Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:18 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1076 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 54  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Witam Kochane kobitki...
Czytam ten watek i czytam i widze wiele radosci i smutku... Maggie jak nie jestes pewna to zrob sobie test z krwi, wtedy bedziesz miala 100% pewnosc..:)
A powiedzcie mi dziewczyny, czy ktoras miala cos takiego jak Ja... Tez biore Luteine (to prawie to samo co Duphaston) od 16 dc do 25 i ostatni moj cykl skrocil sie do 22 dni... Mialam tez brazowe plamienia na poczatku, potem pojawilo sie troszke krwi... Lekarz powiedzial, ze to normalne... Teraz jestem w 16 dc, z moim SZ. wspolzylam 23 i 26 pazdzier.... Jak myslicie szanse sa na dzidzie..:?: Dodatkowo biore jeszcze Bromergon, pol tabletki na noc..:)
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A na co ten Bromergon??
Tez biore duphaston od 16 do 26dc ale nie mialam plamien ani nic takiego jak Ty tylko normlna @.
16.10 to by wygladalo ze 14 dc (?) to szanse calkiem spore tylko sie nie nakrecaj (wiem ze trudno)bo przyblokujedz okres,poczekaj spokojnie do konca cyklu i zrob test
:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

W jaki sposob przyblokuje @... Bromergon bierze sie na obnizenie prolaktyny..:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Innymi słowy bromergon wywołuje jajeczkowanie, też go brałam, na początku też po pół tebletki potem już po ćwiartce no i mi się udałe ale też nieodrazu ...
Co do blokowania okresu to kwestia psychiki, ja tak miałam że zablokowałam się na cały miesiąc, więc lepiej spokojnie i bez większych nadzieji, dzidzia będzie wtedy kiedy sama będzie chciała a my mamy na to jedynie szczątkowy wpływ ...

Powodzenia dziewczynki, cały czas o Was pamiętam i trzymam kciuki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewczynki,

przepraszam, ze troche sie nie odzywalam, ale nie mialam nawet glowy do siadania do internetu - a poza tym zbytnio nie mialam gdzie.
No wiec, wszelkie nadzieje rozwiane. Dostałam okres z opoznieniem i teraz czeka mnie nastepny miesiac staran. Bede brac leki, tylko w zwiekszonej dawce - zobaczymy czy zadzialaja. Kpunia, a jak tam u ciebie, jak wasze starania. Mam nadzieje ze wszystko na najlepszej drodze.

Pozdrawiam
M

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Szkoda ze u Ciebie tez nic z tego... Kolejny miesiac przed Wami
@ sie skonczyla ale Mariusz sie na mnie zafoszyl i lipa cos tak czuje z tego bedzie, bo tym razem nie ustapie, bo niby dlaczego ja mam zawsze wyciagac reke :?: :?: znudzilo mi sie juz przez te wszystkie lata :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

I bardzo slusznie, dlaczego to zawsze my mamy pierwsze ustepowac. Ja przy ostatniej klotni z moim Piotrkiem tez powiedzialam sobi ze ja pierwsza nie wyciagne reki. O dziwo, po 15 minutach sam przyszedl. Wprawdzie nie przeprosil (bo to im chyba przez gardla przejsc nie moze), ale do konca dnia byl milutki, ze az szok...
Mama nadzieje ze Twoj luby rowniez ustapi.

Pozdrawiam
M

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No pomoglo milczenie po tygodniu (obydwoje jestesmy strasznie uparci) cichych dni przeprosil i nawet rozyczki przytargal do domu :D :D :D ale to jednoczesnie miesiac w plecy, bo juz po dniach plodnych :( :( :( A co tam u Was?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam.
Jestem tutaj nowa lecz problem mam podobny do was- nie mogę zajść w ciążę. Przez prawie dwa lata staraliśmy się z mężem o dziecko. Nie udawało się nam. W końcu niespodziewanie zaszłam w ciążę w okresie bardzo trudnym dla naszego małżeństwa i dla mnie. To był cud jednak radość nie trwała długo bo ciąża obumarła i w ósmym tygodniu miałam łyżeczkowanie. Teraz od tamtych wydarzeń minęło już pół roku. Pomimo że biorę duphaston nie zachodzę w ciążę. Każda pojawiająca się miesiączka przynosi ogromne rozczarowanie i smutek. Na myśl o zrobieniu testu ciążowego dostaje dreszczy, a w aptekach mam wrażenie że mnie wszyscy znają bo ciągle je kupuję.
Pozdrawiam Was serdecznie :P
Mam nadzieję że w końcu się uda.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiuesz Elacia ja tez mialam takie odczucia jak kupowalam testy (ponad 3 lata) dlatego teraz kupuje przez internet :) Glowa doi gory ja wierze ze nam sie kiedys uda

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny mam problem
Zapomnialam lyknac tabletki, w jakims zaspanym widzie bez zastanowienia wzielam rano ta tabletke no i teraz to nie wiem, czy po 12 godzinnej przerwie (powinnam o 21 wzielam o 9.30) to sie liczy jako tamta czy jako ta ktora dopiero powinnam wieczorkiem wziasc? Bo moze to dziala tak jak w tabletkach anty ze po 12 godz. juz nie powinno sie brac tej zapomnianej

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kpunia, wydaje mi sie ze ona moze dzialac juz jako nastepna a nie poprzednia. A probowalas zadac to pytanie naszemu lekarzowi z forum, moze on Ci odpowie co i jak.
A co do mnie to w tym miesiacu bralam zwiekszona dawke Clo i mialam robiony zastrzyk na pekniecie pecherzykow. Moze uda sie tym razem, aczkolwiek nie nastawiam sie jakos specjalnie. :(

Pozdrawiam
M

P.S. A mowilam, ze nie mozna ustepowac - sam przeprosil. :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zadalam to pytanie lekarzowi powiedzial ze mozna wziasc jak sie przypomni, no to tak tez zrobilam :) ale zapytam sie jeszcze mojej babeczki tak dla pewnosci w piatek. Wlasnie dzis powinnam @ dostac a nie ma jej temperatura 37,5 dziwne bo ten miesiac na straty poszedl przeciez... To pewnie przez ta zapomniana tabletke.
A Ty Maggie? Jakies wiesci, tez powinnas @-wac jakos niedlugo? A te Twoje zabiegi to jak wygladaly?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No ja mam tempke tylko 37. Do @ jeszcze troche bo dzis jest dopiero (albo juz) 24 dc. Czekam, ale w tym miesiacu jestem wyjatkowo sceptyczna.

Zadnych specjalnych zabiegow nie robilam, tylko USG (jak co miesiac) no i zastrzyk w d... Potem dostalam wytyczne co do terminu kiedy mamy sie z mezem kochac i tyle.
A wogole to jestem dzisiaj w dolku, bo wczoraj bylam u kolezanki ze studiow, ktora jest juz w drugiej ciazy i niedlugo ma rozwiazanie. Buuuuuuuuuu ja tez chce.

A tak na marginesie to jak masz taka wysoka temperaturke, to moze faktycznie jestes w ciazy. No chyba ze stosowaliscie 100% abstynencje...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moja siostra ostatnio urodzila, tak strasznie jej zazdroscilam :oops:
no i te okropne pytania od calej rodziny "A kiedy u was sie pojawi malenstwo..." albo "no na was to juz czas..." ostatnio jednak przeroslo to wszystko bo uslyszalam jak to niejedna para chce gromadzic tylko dobra materialne mysli tylko o sobie jezdzi na zagraniczne wycieczki itp... myslalam ze zagryze ciotke, tak jak ja bym nie chciala... Zawsze wyje w poduszke po takich ciocinych wizytach

No zupelnie abstynencji nie bylo :) ale dni plodne to raczej umiem wyliczyc... nie chce sie oszukiwac @ dalej brak no i nie czuje sie jak przed @

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Słuchaj, to i tak sie ciesz ze nie masz takiej tesciowej jak moja. Wyjezdza czasem do Wloch i zawsze nam cos przywozi. A to ciuchy, a to cos do domu. A tym razem przywiozla... ubranka dzieciece. Myslisz ze jak sie poczulam. Tym bardziej, ze coraz czesciej mam dola i obwiniam sie za to ze nie moge zajsc w ciaze. Ona mnie juz naprawde dobila. Tak wiec chyba juz wole gadanie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No cale szczescie ze moja tesciowa mieszka ponad 1000 km od nas i delikatnie mowiac mnie ma w d... (swojego synusia kocha ponad wszystko a ja po prostu nie istnieje) i chyba juz wole gadanie mojej rodzinki niz gadanie rodzinki M.

Nie mozesz tylko siebie obwiniac za problemy. Mysle ze kiedys nam sie uda przeciez jak sie czegos bardzo mocno chce to sie spelnia, problem z tym ze trzeba mocno chciec i dlugo czekac.

@ dalej brak chyba zrobie ten schowany test z zeszlego miesiaca, tylko ze sie boje...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Maggie zrobilam wyszly dwie kreski, zrobilam drugi i to samo nie moge sie nadziwic no i oczywiscie siedze i placze ale tym razem z radosci :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Kpunia, ogromniaste gratulacje..:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziex- dalej placze i nie moge sie opanowac... Wam tez sie uda skoro i mi sie udalo, trzeba tylko mocno wierzyc i dlugo czekac ja czekalam ponad 3 lata, trzymam za was kciuki kochane

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1076 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 54  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]