Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:18 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Bardzo dziękujemy :D
aczkolwiek teraz naszły mnie myśli że możliwe że test się myli - dla pewności jutro zrobię rano kolejny test i po południu lekarz :D oby to było to :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bucheld czekamy na wieści!!!! pisz tu szybko jak tam po wizycie u lekarza!! :lol:

A ja juz po uzyciu żeliku...bardzo prosty w aplikacji...bezzapachowy...nie wycieka...no i daje niezły poślizg :oops: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no ciekawa jestem tego zelu:)
u mnie 12dc...no od jutra zaczynamy stosowanie zelu przez 3 dni...

córeńka :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

pospiesznie donoszę że to ciąża :D :D :D

zrobiłam test wczoraj rano :D pozniej wieczorem byłam w przychodni - niestety tylko pielegniarke widzialam - na podstawie wywiadu potwierdziła ciążę i wysłała mnie do lekarza u którego byłam dziś - to samo co pielęgniarka - po wywiadzie potwierdził.Wział nr tel i powiedział że polożna się ze mną skontaktuje ok 3 miesiąca :? żadnych badań do tego momentu :roll:

no cóż, dla pewności kupiłam kolejny test i który też potwierdza :D poza tym od wczoraj zaczynają mi się lekkie mdłości :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bucheld pisze:
pospiesznie donoszę że to ciąża :D :D :D

zrobiłam test wczoraj rano :D pozniej wieczorem byłam w przychodni - niestety tylko pielegniarke widzialam - na podstawie wywiadu potwierdziła ciążę i wysłała mnie do lekarza u którego byłam dziś - to samo co pielęgniarka - po wywiadzie potwierdził.Wział nr tel i powiedział że polożna się ze mną skontaktuje ok 3 miesiąca :? żadnych badań do tego momentu :roll:

no cóż, dla pewności kupiłam kolejny test i który też potwierdza :D poza tym od wczoraj zaczynają mi się lekkie mdłości :)

no to oficjalnie ci gratuluje!
tak to juz jest w Anglii..ze ciaze uznaja dopiero od 3 miesiaca....i zero badan.ewentulanie mozesz zrobic sobie badanie moczu w przychodni...i potwierdzic ciaze.

gratuluje ponownie

p.s a w ktorych dniach stosowaliscie zel?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to jez oficjalnie gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!Slij nam fluidki!My trzymamy kciuki zeby wszystko bylo ok i bedzie! :wink: No ja tez wiem cos o leczeniu na wyspach... :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

GRATULACJE
tak tzrymac i reszta do boju. uzywamy zelu na maxa i czekamy na fasolinki

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny ja tez chcę !!!
Pomóżcie mi go zdobyć
Czy można dostać ten żel w Polsce?
Jeśli nie to błagam wyślijcie mi - prześlę pieniadze na konto, wyślę pocztą jak chcecie :oops: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agnieha pisze:
Dziewczyny ja tez chcę !!!
Pomóżcie mi go zdobyć
Czy można dostać ten żel w Polsce?
Jeśli nie to błagam wyślijcie mi - prześlę pieniadze na konto, wyślę pocztą jak chcecie :oops: :cry:

podobno na allegro mozna go dostac...czy na polskim ebay u.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

malineczka dzieki za odp. poszukam :)
acha.. bucheld GRATULACJE !! :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczynki po pierwsze dziękuję za gratulacje :oops: :D

żeliku używaliśmy dokładnie pomiędzy 18 a 23 dniem cyklu czyli w moim przypadku w dniach największego prawdopodobieństwa na owulkę :)

byłam też u polskiej pani dr (o której zresztą wyczytałam na tym forum), zbadała mnie, uspokoiła że wszystko jest w porządku i najważniejsze - pokazała mi naszą kruszynkę :D ma niecałe 5mm :D piękny widok :)

a dziś przyszedł list ze szpitala z wezwaniem na badania na 14 lipca :D

jestem baaardzo szczęśliwa i życzę Wam dziewczynki żeby Wam też się jak najszybciej udało :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja już sie nie moge doczekac uzycia tego żelu...póki co lezy sobie w koszyku z lekami i czeka....mam 3 tubki i nadzieję że wystarczy ....

bucheld moje gratulacje (troche spóźnione ;) ) a;e szczere :) dbaj o siebie i ślij nam fluidki ;)

Obrazek

Czekając człowiek nabiera pokory...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej a nie wiecie czy jest może żel o takim samym działaniu ale dostępny w polsce bo ja już jakiś czas zauważyłam że mam właśnie z tym problem w czasie owulki i zamiast śluzu i wilgotności w tych dniach podczas przytulanek czesto czuje suchość która często po nawet powoduje ból a niestety nie mam jak zdobyć per-seed

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny wiem że nie można postu pod postem ale mam ważną informacje którą wyczytałam w necie otórz chodzi o oleju z wiesiołka otórz można go kupić w aptece (są to kapsułki) no i ma interesujące działanie ale musicie wziąć pod uwagę informacje zaznaczone na czerwono:

"Olej z wiesiołka jest jednym z najstarszych znanych leków na niepłodność kobiecą
Wiesiołek pomaga poprawić jakość i ilość śluzu szyjkowego, który przedłuża żywotność plemników nawet do 5 dni. Ułatwia zajście w ciążę. Jest też najstarszą metodą przyspieszania porodu, dlatego osoby starające się o potomstwo powinny przerwać kurację po tzw. owulacji. Badania wskazują, że GLAbierze udział w powstawaniu prostaglandyn (hormonów tkankowych), a także stanowi istotny czynnik bilansu prostoglandynowej przemiany materii. Zaburzenia tej przemiany materii są częstą przyczyną nieregularnych cykli menstruacyjnych u kobiet, toteż dla utrzymania równowagi fizjologicznej cyklu i uniknięcia bólów menstruacyjnych konieczne jest uzupełnianie ilości GLA w organizmie. Może być profilaktycznie stosowany przy endometriozie (przemieszczenia błony śluzowej macicy, gruczolistości macicy). Ponadto działa wspomagająco przy zaburzeniach hormonalnych u mężczyzn
Eksperci donoszą, że olejek z wiesiołka reguluje pracę niektórych hormonów: zalecają olej z wiesiołka między innymi przy menopauzie, syndromie przedmiesiączkowym, bowiem łagodzi nieprzyjemne objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego i ma zastosowanie przy przeroście gruczołu krokowego u mężczyzn. Niezbędny przy leczeniu hiperprolaktynemii, niedoczynności tarczycy. Zmniejsza ryzyko powikłań w przebiegu cukrzycy i chorób metabolicznych."

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

odświeżę nieco wątek.
Nam ten żel pomógł. Staraliśmy się ponad pół roku. Ktoś mi powiedział o tym żelu i od razu po pierwszym cyklu używania udało nam się zafasolkować. Przy staraniach o drugie dziecko (jeśli nie uda się w pierwszym cyklu zaskoczyć) też mam zamiar użyć żelu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale on chyba w pl nie jest dostepny, co?

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

za pierwszym razem kupowałam w Anglii (akurat tam wtedy mieszkałam) ale robiłam już mały rekonesans i w Polsce też jest do kupienia. Między innymi na Allegro.[/u]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Preseed nie ma żadnych właściwości pomagających zajść w ciążę. Pomaga w przypadku gdy kobieta ma problemy ze śluzem. Od zwykłych żeli nawilżających różni się tylko tym, że teoretycznie zwykłe żele mogą źle wpływać na nasienie a Preseed nie. I tyle.
Jeśli kobieta nie ma problemów ze śluzem to ten żel jest zbyteczny

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ania000 pisze:
Preseed nie ma żadnych właściwości pomagających zajść w ciążę. Pomaga w przypadku gdy kobieta ma problemy ze śluzem. Od zwykłych żeli nawilżających różni się tylko tym, że teoretycznie zwykłe żele mogą źle wpływać na nasienie a Preseed nie. I tyle.
Jeśli kobieta nie ma problemów ze śluzem to ten żel jest zbyteczny

no i w tym właśnie tkwił mój problem :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czyli miałas suchosc tak? a od kiedy tez żel sie uzywa? jak tylko sa dni płodne czy okolice owulki?

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]