Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:17 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

jestem tego pewna :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Grunt to pozytywne myślenie. A powiedz Kajtek co Twój lekarz mówi o ciąży z jednym drożnym jajowodem. Ile szans Wam daje. Bo mój jest tak optymistyczny i twierdzi, że jak tylko będziemy działać dobrze, to do końca roku powinnam być podwójna :)

Obrazek

I tak będzie kiedyś dobrze musimy w to wierzyć!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moja ginka tez nie widzi nic złego w tym ze mam tylko jeden jajowód i mówi ze wszystko powinno byc ok

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

szanse to 50%, u mnie jest dodatkowy problem bo owulacje mam częściej z prawej strony

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No a ja mam chyba po równo z prawej i z lewej. jak chodziłam na monitoringi to miałam co cykl z innego jajnika. Teraz by wychodziło, że z prawego ale nie jest to znowu takie pewne. No ale zobaczymy.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej Laseczki.
U mnie tez jeden jajowod jest drozny i na dodatek dwurożna macica, a dzidzia ma juz prawie 3 miesiace.
Wspomaganie owulacji Clo, przez 2 cykle i zaszlam w ciażę. Jak widać można:):):):) a czekałam prawie 3 lata na fasolke.
Teraz rozrabiaka spi na kanapie a ja korzystam i klikam.
powodzenia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej Dziewczyny! Piszę, żeby dodać Wam odrobinę nadziei :)
Właśnie jestem w ciąży, a mam tylko jeden jajowód. Drugi usunięto mi w czerwcu ubiegłego roku z powodu ciąży pozamacicznej :( Choruję na endometriozę, stąd moje problemy.
Mam też koleżankę, która niedawno urodziła bliźniaki, też przy jednym jajowodzie. Wiem, że wspomagała się Clostilbegytem. Ja piłam ziółka (mieszanka antyzrostowa o.Klimuszki) i zaszłam po jednym cyklu picia :) Polecam - to naprawdę działa! Do tego stosowałam odpowiednie masaże stóp, które poprawiają przesuwanie się jajeczka w jajowodzie, bo bałam się kolejnej ciąży pozamacicznej.
Nie traćcie nadziei! Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jakby nie było dałyście dziewczyny szczyptę nadziei na zajście z jednym drożnym jajowodem.

Bura a te ziółka? Może podaj mi skład bo bym spróbowała?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A proszę bardzo. Tylko ostrzegam, że są wstrętne :twisted:

Mieszanka antyzrostowa o.Klimuszki:
Po 50g każdego zioła:

- szyszka chmielu
- ziele przywrotnika
- ziele krwawnika
- kwiat lawendy
- kłącze tataraku
- liść ruty
- ziele nostrzyka żółtego
- kwiat nagietka
- owoc róży

Wszystko mieszamy, pijemy systematycznie i trzymamy w szczelnym opakowaniu, żeby nie zwietrzało.

Pije się je 3 razy dziennie: kopiastą łyżkę stołową zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i parzymy 3 godziny. Potem przecedzamy, podgrzewamy i pijemy. Można sobie zaparzyć od razu na zapas, nawet dzień wcześniej, ważne, żeby pić regularnie. Można trzymać w termosie, albo za każdym razem podgrzewać.
Po wypiciu pierwszej porcji robimy przerwę 7 dni, potem znów kupujemy ziółka, po drugiej porcji przerwa 12 dni, trzecia porcja profilaktycznie.

Ważne jest, żeby nie stosować w tym czasie żadnych hormonów :!:
Ja odstawiłam Clostilbegyt i Duphaston i opłaciło się :D

Podobno pije się je od pierwszego dnia cyklu, ale ja zaczęłam w połowie, potem piłam cały następny - ten z owulacją po właściwej stronie - i zobaczyłam na teście dwie krechy :smo: Czyli w sumie 1,5 miesiąca. Świetnie się czułam po tych ziołach, ujarzmiły moje szalejące hormony.

Można tą mieszankę kupić na Allegro, ale ja odradzam, bo wydacie sporo kasy za odrobinę produktu, a taki zestaw ziółek można kupić w każdym sklepie zielarskim i samemu zmieszać. Koszt to ok.25zł za wszystko.

Ja oprócz tego stosowałam sobie inną mieszankę, tym razem do kąpieli. Miała działać na korę nadnerczy i też podobno jest świetna na problemy z zafasolkowaniem. Skład jest prosty:
- koszyczek rumianku,
- koszyczek nagietka,
- kora kruszyny.
Kąpałam się co kilka dni w bardzo mocnym wywarze z tych ziół (brałam garść i zalewałam wrzątkiem). Chodzi o to, żeby woda zakrywała nerki, to nie musi być kąpiel w pełnej wannie wody. Właściwie wystarczy wielka miska, jak ktoś taką ma.

No i jeszcze, jak kiedyś pisałam, masaże stóp na przesuwanie się jajeczka przez jajowód - codziennie przez 5 minut obie stopy (nie dłużej!).

Obrazek

Masujemy strefę oznaczoną na rysunku nr 36.
Nr 37 rozluźnia podbrzusze, więc wskazane jest masowanie tego miejsca przy bolesnych miesiączkach.

Moja mama jest masażystką i interesuje się medycyną naturalną :)
Nie wiem co w moim przypadku zadziałało i czy rzeczywiście te wariactwa przyczyniły się do mojej ciąży, ale warto było się miesiąc pomęczyć.
Spróbujcie, może i Wam się uda, czego życzę :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki Bura pewnie skorzystam teraz to nie wiem czy w tym cyklu bo już 20dc i czekam na @ aczkolwiek cień nadziei jest, że może nie przyjdzie. :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Życzę Ci, żeby nie przyszła!
A jak nie posłucha, to ją ziółkami przegoń! :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bura a ile trwa picie pierwszej porcji co się robi przerwę 7dniową a ile później trwa następna porcja jak to dokładnie?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie wiem ile dokładnie, bo ja nie zdążyłam wypić całej pierwszej porcji, ale myślę, że ok. 2 miesiące.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To znaczy, że mam pić przez 2 m-ce i dopiero przerwe zrobić 7dniową?
No ale czego się nie zrobi dla dzidzi a ja mogę mieć zrosty bo już miałam 2 operacje jedną na wyrostek po której były i teraz w październiku laparo więc będę pić. mam nadzieję, że ni8e zaszkodzi ewentualnej ciąży? A i czy to się pije od 1dc czy jak się @ skończy?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja też nie mam jednego jajowodu ani jajnika. W ciążę zaszłam bez żadnych problemów i przeszłam ją bardzo dobrze. Dzisiaj synek ma 4,5 miesiąca. Moja siostra cioteczna urodziła 2 dzieci mając tylko 1/4 jednego jajnika. Nie ma reguły.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Amalaya więc nie mam się czym przejmować w końcu się pewnie uda, dodajecie mi otuchy, że wszystko jest możliwe. W sumie ja jajowody mam dwa tylko, że jeden drożny a jajniki zdrowe oba, które owulują więc trzymajcie za mnie kciuki.

A dziewczyny może mi doradzicie coś w działaniach? I innym w naszej sytuacji :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie słuchajcie lekarzy, bo ci potrafią niekiedy przyprawić o depresję i histerię. Jak miałam 18 lat i wycięli mi jednen jajnik to na pooperacyjnym USG lekarz mówi do mnie "o na drugim też jest torbiel, niech pani lepiej myśli o adpocji. z tego materiału nic nie będzie". Chyba 3 dni płakałam zanim normalniejszy lekarz wytłumaczył mi, że to wcale nie prawda.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki za wsparcie :) Mój lekarz ma do mnie dość dobre podejście. Na każdej wizycie tłumaczy mi, że jest pewny, że będę mamą i że jest wszystko dobrze tylko0 tak pod górkę mamy. Za jakiś czas jak nam nie wyjdzie to chce nas wysłać do Bytomia do profesora odda nas w Jego ręce.

Mam nadzieję, że jednak nie będzie takiej konieczności i uporamy się z problemem i będziemy w ciąży :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

joaska kup sobie po 50g każdego zioła, które wymieniłam, zmieszaj i pij 3 razy dziennie. Jak Ci się skończą, to wtedy zrób przerwę. Nie jest powiedziane, na ile dokładnie dni starcza jedna mieszanka. Napisałam, że ok.2 miesiące tylko tak orientacyjnie.
Zioła są gorzkie i trzeba się do nich przyzwyczaić, ale tak jak pisałaś - czego się nie robi, żeby zajść w ciążę.
Podobno pierwszą porcję zaczyna się pić od 1 d.c., ale ja zaczęłam w połowie cyklu i nic złego się nie stało. Wręcz przeciwnie dostałam @ w terminie, co jest u mnie wielką rzadkością. Następną porcję zacznij pić po 7-dniowej przerwie bez względu na dzień cyklu.
Jest wiele mieszanek ziołowych, podobno skutecznych. Przegrzebałam różne fora internetowe, żeby znaleźć najlepszą i stwierdziłam, że ta jest dla mnie idealna. Podobno ma silniejsze działanie od innych i z tego, co czytałam, niejedna dziewczyna zaszła po nich w ciążę. Ja odstawiłam zioła zaraz po tym, jak zobaczyłam 2 kreski na teście. Mam od początku problemy z tą ciążą i boję się, że mogę jej nie utrzymać, ale w żadnym wypadku nie jest to wina ziół!!!

A jeśli chodzi o podejście lekarzy do tematu, to ja mam to szczęście, że mój gin jest niepoprawnym optymistą, a co najważniejsze potrafi tym optymizmem zarazić. Były momenty (i są nadal), kiedy myślę, że już nigdy nie zostanę matką, wtedy idę do niego, a on potrafi opowiedzieć mi takie historie z własnego doświadczenia, że wychodzę z gabinetu z roześmianą gębą. A nastawienie to już połowa sukcesu.
Opowiadał mi np. o swojej pacjentce, kobieta po 30-stce chora na endometriozę, po nowotworze jajnika. Jednego jajnika już w ogóle nie miała, przy operacji drugiego lekarze zostawili jej tylko małą okruszynkę. No i przychodzi do niego pewnego dnia i mówi, że chyba zaczyna jej się menopauza, że przestała miesiączkować, samopoczucie do bani. Gin robi jej usg, a tam dzidziuś. Takich historii słyszałam już kilka, więc cały czas staram się mieć nadzieję...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bura ja zacznę pić ziółka od 1dc nie zostało mi długo do końca tego cyklu bo zaledwie kilka dni. Cykle mam zazwyczaj 26dniowe i dziś już 21dc, jak tylko pojawi się @ zaczynam pić. mamie już powiedziałam,że teraz takiej metody próbuję i nawet zaproponowała, że mi je kupi :)

a co do lekarza to ja chyba też mam szczęście do lekarza bo trafiłam na świetnego specjalistę, który jest przy okazji terapeutą potrafi podnieść na duchu :)

Życzę Ci żeby dzidziuś urodził się zdrowiutki po 9 miesiącach :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]