Dzisiaj jest pn lis 19, 2018 8:21 am


Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: sob lis 10, 2012 3:28 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob lis 10, 2012 2:36 pm
Posty: 731
Lokalizacja: Lublin
a u mnie leczenie trwalo 5 lat, bralam euthyrox bo wynik byl na poziomie 4 zanim zaczelam leczenie , w trakcie byl na poziomie 2 i tak caly czas.
starania i starania.
i nic.
zero ciazy :(
rok temu przestalam brac euthyrox, wkurzona ze i tak nic z tego. tsh skoczylo do 4

dzisiaj jestem w ciazy.
fakt odpuscilam,stwierdzilam ze nic z tego,ze nigdy dzieci nie bede miala i prosze jaka niespodzianka.

myslalam ze @ sie spoznia,temp niska byla,nie spojrzalam dobrze w kalendarz i myslalam ze to tylko 3 dni sie spoznia. Jak nastepnego dnia przyjrzalam sie to obliczylam ze to juz tydzien spoznienia.
Zrobilam test i bylam pewna ze znowu 1 krecha.Robilam go poznym wieczorem.
Po sekundzie pojawily sie II kreski :)
Nastepny test zrobilam nastepnego dnia znowu II kreski.
Pojechalam na bete i wynik był 68000.
Gdy opowiadalam gin o moim leczeniu tsh to powiedzial ze naprawde mialam mala niedoczynnosc.Ze to nie byl powod niepowodzen.

Okazalo sie ze byla to wina mojego partnera. Jego slabe nasienie plus moje problemy z tsh i ciazy brak.

Dlatego bardzo wazne jest by przebadac partnera. Czasami od niego wiecej zalezy niz nam sie wydaje ;)


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 

 Tytuł:
Post: ndz lis 11, 2012 10:38 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr lut 17, 2010 1:38 pm
Posty: 6296
Lokalizacja: zza biurka ;)
omka pisze:
Dlatego bardzo wazne jest by przebadac partnera. Czasami od niego wiecej zalezy niz nam sie wydaje ;)

Oczywista to oczywistość, a nawet- rzekłabym- podstawa w leczeniu niepłodności u pary. Te czasy, że badała się tylko kobieta dawno już minęły. Ale i tak cały czas zdarzaja sie bohaterskie, męskie okazy, które rękami i nogami zapierają się przed pójściem na najprostsze badanie nasienia :twisted:

_________________
Obrazek

Obrazek


--------------------
IMPOSSIBLE IS NOTHING
--------------------
['] ['] ['] ['] ['] (2007- 2011)


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wt lis 13, 2012 10:21 am 
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob lis 10, 2012 2:36 pm
Posty: 731
Lokalizacja: Lublin
Ajsi - moj sie wlasnie zapierał. Że on taki duzy chlop,ze nigdy nie choruje wiec z jakiej racji bylby bezplodny ??!! Oczywiscie nikt mu nie mowil o bezplodnosci,tylko o problemach z nasieniem...ale on wiedzial swoje przeciez :>

I jak zawsze. TO JA mialam racje.

_________________
Obrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czw lis 15, 2012 4:53 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr lut 17, 2010 1:38 pm
Posty: 6296
Lokalizacja: zza biurka ;)
Omka mój mąż też nie chciał na początku iść na to badanie. Zareagował, rzekłabym, histerycznie. Dopiero gdy ja sama wzięłam się za moje badanka (zaczęłam chodzić regularnie do gina, który prowadził monitoring cyklu) mąż zrozumiał, że to już nie przelewki. Ale trochę czasu na przekonywanie go straciłam.
I od tamtej pory nie było z tym w ogóle problemu. Doszło nawet do tego, że sam pytał mnie, kiedy robimy następne badanie. I już bez cienia protestu maszerował grzecznie do labu.

_________________
Obrazek

Obrazek


--------------------
IMPOSSIBLE IS NOTHING
--------------------
['] ['] ['] ['] ['] (2007- 2011)


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sob lis 17, 2012 8:21 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr lis 17, 2010 5:21 pm
Posty: 3748
Ja dzwoniłam do mojej pani endokrynolog i powiedziała mi bym powtórzyła badanie ths i przyszła do niej z wynikami, że jak coś to będę brała 2 tabl zamiast jedną... ;)

_________________
Obrazek

Obrazek

18.06.14 - Beta hcg - 547,4 mIU/ml
04.07.14 - 6t5d - serduszko


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Wysokie TSH
Post: pt cze 14, 2013 10:42 am 
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt gru 28, 2012 7:34 pm
Posty: 522
Lokalizacja: wawa
Dzisiaj miałam dostać miesiączkę i nie dostałam, zrobiłam test i widać 2 bladą kreskę! zrobiłąm bete i czekam na wynik, wieczorem będzie, strasznie się martwie, czy przy takich wynikach utrzymam ciąże wiem że miałam poczekać, gin dał zielone światło, endo powiedział że lepiej poczekać aż TSH spadnie do ok 2...
ale jakoś mimo zabezpieczenia chyba zaliczyłam wpadkę...


moje ostatnie wyniki (1,5 tyg temu robione)
TSH 4,39 (norma 0,27-4,2)
Ft4 15,53 (norma 12-22)

bardzo się martwie :(

_________________
Dwa Aniołki[*]
Obrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Wysokie TSH
Post: wt cze 18, 2013 12:16 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob lis 10, 2012 2:36 pm
Posty: 731
Lokalizacja: Lublin
Zombie6 - jak beta?

_________________
Obrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Wysokie TSH
Post: wt cze 18, 2013 3:44 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt gru 28, 2012 7:34 pm
Posty: 522
Lokalizacja: wawa
Beta 0 i dostałam miesiączkę, a ten test jakiś fałszywy :) na szczęscie mam czas na zbicie TSH :)

_________________
Dwa Aniołki[*]
Obrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Wysokie TSH
Post: wt cze 18, 2013 4:22 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob lis 10, 2012 2:36 pm
Posty: 731
Lokalizacja: Lublin
Zombie6 - powodzenia kochana, trzymam kciuki za zbicie tsh i owocne staranka :cmo:

_________________
Obrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 

 Tytuł: Re: Wysokie TSH
Post: wt cze 18, 2013 5:39 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt gru 28, 2012 7:34 pm
Posty: 522
Lokalizacja: wawa
Dzięki;) obecnie biore 88 mcg Euthyroxu i mam nadzieje że zbije szybko i będziemy mogli się starać :)

_________________
Dwa Aniołki[*]
Obrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
Antykoncepcja - Bezpłodność - Planowanie ciąży - Objawy ciąży - Test ciążowy - Ciąża - Ciąża bliźniacza - Termin porodu - Objawy porodu - Poród - Laktacja - Niemowlę - Karmienie niemowląt - Macierzyństwo - Psychologia - Przepisy kulinarne - Uroda

Jeżeli podoba Ci się nasz serwis, poleć go innym. Wklej nasz button lub link na swojej stronie

Forum ciąża


Friends Pliki cookies