Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 4:16 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20486 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 553, 554, 555, 556, 557, 558, 559 ... 1025  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Dziękuje za przyjęcie :)
Ninqa dziekuje za diagnoze. Tylko mam pytanie : czy może to być spowodowane silnym stresem?? Ostatnie ostatnie poł roku było tragiczne zwłaszcza w pracy. Często odbijalo sie to echem w domu. Mega stress.

W chwili obecnej cięzko zapanować mi nad sobą jak się zdenerwuje, sama się nakręcam, serce szybciej mi bije, ręce drżą, wpadam w histerie. Czy to może być od tego?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Prędzej dałabym wiarę ,że wpierw zwaliły Ci się wyniki a potem nastąpił stres, który je pogłębił ale to tylko moja teoria :) jak mówiłam ,lekarz ze mnie żaden :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

TZN opiszę po krótce. na początku marca miałam USG "dowcipne" które potwierdziło owulacje i g. kazał mi sie nie przejmowac i starac.
ALE w połowie marca kupilismy z m samochod dla mnie na dojazdy do pracy. Okazal sie kradziony i zabrala mi go policja. W miedzy czasie w firmie dostałam do zrobienia po raz pierwszy duży projekt i kilka (8)dni na jego realizację. Zarywałam noce żeby było ok jednocześnie myslalam o samochodzie. Kiedy juz zrobilam projekt wpadla kontrola do mojego dzialu. Trzepali dokumenty z 2 lat. Zaczęłam źle sypiać i wychodzily mi wlosy na potęgę. '
W maju zrobiłam prolaktyne i wyniki podalam. Dostałam od G Bromergon i clo.
Samochód odzyskalam miesiac temu a kontrola zakończyla się tydzień temu. Badania TSH ft3 i ft4 robilam 3 dni temu, Czekam na anty TPO. Na urlopie jestem od wczoraj po raz pierwszy od 2 lat.
I co o tym sądzicie?????????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nisi, moim zdaniem przejścia z pewnością mają wpływ na wyniki badań ale obstaje przy tym że raczej mało spotykany byłby taki skok prolaktyny z powodu stresu. Faktycznie był spory.
Bądź co bądź , masz teraz leki a to tylko na plus ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć kochane

nie rozmawiałam jeszcze z mężem na temat nam wiadomy ale powiedziałam mu tylko że ja decyzję podjęłam i czekam na jego całkowitą deklarację. będziemy jutro w trasie to pogadam z nim o tym co sądzi.
uważam że to może być jedyne lekarstwo na nasze problemy i dzięki temu urodzę jeszscze rodzeństwo dla naszego dziecka. czuję że to będzie dla mnie wielka radość, że właśnie o tym marze, jednak boję się jak cholera a nawet nie mam kogo się poradzic

to nie jest mój czas...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pogadaj z mezem bo we dwoje zawsze latwiej.Musi cie w tym wspierac!Jestem pewna ze pokochacie to dziecko jak swoje,kazde dziecko to radosc a tym bardziej ze to tez bedzie Twoje i bedzie na WAS liczylo! :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc!Dziewczyny podziwiam was za wytrwałość.Ja juz powoli rezygnuje to byl ostatni cykl z clo.We wtorek ide na hsc a potem zdecydowałam ze daje na luz.Chyba nie mam juz na to wszystko siły zrobie sobie roczną przerwe i tak niedługo mija rok od ostatniej ciązy więc tak czy inaczej czekam tyle samo co bez tabletek.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

LASKI !!! Dostanę wpierdy od Moderatora ale macie:

LINK DO RESZTY czytania

http://www.sendspace.pl/file/5om7NAxg/ - część I

http://www.sendspace.pl/file/8LTYq4aJ/ - część II

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam dziewczyny!!!

Od 500 strony staram się nadrobić zaległości ale mi nie wychodzi. obecnie jestem na 541 stronie i do końca jeszcze mam daleko.

Piszę do Was chyba by się pożegnać. Ze względu na pracę nie mam czasu wchodzić na neta bo pracuje po 12h dziennie i po powrocie do domu nie mam na nic ochoty nawet na kompa.

U mnie dziś 17dc. We wtorek kiedy to był mój 12d c poszłam do innego lekarza niż zawsze chodzę aby skonsultować wyniki. Niestety lekarka jeszcze bardziej mnie zdołowała. Powiedziała to co Wy mówiłyście że jeśli cykle nie były monitorowane to nie były nic warte, ale na podstawie badań i wywiadu stwierdziła że CLOS... na mnie nie działa i nie miałam w czasie tych cykli owulacji a krwawienia które były to nie były czysto krwawienia miesiączkowe bo za skąpe no i nie miały w sobie skrzepów :( skierowała mnie do kliniki bezpłodności do Katowic o której mówiła Asikkk albo do Bielska że tam też podobno jest jakaś dobra. Poleciła jeszcze zrobić badania prolaktyny (powtórka) i na USG i powiedziała że u mnie najlepszym rozwiązaniem będzie zapłodnienie pozaustrojowe. Kazała przebadać nasienie partnera. W ten sam dzień poszłam na USG jak sie okazało tez do ginekologa. Niestety powiedziała mi to samo co poprzednia lekarka i wysłała do Katowic i stwierdziła że tylko pozaustrojowe coś da. Nie pytajcie jaką diagnozę postawiły i dlaczego tak mówiły bo po prostu już nie miałam siły pytać i po prostu zrezygnowana wyszłam. Po rozmowie z moim i prośbie żeby się przebadał i po jego odmówieniu nie mam na nic ochoty. Jestem totalnie załamana. Odstawiłam leki bo skoro one nic nie dają to po co mam się truć :( mam dość, opadam z sił i straciłam wiarę w cokolwiek. Na początku przyszłego roku jak sobie trochę kasy uzbieram postaram się wybrać do którejś z tych klinik co mi poleciły i ogólnie zastanawiam sie nad bankiem spermy jakie takie coś ma ceny... po prostu załamka na całej lini ;(

nie wiem czy są jakieś nowe mamusie bo jak mówię nie doczytałam ale jak coś życzę Wam wszystkiego dobrego, a starającym się życzę więcej szczęścia i wytrwania

Nowe mieszkanie, nowy cykl i nowe nadzieje i w ogóle nowy rozdział życia ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kochane a ja dzis wchodze na forum, i wg suwaczka dowiaduje sie ze to moj 5 dzien a ja nie licze :)
robie postepy i wy je robcie polecam to jest uwolnienie od tej gnitwy za bejbikiem a moze na zdrowie wszystkim by wyszlo

to nie jest mój czas...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć dziweczyny, ja dziś mam totalnego doła :cry: :cry: :cry: niby za kilka dni testowanie, ale chyba nie wierzę, że miałabym zobaczyć II, ciągle myślę o hsg i o tym, żeby aby nie okazało się, że jajowody są niedrożne, bo już się całkiem załamię...bardzo się boję tego badania, a jeszcze muszę zrobić posiew jutro, czy wiecie może ile się czeka na wynik posiewu? i czy ten wynik hsg to podaje lekarz od razu, czy ileś się czeka?
pozdrawiam Was wszystkie i ściskam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nika, chyba od razu choć ja nie miałam hsg to nie wiem. A na posiew to chyba tydzień .
Sylwia , a u mnie już 12 :O a ja nawet nie wiedziałam ^^

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej laski ja tez odpuszczam dlatedo tak mało do was zaglądam nie chce juz myslec płakac zastanawiac sie czy @ przyjdzie bo i tak zawsze przychodzi no i kij z nia niech przychodzi bede do was zaglądac ale juz tylko sporadycznie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Neci odpoczywaj sobie i odzywaj się czasem do nas :dada:
ja też mam czasem takie myśli, żeby tu nie wchodzić, nie czytać i nie nakręcać się, więc czasem nic nie piszę, tylko podczytuję, choć to na pewno nie pomaga, żeby nie myśleć...
ale czasem są takie dni jak dziś, kiedy mam totalny dół, chodzę i ryczę, zastanawiam się, co się okaże na hsg? właśnie sobie przypominam wszystkie możliwe infekcje intymne i zastanawiam się, czy np. przebyta rzęsistkowica i częste zakażenia grzybicze mogą mieć wpływ na drożność...? zresztą dziś bardzo się boję, że okaże się coś złego na tym badaniu i jak ja sobie dam z tym radę...a mo mąż zwariuje ze mną niedługo :cry: jak on mnie znosi z takimi nastrojami...?sama nie wiem
ale sobie pomarudziłam :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Widze dziewczyny ze wszystkie przechodzimy to samo.Ja tez robie sobie roczna przerwe nie mysle nie licze co ma byc to bedzie.Zdziwłam sie tylko jak czytam te wasze posty ze wszystkie myslimy tak samo...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kochane, ja zamykam dziś swoje leczenie, jadę do gina za tydzień porozmawiać poważnie o laparo, a ewentualnie potem o leczeniu, wczesniej zapewniam że nie wezmę żadnego clo, nic, biorę castagnus i niech tak zostanie, a póki co namawiam męża na adopcję ale ciężko będzie bo on w nas wierzy

to nie jest mój czas...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja dziś dalej dół zaliczam... :cry: :cry: :cry: nie wiem już jak sobie wbić do głowy, żeby nie myśleć o tym wszystkim, bardzo mi ciężko, a siedzę w pracy i jak tu nie ryczeć... :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam!!!
Dawno nie pisałam,ale trochę Was podczytuję... Trochę odpuściłam i od 2 msc nie brałam clo tylko castagnus....Nawet dobrze się trzymałam ,ale teraz znowu zaczynam mieć doła... JUż sama nie wiem co mam robić???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kochane, nie dołujcie się!!! Musicie znależć jakies zajęcie, coś, co lubicie, żeby przynajmniej przez chiwlę o TYM nie mysleć. Wiem, ze ciężo, sama to co jakis czas przechodzę, ale trzeba znaleźć siły!
U mnie 19 d.c. i strasznie bolą mnie piersi od kilku dni. Nigdy tak nie miałam, zazwyczaj kilka dni przed @. czyżby cos z hormonami nie tak?
Pozdrawiam was wszystkie!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wiesz Maniu chciałabym mieć więcej optymizmu, ale czasem przychodzą takie dni, kiedy brakuje siły i tylko płacz pozostaje... :cry: :cry: :cry: może to dlatego, że końcówka cyklu i dołek przed @? bardzo mi dziś źle i chyba potrzebuję Waszego wsparcia...i dziękuję za dobre słowa

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20486 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 553, 554, 555, 556, 557, 558, 559 ... 1025  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]