Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 11:11 pm

Forum ciąża

» Forum ogólne » Kącik humoru

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

(wklejam z onetu :))

Czteroletni chłopczyk w czasie Mszy św. zapytał mamę o imię świętego, wskazując na figurę przy ołtarzu.

- To Święty Antoni - poinstruowała syneczka szeptem. Dociekliwe dziecko dopytało na pół kościoła:

- Święty Antoni Banderas???

Trzyletnia dziewczynka pojechała do babci na wieś. Był to czas, kiedy po wsiach nosiło się obraz Matki Bożej i babci przypadł zaszczyt goszczenia całej grupy rozmodlonych starszych pań. Kiedy jedna z pań zaintonowała „Czarną Madonnę”, wnuczka, jako dziecko niezwykle muzykalne, podniosła jedną rączkę do góry, drugą oparła o bioderko i dawaj, tańczyć krakowiaczka!

Rodzice z córką poszli do kancelarii parafialnej, żeby omówić planowany chrzest młodszego dziecka. Ksiądz chcąc upewnić się, czy dzieci są wychowywane po katolicku, zapytał rodziców, czy chodzą z dziećmi do kościoła i mówią im o Bogu. Rodzice kiwają głowami „ależ oczywiście, no jasne!”. Kilkuletnia córka spojrzała na szafę, na której stała figurka Matki Boskiej i głośno zapytała:

- Mamo, a co to jest ta Pani w niebieskim ręczniku na głowie?

Na Mszy dla dzieci ksiądz zadaje pytania, dzieci odpowiadają do mikrofonu. Było o przebaczaniu win i ksiądz pyta, czy się mama z tatą czasem kłócą.

- Taaaaak - odpowiadają dzieci.

- A co – pyta ksiądz – mówi mama do taty, jak już się godzą?

- Przepraszam cię – odpowiada jakaś dziewczynka.

- Już się nie kłóćmy – mówi kolejne dziecko.

- A JA I TAK MIAŁAM RACJĘ! - rzuca pięciolatek.

Po Mszy, w kościele pełnym ludzi, odbywała się pokazowa katecheza dla pierwszoklasistów z elementami obyczajowymi. Ksiądz, który nie lubił kobiet w spodniach i alkoholików, w przystępny sposób opowiadał o szkodliwości spodni i alkoholu. Na koniec odpytywał dzieci ze świeżo nabytej wiedzy.

- Umielibyście już pokazać alkoholika? - pyta.
Zgłasza się szybciutko dziewczynka i mówi do mikrofonu:
- Tam jest Pan Tadziu - pokazując siedzącego w jednej z ławek sąsiada, który nie stronił.

Obciachy komunikacyjne

Lato, zatłoczony autobus, wsiadają rodzice z 3-4-letnim dzieckiem; ktoś zwalnia miejsce obok tęgiej pani, żeby matka z dzieckiem mogła usiąść. W powietrzu króluje zapach spoconej pachy.

- Mamo, coś tu śmierdzi! - zauważa donośnym głosem dziecko.

- Ciii.... - uspokaja mama

- Mamo, ale tu śmierdzi! Mamo!

Matka udaje, że nie słyszy, ignoruje (a nuż da sobie dziecko spokój), gdy nagle dziecko oznajmia, pokazując palcem na tęgą panią:

- Już wiem! Już wiem! Mamo, to ona tak śmierdzi! To ona!

Mama z córką jadą na wczasy do Zakopanego. Był to czas, kiedy ojciec jeszcze nie aktywował się w życiu małej, bo wypytywała o tatusia. Przed wyjazdem mama na odczepnego powiedziała, ze wkrótce sobie znajdą jakiegoś fajnego tatusia, tylko muszą się trochę rozejrzeć.

Siedzą w przedziale, razem z nimi inni pasażerowie.

- A dokąd to jedziesz malutka? - zagadnęła dziewczynkę współpasażerka.

- Do Zakopanego – odpowiedziała grzecznie dziewczynka.

- I co tam będziesz robić, skarbie?

- Jedziemy z mamusią znaleźć sobie jakiegoś tatusia.

W tym momencie wszystkie obecne w przedziale panie złapały nerwowo za dłonie swoich towarzyszy.

Czteroletni chłopczyk podróżuje z mamą zatłoczonym pociągiem. Do przedziału wchodzi pani rewizor, bardzo obcesowo i niesympatycznie wołając o bilety. Robi się mały popłoch, wszyscy rzucają się do toreb, a dziecko, wpatrzone w nią, pyta na cały głos:

- Mamusiu, a dlaczego ta pani wcale nie ma biustu?

Po pięciu sekundach pani już w przedziale nie było i nie pojawiła się aż do końca podróży.

Obciachy towarzyskie

Dziecko, które jeszcze nie mówi, już się aktywowało w swojej wywrotowej działalności. Scenariusz jest zawsze ten sam: skrupulatnie wydłubuje z dywanów i kanap w wizytowanych domach wszelkie paproszki. Przy pierwszym sypią się zachwyty „ach, jakie porządne dziecko!”, przy siedemnastym gospodarze nerwowo się tłumaczą, że zwykle sprzątają swoje domostwa.

Czterolatek dopytuje się na rodzinnym zgromadzeniu, która to jest ciocia Dorota. To kuzynka jego mamy, wysoka blondynka z niewidocznym prawie - zdawałoby się - meszkiem nad górna wargą. Nagle dziecko puka się w czoło i woła z ulgą:

- No jak mogłem zapomnieć! To przecież ta z wąsami!

Dom rodzinny na wsi, peerelowska malutka hodowla zwierząt futerkowych. Stały kupiec jest zgodnie z konwencją wybitnie pazerny i właściciele mówią o nim „ten lis cholerny”.

Przy pierwszej okazji kilkuletnia córeczka gospodarzy wita go serdecznie:

- Panie lisie cholerny, zapraszamy na kawę.

Przy drugiej okazji, już z zakazem odzywania się do pana lisa cholernego bezpośrednio, dziewczynka kłusuje na tyle blisko niego i rodziców, aby podzielić się z mamą wstrząsającym odkryciem. Jest gorąco, ledwo żywy tłustawy kupiec ogląda futerkowe, zdjął koszulę i świeci golizną. Mała woła głośno:

- Mamo! On ma większe piersi niż ty!

Obciachy kinowe i teatralne

Na przedstawieniu o Smerfach był moment, kiedy Smerfy złapały Gargamela i postanowiły zapytać zgromadzone na widowni dzieci, co teraz zrobić z czarownikiem. Większość dzieci proponowała, żeby go wypuścić i wybaczyć mu wszystkie krzywdy, a tylko jedna dziewczynka, drąc się wniebogłosy, zaproponowała:

- Widłami go!!!

Czterolatka pierwszy raz w kinie, na Hefalumpach, siedziała między rodzicami. W pewnym momencie słychać potężnego bąka. Rodzice spoglądają po sobie i szeptem wymieniają uwagi „Czy to było to, co mi się wydaje? Co za ludzie!” A mała odzywa się na całe kino:

- TO JA! BO JA JESZCZE DZISIAJ KUPY NIE ROBIŁAM!

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moja Zuzia lat wtedy ok 3:
babcia smaruje ją żelem na komary
-no to teraz żaden ch*j mnie nie ugryzie :twisted:

Albo jak szliśmy jesienią w parku
-o kulwa, ale dużo liści....

I jest z gatunku tych co wyciągają wszystkie śmieci spod łóżek i szafek jak jesteśmy w gościach :roll:

I gdzieś niedawno przeczytane: dziecko w sklepie usiłuje namówić mamę na kupienie zabawki czy słodycza; mama twardo "nie"; no to już w kolejce do kasy dzieć wyciągnął argument ostateczny i wcale nie-cicho powiedział:
-kup mi to bo powiem wszystkim, że brałaś taty siusiaka do buzi :twisted:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja dopiszę o bratanicy lat 3.

Wsiada do samochodu ze swoją mamą. Dziadek- teść ma kierować.
- A teraz uwaga bo mama mówiła że dziadek to szaleniec :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moj smyk mial pare ciekawych zagran :) ostanio, ja we wannie a akurat listonosz dzwoni, na co maly tak krzyknal,ze gosc bankowo uslyszal "mamusiu, wychodz z wanny bez ubrania,bo tatus przyszedl !" :shock:

na placu zabaw, husta sie , a obok malo zaradny chlopiec do babci mowi "nie umiem sie hustac" na co synus do niego " to sie k.... naucz" :shock: :lol:

wizyta ksiedza, nauczylam go kto jest w stajence i dumna chcialam sie pochwalic, na co moje dziecko "sniety Jozek, snieta Maja i maly Jeżyk..." :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hahaha, dobre :)
Fajne są dzieciaczki z ich tekstami!

.... jednak przy odrobinie wysiłku zdołam może kiedyś zrozumieć,
że ludzie zawsze przybywają punktualnie tam, gdzie są oczekiwani.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale się uśmiałam hehe :lol:
już nie mogę się doczekać aż moja młoda zacznie mówić :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

he he, ja czasem nie wiem skad ten moj synio bierze te teksty :P na szczescie wiekszosc zapodaje nie przy ludziach tylko w domku :P

dzisiaj np, bylam nieprzytomna rano wiec mu dalam kromke i wlaczylam bajki, wraca maz,a synio "Tatusiu , jak dobrze ze wrociles, bo ja juz umarlem z glodu" :shock: :lol: :lol: :lol:

a potem w kibelku "Tatusiu, zrobilem duza i dorodną kupę, choc mnie wytrzec" ... :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

siaasia niezlymi tekstami strzela twoj syn

ostatnio jakis miesiac temu bylysmy w kosciele tzn ja, moja 4 letnia corka i prawie pol roczna mlodsza coreczka. Malutka trzymalam na rekach, w kosciele cisza, akurat przeistoczenie bylo, nagle ni z gruszki ni z piertruszki Vika wypalila na caly kosciol : Izunia ty moja mala cipko

ja az sie zwijalam ze smiechu, myslalam ze zleje sie w majty, tak sobie pomyslalam, ze dobrze, ze mieszkam za granica, w rodzinnych katowicach to by mnie te stare baby zjadly :lol:

aniolek 2009*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

he he no jak slodzi siostrzyczce :P

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

powklejam jeszcze różne perełki ;)
....

moja 4 letnia córa w trakcie wizyty duszpasterskiej bawiła się w drugim pokoju w sklep. Potrzebowała fantów do sklepu i... klientów... Pozbierała po szufladach różne bibeloty i przyszła do nas, aby nam dać jako pieniążki do płacenia w jej sklepie...
Ja dostałem kilka patyczków po lodach, żona - paczkę chusteczek higienicznych, a księdzu (niezwykle surowemu i poważnemu) rzuciła na kolana cztery opakowania prezerwatyw i powiedziała: `Pan w sukience będzie płacił balonikami.....!'
Jeszcze nie widziałem tego księdza tak szybko chodzącego - wypadł od nas prawie nie otwierając drzwi :D
To było 6 lat temu, ale do dziś, jak przychodzi czas wizyt `książęcych' to wspominamy z żoną tę historię... A! Ten ksiądz nigdy już do nas nie przyszedł - :)

...........

Miał ok 5 lat w TVN program o pedofilach.Wytłumaczyłam więc dziecku kto to jest ,oczywiście tak aby zrozumiał.Powiedizałam,ze jak ktoś by chciał go gdzies zabrał i obiecywał mu słodycze,pieski,kotki to nie wolno mu iść bo moze mu krzywdę zrobić.Byliśmy w Geanie ja stałam juz przy kasie a synek rpzed kasa czekał.Przedemna już jeden pan konczył placic a stała jeszcze jenda kobieta.Nagle tn starszy człowiek mówi do mojego syna; jaki ty jestes sliczny choci ci kupie super lizaka( obok było to wiekie stoisko z cukierkami i lizakami) na co moj smyk;spadaj moja mama sama moze mi kupic.Starszy pan miał juz wygłosic monolog o złym wychowaniu mojego dziecka gdy ten na cały głos wypalił; mamo czy ten pan to jest pedofil? Mina tego człowieka bezcenna..odszedł taks zybko ze nawet nie zdazylam rpzeprosic za słowa syna.

..........

zasłyszane w kolejce do kasy: Ojciec nie chce kupić 5-6 letniemu synowi Prince Polo.Mały prosi i prosi, ojciec nieugięty. W końcu chłopiec baaardzo głośno oznajmia: jak mi nie kupisz, to powiem mamie, że sikałeś do zlewu! Tata błyskawicznie wybiegł z małym ze sklepu, zostawiając towar na taśmie.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dwa ostatni dobre ale pierwsze to rodzice sami sobie narobili obciachu- skad u dziecka prezerwatywy ??? :P

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Forum ciąża

» Forum ogólne » Kącik humoru

Strefa czasowa UTC [letni]