Drogie panie
planowałam poród w Wołominie ale po wizycie tam na KTG i zniechecającemu potraktowaniu przez dr.Jagiello już nie planuje tam porodu

tylko w Wawa
to moja 3 ciąża i 3 poród ,mam juz swoje lata ,jestem w 39 tygodniu i mam położenie pośladkowe jeszcze ,mam nadzieje że jeszcze się obróci dziecko główkowo.Wiem tez co to cięcie brzucha na 10 cm bo miałam laparotomie z powodu cysty

i wiem jaki sie dochodzi po cieciu do siebie .
Poprzednie porody miałam naturalne główkowe ,10 lat temu bez problemów ale teraz ze względu na to położenie posladkowe i tez na cukrzyce mam wskazanie od lekarza prowadzącego na CC ale w wołominie ten dr. stwierdził lekceważąco ze moge posladkowo rodzic ,nawet nie zaglądając do ostatniego usg gdzie wynika ze główka jest cuit za duża!
taka ponoc uroda ,reszta ok
jeśli sie nie obróci główką to nie będe rodzić posladkami ,bo to za duże ryzyko dla dziecka ,to normalne uważam i jestem ciekawa ile ten lekarz odebrał zdrowych pośladkowych sn porodów ...
poza tym tam jest problem z anestezjologiem w kazdej chwili a przeciez nawet główkowy poród moze zakonczyc sie cc,nikt nie moze przewidziec jak sie zakonczy dany poród i mysle ze kobiety pierworódki z pobliskich wsi tam przyjezdzają rodzic nie mając pojecia jak ich poród moze sie zakonczyc ...
pytałam położnych o poród posladkowy jakie mają doswiadczenia w zdrowym odbieraniu takiego porodu i lepiej jest zrobic cc dla zdrowia dziecka i matki a jak jakis lekarz ma starodawne podejscie to niech sam rodzi albo kaze tak rodzic swojej żonie lub córce
żadna kobieta nie chce urodzic przeciez kaleki a poród to nie gra na chybił trafił
gdyby faceci mieli rodzic to ludzkość by wyginęła

albo kazdy by chciał cc

bo co facet moze wiedziec o porodzie sn ?
kiedys kobiety rodziły byle jak i byle gdzie obojetnie jakie ułozenie dziecka i rodziły żywe ,martwe albo chore i jeszcze same umierały ,lekarze rąk nie myli ...ale mamy 21 wiek i nie do pomyslenia aby teraz lekarz kobiecie kazał rodzic posladkowo sn !
tak samo jesli masz skierowanie na cc to w szpitalu muszą sie do tego dostosować a jak nie to nie zgadzaj sie inaczej dla dobra dziecka
zbyt wiele jest przypadków gdzie dzieje sie inaczej a potem masz dziecko z porazeniem itp chorobami ,jak np poród blizniaków gdzie jedno walczy o życie !
kto chce moze dzis sobie cc kupić ! ale jak masz wskazanie od lekarza z danego powodu to inna sytuacja
takze ja wołomina nie polecam ,oglądałam tez ten szpital i nie uwazam aby tam pracowali lekarze z powołania po spotkaniu z w/w/ lekarzem
pzdr