Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:48 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1530 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Przez wczorajsze burze nie miałam dostępu do netu,więc dziś przesyłam moje wykresy.

Nie wykluczam,że coś jest źle-dopiero się uczę. W tym miesiącu zaczęłam badać szyjkę,więc może się okazać,że źle wyczułam jej położenie.
Grunt,że próbuję :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To moje ostatnie 3 cykle.
Jak brałam bromek myślałam,że mierzenie nie ma sensu,więc nie mam kart :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Z szyjką to w ogóle nie jest łatwo, moja jest taka dzika że praktycznie cały czas jest wysoko :lol:

Widzę, że owu masz w okolicach 20 dnia. Badałaś kiedyś poziom progesteronu? Pytam, bo Twoja faza lutealna wynosi 11 dni. Niby nie jest źle, choć norma mówi o min. 12 dniach, ale takie też się zdarzają.

W tym cyklu 1 wyższą dałabym w 23dc

I zbadaj tą prolaktynę, nawet teraz przed @

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie badalam progesteronu,bo czekałam na to co powie mi gin.Myślałam,że badania robi się w odpowiednich dniach cyklu. Ona stwierdziła,że nie.

A ja przeczytałam na paru portalach,że powinno się zbadać prl 11 dc i progesteron ok.22 dc.

Badałam TSH i mam 2,45 przy normie 0,35-3,50. Lekarka stwierdziła,że ok,choć mi ponownie wydaje się,że powinno być niżej.

Sama nie wiem :roll:

Teraz czekam na @,a raczej jej brak :wink: i zobaczę co dalej.
Gin na pewno zmienię,bo mam wrażenie,że mimo wieku i potencjalnej wiedzy-żyje w innym wymiarze :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ania dzięki z pomoc, widzę że już obcykana jesteś nie źle ;)

Tak w ogóle to ja chyba nie mam śluzu płodnego :roll: nie widzę jakiejś znacznej różnicy i z szyjką też ciężko wyczuć wciąż jest taka sama moim zdaniem. W jakiej pozycji ją badacie?

Boooszeee okazuje się że kompletnie nie znam swojego organizmu :wo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

_bebe_ pisze:
Nie badalam progesteronu,bo czekałam na to co powie mi gin.Myślałam,że badania robi się w odpowiednich dniach cyklu. Ona stwierdziła,że nie.

A ja przeczytałam na paru portalach,że powinno się zbadać prl 11 dc i progesteron ok.22 dc.

Badałam TSH i mam 2,45 przy normie 0,35-3,50. Lekarka stwierdziła,że ok,choć mi ponownie wydaje się,że powinno być niżej.

1. Progesteronu nie bada się 22dc tak jak piszą-bo to się tyczy tylko cyklu 28- dniowego. Tak naprawdę bada się go 7-8 dnia po owulacji ;)

2. Prolaktyne bada się w dowolnym dniu-tylko nie podczas @ i owu

3. Ja dziś byłam z wynikami tarczycy u endo-wynik 1,78 przy normie 0,4-4 i wg lekarki do zbicia :!: :!: :!: bo kobieta starająca się powinna mieś tsh w okolicy 1. U Ciebie tsh jest za wysokie

gusiak82 pisze:
Tak w ogóle to ja chyba nie mam śluzu płodnego :roll: nie widzę jakiejś znacznej różnicy i z szyjką też ciężko wyczuć wciąż jest taka sama moim zdaniem. W jakiej pozycji ją badacie?

Możesz mieć mało na zewnątrz ale więcej przy szyjce, tak też się zdarza.

Ja zawsze przy badaniu szyjki "wygarniam" paluchem śluz z okolic szyjki i tam zawsze tego trochę jest.

Szyjkę badam w czasie kąpieli/prysznica, kucając

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ania000, przepraszam za wczorajszy brak odzewu-znów nie było netu :roll:
Bardzo dziękuję za rady,choć i tak nie zdążyłam z nich skorzystać przed dzisiejszym pobieraniem krwi.

Zrobiłam badania prolaktyny i progesteronu.

Wg pomiaru temperatur jestem 6 dni po owu,ale wynik jest w miarę sensowny :

I tak:
PROGESTERON : 15,74 ng/ml / 1,7 - 27,00 dla fazy lutealnej/

PROLAKTYNA : 44,6 ng/ml / przy normie od 6-29,9 ng/ml /

Prolaktyna mnie załamała :cry:

Gin przy ostatniej wizycie dała mi receptę na bromergon.
W lodówce mam jeszcze 20 tabletek bromocornu.
Czytałam o castagnusie..

Nie wiem co robić :wo:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bebe bierz ten Bromcoron, Castagnus jest słaby, przy takim poziomie prl raczej nie za bardzo pomoże albo będzie to dłużej trwało.

Odpisałam Ci w tamtym wątku-bromek nie zaszkodzi na ciążę, dużo kobiet musi go brać całą ciążę. Endo mi w piątek mówiła, że mam go odstawić dopiero jak zorientuję się, że jestem w ciąży i nic złego się nie stanie.

A tak na marginesie to po co go trzymasz w lodówce?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aniu000,gin w poprzednim cyklu kazała mi wziąć 10 tabletek,bo norma była niewiele przekroczona i tabletki niewykorzystane zostały.
Patrzyłam na nie i miałam nadzieję nigdy więcej ich nie ruszyć..a tu takie buty :?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie martw się, lepiej wiedzieć że ma się problem z prolaktyną jak nie wiedzieć :wink:

Ja teraz powtórzyłam badanie-6 tyg temu nim zaczęłam brać Bromka mialam podstawową w normie a tą po tabletce 8,5 razy za wysoką. A teraz-ta po tabletce ok a podstawowa poszła do góry :? W piątek endo mi powiedziała, żebym brała Bromka nawet dopóki nie zajdę w ciążę

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam, nie odzywałam się bo wczasowałam nad morzem. Nie wiem czy mam, miałam, będę miała owu bo nie robiłam testów, nie boli mnie jajnik i nie czuję żadnych bóli. Śluzu też nie bardzo widzę :roll: Dziś rano jak wstałam poczułam raz jak mi pociekło że aż bielizna za wkładką się zmoczyła ale teraz cisza. Dziś będą staranka :lol:

Biorę na luz więc nie kontroluję siebie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gusiak no może zaczynają się dni plodne ;)

Teraz zauważyłam, że mamy taki sam staż małżeński :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bebe_
nie przejmuj sie tak prolaktynom ;-)ja tez mam takie wachania to przez stres!Moj gin tak twierdzi i szkoda sie faszerowac jak jest jajeczkowanie i owulacja ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ania000 pisze:
Gusiak no może zaczynają się dni plodne ;)

Teraz zauważyłam, że mamy taki sam staż małżeński :wink:

faktycznie :lol: a ile masz latek? Ja 30, mąż 36 :)

Wg lekarza i moich cykli powinnam mieć dziś lub jutro owu :roll:
Coś mnie swędzi dziś w dole, może jakieś zapalenie się szykuje :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja mam 26, mój M 29 lat ;)

Mnie też tak czasami zaswędzi ale z reguły po jednym dniu przechodzi więc może to nie będzie jakaś infekcja ;) Smaruj się Clotrimazolum, ja właśnie zawsze używam jak bardziej swędzi czy więcej jak jeden dzien i zawsze mi pomaga ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzisiaj na szczęście już dobrze :)

Mam zawsze w pogotowiu ten krem i czopki nawet bo ja często miewam zapalenia i to w takim stanie że mi sam krem nie pomaga. Bywało nawet że silniejsze leki dostawałam i chodzić prawie nie mogłam bo mnie wszystko bolało i drażniło.

Co do owu i staranek- nadal śluzu za bardzo nie widzę. Dziś trochę bardziej mokro ale to dlatego że wczorajsze igraszki jeszcze spływają :wink:

Wam też tak się robi? A po przytulankach jak sobie poleżę i idę do wc to mam wrażenie że wszystkie żołnierzyki z powrotem wypływają aż chlupie :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gusiak82 pisze:
Co do owu i staranek- nadal śluzu za bardzo nie widzę. Dziś trochę bardziej mokro ale to dlatego że wczorajsze igraszki jeszcze spływają :wink: Wam też tak się robi?

Robi robi :P i szczerze to mnie to wkurza, choćby dlatego że zaburza obraz śluzu :?

gusiak82 pisze:
A po przytulankach jak sobie poleżę i idę do wc to mam wrażenie że wszystkie żołnierzyki z powrotem wypływają aż chlupie :oops:

No. Jak się staraliśmy o Wojtka to "stosowałam metodę z poduszką pod tyłkiem" :lol: do tego nogi na świecę i tak co najmniej 20 minut, ale z reguły było dłużej. W cyklu w którym zaszłam nie robiłam tego, teraz też juz nie robię

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Też kładę poduchę i nogi w górę :lol: z Majką też tak robiłam i kuzynka robiła :lol:
To jak nie robisz tego to od razu wstajesz i idziesz się myć? Ja jak poleżę to muszę się umyć bo nie znoszę jak mi coś spływa i jest mokro :?

Zdjęcie w av jest twoje?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gusiak82 pisze:
Zdjęcie w av jest twoje?

:lol: :lol: Duuuużo mi brakuje do bycia taką laską 8)

Nie, nie myję się. Wystarczy mi wkladka, a jak potem czy rano idę do kibelka, to na "ścisku" :lol: choć często przy choćby obracaniu się na łóżku czuję plum ale cóż począć :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gusiak jak jest płodny sluz to nic nie ma prawa wyleciec bo plemniki wczepiaja sie własnie w ten sluzik ktory dla nich jest rajem.
gdy sluz zmienia konststencje na kremowy, grudkowaty wtedy wodospad plemnikow murowany.
a z ta poduszka to nie powinny tego robic dziewczyny ktore maja tyłozgiecie bo działa to w odwrotna strone. utrudnia a nie ułatwia.
swoja droga ja tez unosiłam nogi do gory,na tzw świece i jakos mi nie pomagało zajsc :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ania no właśnie ja nie znoszę jak mi chlupie :lol:
co do av, każda z nas jak by się wymalowała takim pudrem i innymi specyfikami wyszłaby równie pięknie :lol:

Blak_chery ja nie wiem czy mam tyłozgięcie, chyba nie bo by lekarz mówił prawda?

Mam chyba zapalenie :cry: :cry: strasznie mnie swędzi i piecze. Szukałam czopki i skończyły się :evil: krem nie pomaga :cry: Nawet nie wiem czy można czopki jak są staranka :cry:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1530 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]