Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 10:52 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20486 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 1025  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

nie ma za co ja oczywiscie nic po clo nie dostałam ale jak na razie czuje sie dobrze zrobiam jeszcze raz hCG i podniosło sie 12 krotnie to chyba dobrze a do gina mam na 8 na 14 trzymaj kciuki i napisz cos wiecej o sobie nbede trzymała kciuki za ciebie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny!Od roku staram sie o dzidzie i nic.Lekarz twierdzi ze nie ma przeciwskazań ale nie zrobił mi badań.Ostatnio jak u niego byłam to zapisał mi clostilbegyt na dwa miesiące miały pomóc a tu nic.Mierwszego miesiąca to sie okropnie po nim czułam w tym miesiącu prawie nie odczułam że je brałam.Powiedzcie czy coś jest ze mna nie tak??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Smerfetko, zapraszam tutaj, odpowiedziałam na Twój post:http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=6382&postdays=0&postorder=asc&start=22440

"...ufać to milczeć i czekać cierpliwie, aż się spełni..."

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: .
Awatar użytkownika

Ja po pierwszym miesiącu brania clo zaciążyłąm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

smerfetka:-) pisze:
Cześć dziewczyny!Od roku staram sie o dzidzie i nic.Lekarz twierdzi ze nie ma przeciwskazań ale nie zrobił mi badań.Ostatnio jak u niego byłam to zapisał mi clostilbegyt na dwa miesiące miały pomóc a tu nic.Mierwszego miesiąca to sie okropnie po nim czułam w tym miesiącu prawie nie odczułam że je brałam.Powiedzcie czy coś jest ze mna nie tak??
wszystko w porządku jednym od razu pomaga a niektóre kobietki muszą troszke dłuzej ale mysle ze powinnas zmienic gina a twój gosc robił sobie badanie nasienia?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc ,
kobietki
mamm pytanie jakie mieliscie obiawy w ciazy po braniu clo????????????

dzieki za odpowiedzi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasssik pisze:
czesc ,
kobietki
mamm pytanie jakie mieliscie obiawy w ciazy po braniu clo????????????

dzieki za odpowiedzi
ja miałam wrazenie ze dostane @ spuchły mi piersi i bolały mnie strasznie nomi oczywiscie bolą do teraz po za tym ze nie dostałam @ nic ciekawego sie nie działo strasznie czesto sikałam i chciao mi sie spac po za tym nic pozdrawiam :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mie dzis spanie bierze no wypilam juz kawe no i dalej mie lamie.....
bolały mie na poczatku straszznie jajniki ale przeszlo ,piersi zrobily sie takie jak na @ ale jeszcze jej niema
zobaczymy co dalej bedzie

napiszcie jeszcze akie objawy mieliscie jak zafasolkowaliscie z dufastonem.......
z gory dziekuje
:lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasssik no ja nie brałam duphastonu wiec sie nie wypowiadam ale jajniki tez mnie kurcze bolał az do 34 dnia cyklu teraz juz mnie nie bolą i Boguchwała bo przeciez to był strasznie głupi ból pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moj facet nie robil sobie badan ani ja zadnych nie mialam
jutro ide do lekarza moze mi cos ciekawego powie lub w koncu skieruje na badania

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moj facet nie robil sobie badan ani ja zadnych nie mialam
jutro ide do lekarza moze mi cos ciekawego powie lub w koncu skieruje na badania
smerfetko my z mezem staralismy sie 11 miesiecy po 10 miesiacach wybrałam sie do lekarza lekarz mnie zbadał i powiedział ze nie ma problemu i kazał mezowi zrobic badanie nasienia koszt okolo 60 zł po tym badaniu wyszło ze wszystko ok poszlismy z mezem razem lekarz przepisał mi clo brałam od 5 dnia do 9 i potem polecoało i okazało sie ze zafasolkowałam tak wiec nie wolno sie martwic na zapas wez meza i idz na to badanie a potem do gina wszystko bedzie dobrze trzymam kciuki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bylam u lekarza nie bylam zarejstrowana ale jakos udalo mi sie wkrecic stwierdzil zeby z badaniami poczekac jeszcze z miesiac bo dopiero bralam clo 2 cykle dal mi recepte na kolejne dwa a potem sie zobaczy.narazie sie staram a otem bede czekac czy dostane @ czy nie jak nie to kolejny miesiac tabletek.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bylam u lekarza nie bylam zarejstrowana ale jakos udalo mi sie wkrecic stwierdzil zeby z badaniami poczekac jeszcze z miesiac bo dopiero bralam clo 2 cykle dal mi recepte na kolejne dwa a potem sie zobaczy.narazie sie staram a otem bede czekac czy dostane @ czy nie jak nie to kolejny miesiac tabletek.
trzymam kciuki powodzenia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Trzymam kciuki bardzo mocno. Ja jestem teraz po 4 cyklu z clo i robię przerwę no oczywiście jeśli w tym cyklu nie zafasolkowałam ale raczej nie . Kiedyś łudziłam się że jeden cykl z clo i duphastonem zdziała cuda ale... chyba sie jeszcze naczekam :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lekarz mi powiedzial ze clo mozna brac 6 miesiecy wiec jak sie nie uda to jeszcze moge dostac recepte na kolejne dwa opakowania a jesli to nie zadziala to juz nie wiem moze wtedy wezmie sie za robienie jakis badan

Kiedys myslalam ze "nie sztuka zrobic dziecko lecz sztuka wychować" juz zmieniłam zdanie.SZTUKA JEST JE ZROBIC :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lekarz mi powiedzial ze clo mozna brac 6 miesiecy wiec jak sie nie uda to jeszcze moge dostac recepte na kolejne dwa opakowania a jesli to nie zadziala to juz nie wiem moze wtedy wezmie sie za robienie jakis badan

Kiedys myslalam ze "nie sztuka zrobic dziecko lecz sztuka wychować" juz zmieniłam zdanie.SZTUKA JEST JE ZROBIC :wink:
tyz prawda :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

HejOstatnio u mnie nic sie nie dzialo wiec nie pisalam.@ spozniala mi sie 4 dni i juz mialam nadzieje ze moze sie udalo no coz porazka dzisiaj dostalam @ i jest mi slutno.Myslalam ze po clo bede miala @ regularnie.Czy wam tez sie tak zdazylo ze po clo wydluzyl wam sie cykl??
Od 5 dc znowu zaczynam brac clo.Mam nadzieje ze kiedys sie uda.a do tego czasu biore sie za nauke mam kampanie wrzesniowa :wink: Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć, jastem tu nowa i powoli wkręcam sie w to wszystko. Dzisiaj mój 12 dc, na clo byłm 3-5 dc. dzis mam wizyte u lekarza. Na razie jestem jeszcze w pracy, ale juz siedze jak na szpilkach i mysle co tam urodziło sie w środku. Niestety nie czuję jakiś bólów w podbrzuszu, czy to znaczy że nie mam jajeczkowania?. Kiedy brałam clo bolały mie jajniki i sutki, a jakie wy miałyscie objawy? :?:

Offline Wyświetl profil  

Hej dziewczyny,

W moim przypadku to dopiero drugi cykl na CLO, lekarz kazal mi brac 1 tab. dziennie od 1-5 dnia cyklu. W pierwszym cyklu niestety nie udalo sie... Zalecil kochac sie miedzy 9-16 dniem cyklu co drugi dzien.

Czy ktoras z Was slyszala o tego typu praktyce, z tego co widze na forum wiekszosc z Was bierze Clo pare dni pozniej ode mnie... czy wiedzie moze jak termin przyjmowania wplywa na owulacje.
Ja mam cykle 26 dniowe, od tego miesiaca zaczynam brac duphaston od 15 dnia cyklu przez 10 dni(wiec cykl przedluzy sie pewnie do 28 dni)
W poprzednim cyklu mialam "brudne" plamienia na 3 dni przed planowana @, no a potem oczywiscie znienawidzona @.

Jestem po ciazy pozamacicznej w tamtym roku...
Nigdy z mezem sie nie leczylismy, a tak szczerze kochamy sie bez zabezpieczenia przez 6 lat i NIC..
Jesli po CLO nie uda sie, czeka nas juz tylko profesjonalna-kosztowna-droga poprzez badania i specjalistow, moj ginekolog dal nam czas do konca roku a potem wysyla nas do kliniki.

Czemu jest to tak ciezkie???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To znowu ja, w piątek mialam 2 piekne pecherzyki 19mm, do poniedzialku mialy jeszcze rosnąc i w poniedz. dostalam pregnyl, a od wczoraj (17 dc) biore duphaston. Ależ ja bym sie cieszyla gdyby wreszcie sie udało. W przyszlym tygodniu mam zrobic badania i test. Nachodza mnie obawy czasem ze moze przegapilismy z m. ten moment kiedy jajeczko wyszlo po podaniu pregnylu bo zastrzyk mialam rano a "robilismy dzieci" wieczorem no bo pracowalismy. Moze ktos wie ile aktywne jest jajeczko po peknieciu pecherzyka

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20486 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 1025  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]