcze troszkę poczeka. Obecnie mieszkam w Świnoujściu ale niecałe 5 lat temu rodziłam na Pomorzanach i wspominam to raczej pozytywnie, trafiła mi się chyba najlepsza położna w tamtym szpitalu Pani Izabela Pastuszak i choć poród trwał długo ok 18 godzin to nie wspominam go z przykrością. Chciałabym się odnieść do poprzedniej wypowiedzi dot. lekarki Tobery-Pawlak, rzeczywiście nie polecam a wręcz przestrzegam, prowadziła mi prywatnie całą poprzednią ciążę i pomijając względy fianasowe (zdzierała równo za każdą wizytę to jeszcze na ostatniej wizycie przed porodem podniosła stawkę niby w zw. z podwyżkami) to "przeoczyła" podwójne zapętlenie synka w pępowinę i nie wiadomo co mogłoby się stać gdyby nie moja intuicja i wizyta u innego ginekologa. Także bardzo mi przykro w związku ze stratą Waszego synka Stasia (mój synek obecnie 4,5 latek też ma tak na imię), życzę zarówno Wam jak i wszystkim na tym forum bezpiecznego, szczęśliwego rozwiązania i samych zdrowych i kochanych dzieci.

ZAPRASZAM NA MóJ NOWY TEMAT CZARNA LISTA GINEKOLOGóW WIęC NAPISZ O SWOIM DOśWIADCZENIU
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... 02#3505202

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]