Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 10:56 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20486 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 1025  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Czesć!
My staramy sie juz od roku i narazie nic. Ale ja juz raz byłam w ciąży tyle ze okazała sie w 11 tygodniu martwa. Strasznie to przezyłam! nie mogłam sobie wytłumaczyc dlaczego to mnie spotkało, przeciez ja tak chciałam tego dziecka! Teraz od roku sie staramy i nic ! a wtedy od razu zaszłam, bez problemu. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Wszystko mi sie poprzestawiało, zaczęłam mieć cylke bezowulacyjne itp. Właśnie dostałam @ więc już niedługo zaczynam wszystko od nowa! Mam pytanie czy któras z was brała zastrzyki - pregnyl? Ja mam je teraz dostawac, a mało wiem o ich zastosowaniu. Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam

Trafiłam na to forum po kolejnej comiesięcznej załamce :cry: (@ znowu obecna)
Staramy się z mężem od roku o baby i niestety nic z tego :cry: Czas płynie (bo mam już 30) a dzidziusia jak nie było tak nie ma:(
Najpierw była cysta na jajniku,potem podwyższona Prolaktyna i Bromergon z Luteiną przez 4 miesiące, brak owulacji, małe pęcherzyki a dziś jest 1 dzień kiedy wzięłam Clostibegyl.
Przyznam się ,że chyba mój dół ... a szkoda nawet pisać bo chyba każda z Was mnie rozumie.....
W dodatku spotkałam sąsiadkę- jest w 4 miesiącu ciąży....

Pozdrowienia

Załamana :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Chianta, mam nadzieję , że te magiczne tabletki pomogą nam obum, bo ja w piątek zaczynam brac pierwszy miesiąc. Proszę daj znać jak sie po nich czujesz, ponieważ słyszałam dużo o skutkach ubocznych.Napisz równiez jak podczas kontroli urosły twoje pęcherzyki i ile ich było. Powodzenia i pozdrawiam pa pa :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej Aanka
Ja tez mam taką nadzieję :lol: :lol:
Jak się czuję??? Głównie to spać mi się chce i to oookropnie, nie wiem czy któraś z Was też tak miała ale mnie po prostu boli szczęka od ziewania :D
Nie pomaga żadna kawa :lol: oczy się same zamykają i gdybym tylko miała możliwość przyłożenia głowy do poduszki to straciłabym przytomność w 1 sekundę :lol:
Teraz trzymam kciuki żeby pęcherzyki dobrze urosły i....DO DZIEŁA MĘŻU!!!! :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć!
JA podobnie ja Ty mam po tych tabletkach straszną ochotę na sen. O 20 jestem już ledwo żywa! Mój mąż się denerwuje ale to jest silniejsze ode mnie. Poza tym jestem ciągle zmęczona, ale jeszcze tylko 3 dni (biorę po 2 tabletki dziennie przez 5 dni od 9 dc) je biorę i zabieramy sie do roboty.
Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej Magdula :D

A już myślałam ,że to tylko ja mam takie odpaly po prochach 8) :lol:
Mój mąż się ze mnie śmieję ,że chodzę spać z kurami :lol:
Pozdrowionka i milego starania :lol: :lol: 8)

P.S- moje libido jakby dosc znacznie wzroslo po tych prochach i pomimo senności..... :lol: :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

CZeść!
Dziewczyny czy któraś z Was brała zastrzyki PREGNYL?? Ja mam je zabrac ze sobą do lekarza, ide w środę 4 . 10. i nie wiem jak one dokładnie działają....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzisiaj wlasnie mija pierwszy dzien brania tego leku i czuje sie calkiem niezle, ani nie chce mi sie spac, ani nie czuje zadnych innych zmian - nic. Biore 1/2 tabletki dwa razy dziennie miedzy 4 a 8 d.c. - moze przy takiej dawce nie czuje sie zmian.

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewczynki,

jesli ktoras jest ciekawa jakie moga byc rezultaty brania Clostyrbegytu to moge powiedziec (na wlasnym przykladzie) ze niezle. No a jesli chcecie dokladniej znac efekty to juz pisze:
7 d.c. w lewym jajniku pecherzyk wielkosci 1 cm w prawym pare, ale bardzo malutkich;
10 d.c. w lewym jajniku najwiekszy pecherzyk 15 mm (1,5 cm) w prawym najwiekszy 18 mm!!!!!!!!!!!!
Tak wiec same widzicie ze jest calkiem niezle. W sobote ide na kolejne USG i mam nadzieje ze bedzie juz mial przynajmniej jeden 22 mm.

Trzymajcie za mnie kciuki. Pozdrawiam i zycze wam ladnych wynikow.

Magda

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej hej, dziewczynki
To dziś tem dzien niedawno skonczyłam barc tabletki ( całkiem dobrze sie po nich czułam ) ide na kontrole do lekarza i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze , ze zobaczymy ten piekne pecherzyki . Strasznie sie boje, poniewaz podczas mierzenia tempki jest ona chyba zbyt wysoka 36,8 a dzis nawet 36,9 ( to moj 12 dzien cyklu). Nie wiem co mam o tym myśleć, czy te leki moga miec na to wpływ? odezwe sie wieczorkiem co sie dowiedziałam , ale tak bardzo nie chciałabym dołaczyc do kobiet którym ten lek nie pomógł, chyba sie załamie do reszty. Pozdrawiam i trzymajcie kciuki pa pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To znowu ja,
jestem w 12 dc i bylam na kolejnym USG. Dzisiaj pecherzyk ma 20 mm i pan doktor powiedzial ze jutro powinien peknac. Tak wiec mezu.... do roboty.

Obawiam sie tylko, co bedzie jak nie peknie. Bralam pierwszy raz Clostilbegyt i nie wiem jakie moga byc skutki, bo po tych tabletkach porobilo mi sie ponoc duzo pecherzykow. Czy ktoras wie cos na temat nastepstw, jesli pecherzyk nie peknie... Bardzo prosze o informacje.

Pozdrawiam
Magda

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

maggie, ja borykam sie z tym samym problemem.dzis bylam u lekarza i powiedzial ze mam trzy pecherzyki jeden 16, drugi 18 a trzeci 25 i zaden nadal nie pękł na razie.Zapytałam czy moze sie tak zdazyc ze zaden z nich nie pęknie i niestety powiedzial ze TAK.Zapytałam tez o co chodzi i kiedy sie podaje te zastrzyki, a on mi na to ze mamy jeszcze duzo czasu do zastrzyków najpierw podamy jakies hormony nie podał nazwy.Ide teraz w piątek i strasznie sie boje co usłysze. Tak sie w piątek cieszyłam na te 3 pecherzyki a dzis złapała mnie dolina , ze to wcale nie musi sie udac. chyba znów zaczne myslec jak dotychczas " i tak na pewno sie nie uda" . Znów mam dola czy ja sie go kiedyś pozbęde. a co tam u ciebie prcherzyki pekły? Byłaś u kontroli ? pozdrawiam pa pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie wiecej juz nie bylam. Mam sie skontaktowac z lekarzem, jesli dostane @, wtedy zwiekszy mi dawke Clo i dolaczymy zastrzyk w odpowiednim dniu. Tak wiec ja na razie zyje cichutka nadzieja ze moze sie uda, a jak nie to kolejna jazda z badaniami i proby zajscia w ciaze.

Podejzewam (niestety) ze moje pecherzyki nie pekly, bo caly czas "czuje" moje jejniki. To nie jest bol, ale od czasu do czasu mam takie glupie uczucie ze czuje ze tam sa. A czasem jak raptownie uciade na krzesle to czuje lekki bol w podbrzuszu. Czy ty tez masz cos takiego.

Pozdrawiam i czema na jakies wiesci
Magda

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no ale na pewno nie bylo mowy o jakichkolwiek hormonach.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Maggie, powiedz prosze czy mierzysz tempke, ona ci podpowie czy pecherzyki pękły. Ja mierzy i niestety nie mialam zadnego spadku i dlatego podejzewam ze nie pekly. ale w piątek ide do lekarza i zobaczymy co tam sie wydarzyl.A jesli chodzi o dziwny bol to ja tez tak mam, od czasu do czasu czuje lewy jajnik , bo to własnie z niego były moje pecherzyki. pozdrawiam pa pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie mierze, ale chyba zaczne, moze faktycznie to cos da

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc dziewczyny potrzebuje pomocy od 2-6 cyklu biore te tabletki i niewiem kiedy moglabym sie starac o dzidzie.Po czym poznac ze mam owulacje.Prosze o szybką odp.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc przepraszam ze sie wtrace ale niechce zakladac nowego temetu mam pytanie jak wasze samo poczucie po clo./..
bo u mine w zroslo libido, nio i bola mie jajniki czy to normalne aha pierwszy cykl zaczlam brac clo.... teraz juz od 16 dc biore dufaston .nadal bola mie jajniki prosze o odopowiec jak wasze samopoczucie?? przy clo//???? :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasssik pisze:
czesc przepraszam ze sie wtrace ale niechce zakladac nowego temetu mam pytanie jak wasze samo poczucie po clo./..
bo u mine w zroslo libido, nio i bola mie jajniki czy to normalne aha pierwszy cykl zaczlam brac clo.... teraz juz od 16 dc biore dufaston .nadal bola mie jajniki prosze o odopowiec jak wasze samopoczucie?? przy clo//???? :oops:
witam cie ja brałam jeden cykl clo i udało sie po pierwszym razie jestem zafasolkowana w drugim tyg po clo strasznie sie zle czułam bolały mnie jajniki az do momentu kiedy miałam dostac @ oczywiscie nie dostałam ale po bolały mnie jeszcze ze 4 dni teraz uz nie zrobiłam test na hCG i okazało sie ze jest fasolka pozdrawiam i licze ze tobie tez sie uda

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

CZESC beatka2221 dzieki za odpowiedzi ...nio po kilku dniach na dufastonie przestały mie bolec jajniki i jak narazie cisza , wszystkie bule znikły
wiec zobaczymy co z tego wyjdzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!! dzieki za wsparcie !!!! :roll:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20486 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 1025  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]