Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 2:28 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ginekologia

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość

Witam.Urodziłam 21 sierpnia przez cesarke.W 8 dobie jak juz rana super zagoiła sie przy sciaganiu szfu otowrzyła mi sie ranka i zaczeło sie lac niesamowicie duzo ropy z krwia.Dodam jeszcze ze w 3 dni przed wyjeciem szfu miałam gorączke którą ciezko było zbic.Teraz leje mi sie jeszcze z tej rany ale juz nie tak duzo,jezdze do szpitala na płukanie woda ulenioną i antybiotykiem.Biore doustnie antybiotyk i zaszczyki w brzuch przeciw krzepnieciu krwi.Juz mam dosyc.Czy któras z Was tez tak miała???Ile to jeszcze potrwa???pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witaj! możemy sobie podać ręce... niestety nie napisze ci nic pozytywnego, ale to nie znaczy, ze u ciebiebedzie tak samo :wink:
ja miałam podobnie do twojego opisu. cc, potem zdjecie szwu po kilku dniach goraczkowania. szew już zdązył zarosnąć i rana otworzyła się na nowo! borykałam się z problemem przez........7 tyg. najpierw jezdziłam do szpitala , potem zajmowałam się raną sama. dostwałam antybiotyk miejscowo i robiłam naświetlania lampą soluksową na zalecenie lekarza. najprawdopodobniej doszło do tego uczulenie na nici (mam alergie na wiekszosć leków). to było 2 lata temu... teraz jest juz ok, ale po tej historii mam okropne zrosty i sylwetka juz nie ta (został mi duży brzuszek, bo po porodzie z uwagi na rozłażącą się ranę miaąłm zakaz cwiczen). mimo wszystko trzymaj się dzielnie! pogoda sprzyja gojenius ie ran, nie jest za ciepło. zycze szybkiego powrotu do zdrowia :)

http://lb2m.lilypie.com/qGGwp1.png

Melania (*2.06.2007), Tymoteusz (*30.09.2007) i Liwia (*14.03.2009)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

JA TEZ MIALAM TAKI PROBLEM ALE TERAZ JZU WSZYSTKO OK. JA PRZEMYWALAM TO RIWANOLEM I ROBILAM TAKIE OKLADY NIM POZNIEJ MYLAM TO TEZ SZARYM MYDLEM ALE RANA ZAMKLA SIE POD WPLYWEM NAŚWIETLANIA LAMPA BIOPTRON!POLECAM I BEDZIE OK.
MI ROWNIEZ ZOSTAL DUZY BRZUSZEK PO CESARCE:(

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ginekologia

Strefa czasowa UTC [letni]