Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:18 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1076 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 54  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

No widzisz kochana, a nie mowilam... Moje najszczersze gratulacje (chociaz nie powiem - scisnelo mnie z zazdrosci). Mam nadzieje, ze zarowno ty jak i malenstwo bedziecie sie czuc dobrze.

U mnie bez zmian. Ten miesiac tez chyba pojdzie na straty bo nie czuje sie jakbym byla w ciazy - wogole nic nie czuje. W przeciagu najblizszych trzech dni powinnam dostac @ i pewnie dostane. Jejku, jak ja Ci zazdroszcze.

No ale mam nadzije ze bedziesz sie do mnie odzywac (np na GG). Rozmowa z Toba sporo mi dala.
Trzymajcie sie zdrowo, cieplo i czekam na jakies wiesci.

Pozdrawiam
Magda

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nawet nie wiesz ile mi daly te rozmowy...
Skoro mi sie udalo to Tobie musi- fajnie byloby jakby Ci sie powiodlo w tym miesiacu- mialybysmy zblizone terminy
Tez nic nie czulam i nic nie przypuszczalam no i nastawiona bylam sceptycznie- wyszlo na to ze przez 3 lata nie nauczylam sie obliczac dni plodnych :oops: W sumie to dalej nie wiem jak to sie moglo stac :)
No pewnie ze sie bede odzywac Ty tez mozesz do mnie na gg pisac kiedy tylko chcesz, no i trzymam calutki czas za was wszystkie kciuki tak mocno mocno mocno mocno !!

Cholera dalej placze :roll: juz nie wiem co mam zrobic

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie przjmuj sie dniami plodnymi. Gdyby na to patrzec to mnie nie mialoby prawa byc na swiecie. U mojej mamy tez wszyscy sie dziwili, jakim cudem zaszla w ciaze w momencie kiedy nie powinna.
No dobra, u mnie caly czas temperaturka 36,9-37, ale dalej czuje ze nic z tego. Jutro powinnam dostac @.
Kpunia, a ty mierzylas sobie temperaturke??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sporadycznie, dzien zaczynam raczej pozno bo kolo 10-11 dopiero do pracy ide, czasem wstaje o 8 a czasem o 10
Mierzylam jak juz to chcialam zobaczyc czy @ mi sie zbliza- zawsze tego samego dnia spadala mi do 36,6 no a jak mi sie spozniala to nawet zmuszalam sie zebywstac o 7.30 zmierzyc.
Dni plodne wyliczalam sama i sprawdzalam na kalkulatorku dni plodnych na interii dla pewnosci, moze tez sprobuj :)
Trzymam kcuki za Ciebie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

KPUNIA - strasznie się cieszę i gratulują z całego serca, to pewnie dołączysz teraz do grona lipcówek :D

MAGGIE - jestem pewna że Tobie też się uda, za Ciebie też trzymam mocno kciuki, to napewno tylko kwestia czasu. Ja też w miesiącu w którym zaszłam w ciąże byłam pewna że nic z tego, może to jakaś recepta żeby sobie odpuścić :wink:

Jeszcze raz gratuluje i trzymam kciuki, aby grono zaciążonych na duphastonie się powiększało :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzieki dziewczyny. W pracy tez mam kolezanke, ktora caly czas mi powtarza "cierpliwosci". Ale jak tu byc cierpliwym. No coz pozostaje tylko oczekiwanie.

Kpunia, bylas juz u lekarza?? Potwierdzil Ci ciaze??

Pozdrawiam
M

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzieki dziewczyny. W pracy tez mam kolezanke, ktora caly czas mi powtarza "cierpliwosci". Ale jak tu byc cierpliwym. No coz pozostaje tylko oczekiwanie.

Kpunia, bylas juz u lekarza?? Potwierdzil Ci ciaze??

Pozdrawiam
M

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeszcze raz dziekuje
Maggie masz @ bo to chyba dzis powinnas miec??
Ide dopiero we wtorek, mam nadzieje ze szybko zleci to jeszcze tyle dni :/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No prosze kochana, jaka ty jestes zorientowana :lol: No powinnam dostac dzisiaj ale jest prawie 19:00 i nic. Temperatura rano:37 stopni. No ale nie chce przezywac tak jak w poprzednim miesiacu, bo to pewnie znowu jakies wachniecie hormonow a ja sie bede tylko niepotrzebnie stresowac i odliczac dni. Testu nie mam co robic bo wynik i tak moze byc zafalszowany przez zastrzyk ktory dostalam (tak przynajmniej bylo w ulotce, ze Pregnyl moze zafalszowac wyniki). Tak wiec bez podniety czekam cierpliwie - musze sie nauczyc tej cierpliwosci. :wink:
Kpunia, a powiedz mi jeszcze gdzie sie leczysz? Prywatnie czy chodzisz gdzies do przychodni panstwowej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja bym tak strasznie chciala zebys bylka w ciazy tak strasznie, strasznie, strasznie... Bardziej niz Ty to chyba nie ale prawie tak samo mocno :) Melduj regularnie co slychac na placu boju, ja trzymam kciuki

Chyba lepiej zadalabys pytanie gdzie sie nie leczylam :) I prywatnie i panstwowo chodzilam juz do roznych nawet zielarza czy jakos tak mu tam, a pol roku temu stwierdzilam ze co ma byc to bedzie i poszlam do zwyklej przychodni takiej na osiedlu NFZ placi za wizyty ale przychodnia prywatna. No i zamiast dziwnych naparow, czarow kamieni, zolek, i innych wynalazkow przepisala mi duphaston.
PS lekarka ktora zajmowala sie nieplodnoscia w jednej z prywatnych klinik powiedziala ze mam wyniki w normie i ona nie ma co leczyc wiec z tymi od nieplodnosci raczej sie nie trzymalam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam Was wszystkie.Jestem tu nowa i chyba jeszcze troche zakręcona.W tym temacie piszę pierwszy post bo też marzę o dzidzi i nic z tego nie wychodzi:(Pierwszy cykl na clostilbergytcie-już za mną.(5-9dc)wizyta u ginekologa w 12dc-pęcherzyk był jeden duzy(prawie 3mm) a to sukces bo poprzednio było ich mnóstwo(PCO).następnego dnia zastrzyk pregnylu-10tyś jed.i przytulanki przed trzy wieczory z rzędu.potem dwie tabletki duphastonu dziennie.dziś już 4 dni po przytulankach zaleconych przez ginekologa -mąż w pracy a ja nie mogę spać po nocy i czytam forum:)oświećcie mnie proszę-ginekolog powiedział że mam brać duphastum przez cały czas-aż do ewentualnej miesiączki-uprzedził mnie oczywiście że istnieje duże prawdopodobieństwo że zajdę w tym cyklu w ciążę ale jeśli to i tak mam brać duphastum.czytam że po zaprzestaniu brania tych tabletek -po kilku dniach dostaje się okres-więc już sama nie wiem czy biorąc je ciągle dostanę ten okres czy nie?wiem że wystarczy jeden telefon do ginekologa-ale jakoś mi tak głupio ciagle dzwonić i pytać tym bardziej że pamietam dokładnie jego słowa:od 21.11br prosze brać dwie tabletki dziennie aż do ewentualnej miesiączki a jak będzie pani w ciąży to brać tym bardziej.(nawet mam to zapisane na kartce).pozdrawiam ciepło wszyskich którzy mają w sobie nadzieję...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej kobietki :)
Ja właśnie dzięki duphastonowi zszłam w ciąże, pomimo że poziom progesteronu w drugiej fazie cyklu miałam prawidłowy to lekarz zalecił go brać mi do 25dc, a miało to na celu pomoc w tym aby zapłodnione jajeczko zagnieździło się, bo często następuje samoistne poronienie, tzn my myślimy że nasz organiz poprostu się oczyszcza i mamy małpe, ale tak naprawde to usuwane jest zapłodnione jajeczko któremu nieudało się zagnieździć ... A w Twoim przypadku to zapewnie masz brać duphaston dłużej dlatego żeby dodatkowo podtrzymać to zagnieżdżenie, czyli ciążę. Nieprzejmuj się tym że niebędąc w ciąży możesz niedostać miesiączki, tego niejestem całkiem pewna, ale ponoć organizm sobie poradzi, a co do występowania krwawień po odstawieniu tego leku to jest tak że ma on poprostu wielostronne działanie i czasem stosowany jest na wyregulowanie cyklu, czyli wywołanie miesiączki.
Ale tak naprawde za to czy miesiączke mamy czy nie, czy jesteśmy w ciąży czy nie to odpowiada wiele hormonów, więc jeśli fachowiec ingeruje w jeden lub kilka to napewno wie co robi i chce dla Ciebie jak najlepiej.

Trzymam za Wszystkie kciukasy, oby za kilka miesięcy już nikogo z takimi problemami tu niebyło :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja sie calkowicie zgadzam z Abi___, a jesl tak strasznie sie denerwujesz to powinnas zadzwonic do tego lekarza bo Twoje dobre samopoczucie jest przeciez najwazniejsze :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kpuniu, a Ty szybciutko zapisuj się do lipcówek na forum ciąża :) Ja należe do czerwcówek i dziewczynami bardzo tam sobie pomagamy :D Wiem że zawsze będziesz tu zaglądac, tak jak ja bo na tym forum po raz pierwszy się odzywałam, ale tam też naprawde warto być, bo tyle się teraz zmienia w naszych organizmach ... Do dziewczyn będziemy zaglądać no chyba że szybciutko dołączą do kolejnych miesięcy, alebo załapią się jeszcze na lipiec czego IM z całego serca życzę :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam Was dziewczyny!!!!
Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona bo...ja juz nie umiem sobie sama ze soba poradzic. To jest drugi miesiac z duphastonem. Niby po owulacji i nieby ja odczuwalam. Jedno mnie zaniepokoilo bo...dokladnie w 15dc mialam lekko zabarwiony sluz krwia. Zmartwilam sie bo moje cykle byly bardzo krotkie i wystraszylam sie ze duphaston nie pomogl i wszystko wrocilo. Zaczelam brac tego 15dc duphaston wieczorem i rano i juz jest niby ok ale ja sie tak bardzo boje ze znowu sie nie udalo. Zamartwiam sie. Juz mi tak brakuje sil. Prosze Boga o mojego bąbelka....Prosze pomozcie mi to przetrwac. To czekanie. Ta bezsilnosc i strach...

Zycze wszystkim powodzenia i mocno Wam kibicuje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bąbelku ... niewiem czy czytałaś to co pisałyśmy wcześniej, ale moim zdaniem musisz troszke przystopować ... nie zrozum mnie źle, ale jeśli tak moc będziesz przeżywać i stresować się tym co się dzieje z Twoim organizmem, to niewiem kiedy dzidzia zdecyduje się przyjść na świat :wink: bo sama powiedz czy Ty chciałabyś mieć tak zestresowaną mamę :) , więcej spokoju i cierpliwości napewno wszystko będzie dobrze, u mnie od takich plamień właśnie zaczęła się przygoda z duphastonem i jak widać wszystko skończyło się dobrze, no ale od tamtej pory to minęło już 5 latek, ale tylko 2 latka starań (tzn starań to może nawet mniej, tylko poprostu 2 lata niezabezpieczliśmy się). Dużo spokoju wewnętrznego, bo jak widać już po naszych przykładach to nie my decydujemy się na dzidzie tylko dzidzia na nas i to przeważnie wtedy kiedy zupełnie się tego niespodziewamy.

GŁOWA DO GóRY ... :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No wlasnie - bez nerwow i wyluzowac. Wiem ze nie jest latwo, ale staram sie jak moge.

A ja czekam i czekam i czekam.......... (Kpunia - Ty wiesz na co, a ja nie pisze zeby nie zapeszyc)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No wrzuc na luz a w moim przypadku pomoglo 7 dlugich cichych dni i 2x wielka awantura z talerzami w roli glownej :)

Zapisalabym sie do lipcoweczek ale po pierwsze 3 testy pozytywne ciazy nie czynia- poczekam z tym jeszcze az mi lekarka potwierdzi i dostane karte ciazy, ale poczytuje sobie troszke
No a po 2 to czekam na Maggie ja sie opoznie ona przyspieszy i urodzimy razem :D
A po 3 to mi smutno ze mam sobie odejsc z tego forum...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mam nadzieje ze tego nie zrobisz. Wprawdzie dziewczyny sa super, ale...

A tak pozatym to nia badz taka wyrywna do tego opozniania sie :wink: Ja sobie dam rade, a u Ciebie ma byc wszystko w porzadku. No nie moge, co za kobieta, jeszcze dobrze nie czuje ze jest w ciazy, jak juz chce sie opozniac (nie ma przedluzania - rodzisz w terminie) :!: :!: :!: :!: :!:

no dobra, a tak na powaznie to jak do wtorku nie dostane @ to w srode ide na badanie krwi (teraz jak juz wyznaczylam sobie date to pewnie jak na zlosc dostane ten cholerny @)

Zycze milej nocki
(Kpunia, usciski dla Ciebie i malenstwa - tylko nie za mocno)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No ja myśle że nikt nie ma zamiaru z tąd odejść, ja niedługo skończe już I trymestr i nadal tu zaglądam, no chyba że juz niedługo wszystkie przeniosą się na poszczególne miesiące :D wtedy tam będziemy się odwiedzać i mam nadzieje że to będzie jak najszybciej ...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1076 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 54  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]