Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 8:56 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3444 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 173  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

szczerze przyznam ,że nie wiem czy można łączyc hormony, czy nie.Dziękuję za informację ,ale staram się szukac pomocy wszędzie, bo nie chce sie tak łatwo poddac,
Od czasu kiedy usłyszałam diagnozę od lekarza, to gorączkowo staram się szukac jakiegoś wyjścia, pomocy, sposobu, żeby się nie załamac. .
Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Viktoria dzisiejsza medycyna dziala cuda, czytalam o roznych przypdkach gdzie kobietom praktycznie nie dawano zadnych szans na dziecko a pomimo tego kobiety zachodzily w ciaze.Poszukaj w internecie czegos wiecej o swoim przypadku i na pewno warto odwiedzic nawet dwoch ginekologow.Viktoria wierze, ze Ci sie uda i Ty rowniez nie trac nadzieji.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Hej dziewszynki:) Jestesm zupelnie nowa, staram sie z moim mezusiem o dzidzie od 8 miesiecy i nic. Wiele lat mialam problemy z regularna miesiaczka, po drodze odwiedzilam wielu lekarzy, kazdy karmil mnie Diana35, potem byly diagnozy PCO, ostatnie badania hormonalne wyszly dobrze ale okazalo sie ze cykle sa bezowulacyjne. Czasami brak mi sil, placze i zadreczam sie niesprawiedliwoscia losu. Bo jak sie czuc kiedy tak bardzo chciane malenstwo nie moze sie zagniezdzic pod serduszkiem a tu sie czyta ze martwa dzidzie znaleziono na smietniku.... To straszne i przygnebiajace jednoczesnie. Ale dzis znalazlam to forum i bardzo mi pomogly wypowiedzi tak wielu kobiet. Wiem, ze powinnam "wyluzowac" ale to nie jest proste, choc postanowilam od dzis nastawic sie inaczej.
Biore estrofen-mite i duphaston, nie wiem co to mi daje, ale ufam wiedzy mejej nowej gin - ponoc jest bardzo dobra. Trzymam za wszystkie kciuki:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzastiw najwazniejsze, ze sie leczyc a teraz jak znalazlas nowego ginekologa to jest szansa, ze cos sie zmieni :D Ja tez biore duphaston i w poprzednim cyklu jajeczkowalam - w tym raczej nie bo tempka jest jakas dziwna.Mnie rowniez od czasu do czasu dopadaja watpliwosci ale nie wolno nam sie poddawac bo warto czekac na nasze male fasolki.Ja zaczynam myslec o malym remoncie mieszkania i jakos nabralam "dystansu" to mierzenia temperatury, sprawdzania sluzow itp.Fasolka pojawi sie wtedy, kiedy moje cialo na to bedzie gotowe, a skoro chodze do ginekologa i biore duphaston, to znaczy, ze nie czekam biernie na maly cud :wink: Wszystkim nam sie uda, tylko musimy niestety swoje odczekac - jedne z nas krocej a drugie dluzej.Tak to juz jest na swiecie ale wierze, ze kazda z nas wyladuje w koncu na porodowce :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

O i takie nastawienie zaczyna mi się podobać. Dziewczyny więcej optymizmu i bierzcie przykład z Betty :D a wszystko bedzie dobrze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ewela po Twoim suwaczku widze, ze juz jestes coraz blizej porodu :D :D
Jak sie czujesz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

częsć dziewczęta :)
ja mam jeszce jedno wyjście.Otóż mam ciocie która zajmuje sie suplementami z firmy calivita, 17.02.2007 zrobię sobie badanie żywej komórki krwi, bada się krew przez 20min, kiedy ona zyje ( bo krew po pobraniu żyje tylko 20 minut)poprzez to badanie wychodzi czy ma sie jakies bakterie we krwi, jeżyli się mam np. grzyba czyli candida, to nie ma szans zajścia w ciążę.
Podpowiedziała mi równiez,że poprzez picie soku z noni to można wyrególowac sobie hormony, bo to jest bardzo dobry soku na róznego typy horoby.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Betty: Można by określić w jednym zdaniu - co raz ciężej, ale w sumie jak pomysle o swoich laseczkach w brzuchu to robi się trochę lżej. Mam tylko nadzieje , że zechcą jeszcze z 5 tyg pomieszkać u mamusi.
Z reszta sama niedługo poczujesz to cudowne ciężkie :) uczucie w brzuszku. Powodzenia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ewela masz podwojne szczescie w brzuszku :D blizniaki sa takie slodkie, ja zawsze chcialam miec siostre blizniaczke :D Mam taka nadzieje Ewela, ze juz niedlugo poczuje sama sie przekonam jak to jest :D A wybralas juz imiona Dziewczynek? :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Viktoria znalazlam link;

http://www.nonipolinesian.com.pl/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie :D
Nie odzywałam się troszku ale najzwyczajniej nie miałam czasu dużo pracy :x
Dzisiaj dostałam w końcu @ po pięciu dniach brania luteiny pod język :!: i strasznie się cieszę bo w końcu wiem na czym stoję :!:
Powiedźcie mi dziewczyny chodzicie do ginga mężczyzny czy kobiety bo ja chodzę do faceta i mam czasami takie wrażenie że z babką lepiej by mi się rozmawiało strasznie się stresuje przed każdą wizytką jestem z Bydgoszczy i jeżeli ktoś zna dobrego lekarza z tego miasta to chętnie wymienię poglądy :D

A tak to jestem pełna wiary i dobrego humorku :P

Betty może tym razem to będzie to :!: trzymam kciuki za powodzenie :!:
Viktoria dziewczyny mają rację będzie dobrze ja tez mam PCO miałam bardzo zaawansowane były nawet torbiele ale leki pomogły więc na razie pojdź do innego lekarza i zobaczysz co Ci powie :!: życzę powodzenia :P

Uda nam się :P :P :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Magi ja chodze do kobiety ginekologa, u mezczyzny ginekologa bylam tylko raz i faktycznie jakos tak dziwnie sie czulam.Ale najwaznijesze aby ginekolog byl dobry i wiedzial co robi.
Magi ja jakos nie wierze, ze tym razem sie udalo ale test kupie i zrobie 17.01 :)
A jakie leki bralas na PCO?Ja biore tylko duphaston.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Betty ja biore medformax 500 codziennie jedną tabletkę teraz luteinę i CLO od 3 do 7 dnia cyklu i w 9-10 dniu cyklu mam iść na kontrolę do lekarza i on zobaczy co z moimi jajnikami i pęcherzykami i zadecyduje czy zmienic leki czy zostanę przy luteinie i CLO :?: :!:

A ja i tak mocno trzymam za Ciebie kciuki :P :P :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A co do lekarza to musze sie zastanowic czy nie zmienie na kobitkę do tego lekarza chodze od trzech miesięcy i jak na razie jest ok ale właściwie jest tyljko jeden problem że ja sie bardzo krepuję myślę że jak bym chodziła do babki to byłabym bardziej na luzie :P musze się zorientowac gdzie w okolicy sa babki gin i zasięgnąć porad u znajomych jeżeli chodzi o problemy z zajściem :!: bo lekarz ma byc dobry :!:

Sprawdzę w internecie :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hehe :D :D dzieki za kciukaski :D :D :D ja rowniez mocno mocnoo trzymam za Ciebie :D :D :D
Jesli nie uda mi sie przez 6 miesiecy to tez ladnie poprosze ginekologa o cos innego, CLO albo cos takiego.Moje pecherzyki cudonwe niestety nie zawsze pekaja i chyba trzeba bedzie im pomoc :D :D zobaczymy jak nam pojde te staranka :D :D
Magra no wlasnie moze poszukaj na necie :D ja Ciebie wpelni rozumiem bo tez jakos wole kobiete - ginekologa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Przepraszam, napisalam Magra zamisat Magi - ja ostatnio chodze taka spiaca i mysle tylko o tym zeby polozyc sie lozka :? ta nasza kochana pogoda chyba tak na mnie dziala - u mnie strasznie wieje i pada :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Betty nie masz za co przepraszać ja sama jestem przez ta pogode jakas zakręcona :x
Przejrzałam w necie i strasznie dużo tego ale popytam wsród znajomych :P bo tak to nie wiem bo nie ma tam komentarzy tylko adresy i nazwiska :!: bo chyba jednak wole miec za swojego lekarza babkę :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Magi najlepiej bedzie wlasnie popytac znajomych, Twoje kolezanki na pewno beda wiedziaaly najlepiej do ktorego ginekologa warto sie wybrac :D
Ja tez musze sie w koncu wybrac ale moja ginekolog ma tyle pacjentek, ze przewaznie czekam dwie albo trzy godziny na wizyte :? Teraz bede musiaal zaplacic za cytologie bo mialam powtarzana pomimo, ze wszystko jest ok - ktos sie chyba pomylil i napisal, ze wskazana kontrola za 6 miesiecy.Musze jeszcze ta nieszczesna prolaktyne sprawdzic.Dzisiaj mam 30dc wiec poczekam sobie do 34dc i zrobie test (jesli ta wredniara @ nie przylezie :wink: ) a potem jak dostane @ robie prolaktyne.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc Betty
Ty jestesns duphastnie, prawda? Powiedz mi czy on jakos wyregulowac ci cykl??? Ja dopiero jestem pierwszy miesuac (wczoraj 25dc i wzielam ostat tabletke). Totalnie nie pamietam jak to bylo 5 lat temu jak go bralam :roll: :shock: Skleroza mnie chyba zzera :shock: Ja mialam zawsze cykle od 30 do 41 dni ...Powiedz mi przy duphastonie co ile dostajesz @ ????
A ja dalej trzymam kciukasy co by malpa @ do ciebie nie przyszla???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej hej :P
Betty a chodzisz do ginga prywatnie bo ja tak pół na pół troszku prywatnie i czasami do przychodni bo tam ten mój lekarz pracuje ale tez są straszne kolejki więc muszę częściej chodzić do niego prywatnie :!:
Popytam znajomych może coś znajdę :P

Trzymam kciuki za to żeby ta @ nie przyszła tym razem do Ciebie :P :P :P :P :P :P :P :P

Pozdrawiam :P

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3444 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 173  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]