Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:15 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Jaga, no nie koniecznie na swoje czekasz 9 msc, fakt faktem, sama ciąża trwa tyle, ale ja na swoje maleństwo bedę czekała 3 lata.

Offline Wyświetl profil  

martynkaWWY pisze:
Jaga, no nie koniecznie na swoje czekasz 9 msc, fakt faktem, sama ciąża trwa tyle, ale ja na swoje maleństwo bedę czekała 3 lata.

Z suwaczka widzę, że jesteś w ciąży. Dlaczego będziesz czekać 3 lata? Co się dzieje? Albo czegoś nie skumałam :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Dlatego że moje starania trwały 2 lata.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Jaga, DJ Niunia, gratulacje decyzji o adopcji :) Zycze wam zebyscie nie musialy dlugo czekac. U mnie sam proces szkolen trwal rok a o naszej coreczce dowiedzielismy sie po 2 miesiacach od zakonczenia szkolen, a zamieszkala z nami 4 miesiace pozniej, w czerwcu minie rok jak jest z nami i nie wyobrazam sobie zycia bez niej :D

Aniolek Gabrysia 1.04.09 [*] 25tc

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

O prosze DJNiunia to sporo nas laczy:) dla mnie to bardzo szczesliwa data bo mam najlepszego meza na swiecie...tylko dzidziusia nam brakuje. My zaczelismy procedure 17 lipca 2012 r-w nasza druga rocznice mielismy pierwsze spotkanie w OA...mamy juz czesc za soba wiec w razie pytan chetnie Ci pomoge o ile bede wiedziala. W naszym osrodku na dziecko (malenkie) czeka sie 3-4 lata a czasem bywa ze i 5 w zaleznosci od zgloszen chyba....a mi az trudno uwierzy ze niedlugo minie rok jak tam bylismy-czas tak szybko leci...i jestem przeszczesliwa ze podjelismy ta decyzje co oczywiscie nie oznacza ze przestalismy sie starac o swojego dzieciaczka...ale jestem jakos spokojniejsza od tego czasu. Za jakies 3-4 tyg zaczynamy szkolenie i jak je zakoncymy to bedziemy wyczekiwac telefonu a to chyba bedzie najgorsze....najpierw chcielismy male dziecko a teraz zastanawiamy sie czy nie poszerzyc wieku dziecka o takie do roku....napewno byloby mniej czekania no i wieksza pewnosc ze dzieciaczek nie ma wad (chorob) ukrytych

20.07.13 - mamy kwalifikacje do In vitro
II.2014 - IMSI - blastuś mrozaczek
lipiec 2014 - transfer ???

Offline Wyświetl profil  

My dopiero za w czerwcu możemy zacząć procedurę, ponieważ w ośrodku w moim mieście trzeba mieć staż małżeński 3 lata :( więc musimy poczekać, Pani mówiła, że w czerwcu możemy przyjść i dopiero wtedy zaczniemy szkolenie.
My myślimy od razu o dwójce zawsze krótsza droga, poza tym u nas na 99,999999% nic się nie zmieni i biologicznych dzieci mieć nie będziemy, więc po co 2 razy przechodzić szkolenie i oczekiwać jak możemy ogromną miłością obdarować dwójeczkę :) choć obawy są zawsze, czy sobie poradzimy, psychicznie fizycznie no i finansowo :) ale grunt to pozytywne myślenie :)

Ja to w ogóle powiedziała "najlepiej dwa chłopaki :D do roku byłoby super, a nawet do 6 miesięcy, no ale chociaż jedno takie małe a drugie nawet do 3 lat." no ewentualnie parka ale nie 2 dziewczynki :) i mi kobitka odpowiedziała, że małe wymogi mamy :) bo niektórzy chcą blondynka, tyle wzrost, wagi oczy takie, jak w sklepie masakra jak dla mnie. Jedyne co może zabrzmi rasistowsko :oops: powiedziałam, że dzieci mają być białe .

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

hahaha rozwalilas mnie z tym bialym....ja nawet o tym nie pomsylalam jak sie nas babka pytala jakiego dziecka oczekujemy....powiedzielismy tylko male i zdrowe. jesli chodzi o drugie dziecko - nie przechodzisz juz drugi raz szkolenia! zapisujesz sie w kolejce i tylko czekasz na telefon-bynajmniej tak jest u nas

Offline Wyświetl profil  

oj tam zaraz rozwaliłam :) jak mówiliśmy w rodzinie, że chcemy adoptować to moja siostra powiedziała, weźcie sobie murzynka :D
u nas niestety jeśli decydujemy się na kolejne to cała procedura od nowa, tak nam powiedziano, ale w czerwcu będę wiedziała więcej :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

kochana zapytaj dokladnie o to bo mi sie dziwne wydaje zeby dwa razy to samo szkolenie przechodzic tm bardziej ze jesli juz jedno dziecko adopcyjne odhowacie o znaczy ze sie na tym znacie:)

Offline Wyświetl profil  

podziwiam - super, ze sie zdecydowalisie i ze walczycie! :)
Mysle, ze adopcyjne dzieci tez potrafia mocno kochac i dac wiele szczescia, a w to, ze wy dostarczycie im wiele szczescie nie mam najmniejszych watpliwosci! :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Cześć Wam :papa: . Właśnie znalazłam to forum i troszkę podczytałam.
Napiszę coś o sobie. Jestem mężatką od 10 lat.O dziecko staraliśmy się od samego początku. Przebyliśmy długą drogę.Czasem wydawała mi się drogą pod górę. Przeszłam 4 inseminacje. Do dziś pamiętam nadzieję,lęk,i rozpacz...
Nam się nie udało.Lekarz stwierdził, że za bardzo pragnęłam i to mnie zblokowało.
3 lata temu w czerwcu zgłosiliśmy się do OA. Muszę przyznać ,że też nie było łatwo.Wiele godzin rozmów,testy...ale było warto.Od pół roku mamy cudownego synka :smo: . Dla mnie nie ma różnicy czy jest on z brzuszka czy z serduszka.
Życzę Wam starającym się powodzenia bez względu jaką drogę wybierzecie.

"...bo choć nigdy mnie nie miała w brzuszku
to nosiła mnie w serduszku :puk: ..."

Offline Wyświetl profil  

Jestem jak najbardziej za adopcją. Na świecie jest tyle dzieci czekających na rodzinę, rodzeństwo, ciepły dom... Nie rozumiem, czemu niektórzy wolą wydawać tysiące na zapłodnienie in vitro w dodatku bez pewności, że się uda.

Offline Wyświetl profil  

Site Admin
Awatar użytkownika

Nie rozumiesz, bo nigdy nie zawisło nad Tobą widmo bezdzietności.
To dokładnie takie samo "nie rozumiem", jak w przypadku sytego i głodnego.

Wg mnie to jest bardzo indywidualna decyzja i nikt poza konkretnymi zainteresowanymi nie powinien jej oceniać.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Dokładnie zgadzam się z przedmówczynią. mam synka z in vitro i nie wyobrażam sobie zebym miała 10 tys na koncie a jego nie. Nie wszystko na tym świecie można przeliczyć na kase! Każdy musi znaleźć własną drogę do macierzyństwa i nia podążać w zgodzie z własnym sumieniem.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Ja dokładnie rozumiem oba aspekty ale tylko dlatego bo przechodziłam to.Nikomu tego nie życzę.
Wprawdzie na invitro nie zdecydowaliśmy się ale 4 insyminacje zakończone fiaskiem dały mi popalić :cry: Po tych przejściach jak psychicznie odpoczeliśmy zdecydowaliśmy się na adopcję. Ta droga podobnie jak leczenie nie była łatwa ani przyjemna.Ciągła walka o udowodnienie swojej wartości...że zasługujemy na dziecko.
Dziś mamy :smo: synka.Ma 1,5 r. Jest z nami już prawie rok i nie żałuję ,że go mam.Kocham go najbardziej na świecie :puk: Nie wiem jak by to było,czy kochałabym bardziej biologiczne bo nie wiem czy da się kochać bardziej.
Wszystkim bez względu jaką drogę wybiorą życzę powodzenia.
:okk:

Offline Wyświetl profil  

sebka rozwalil mi twoj tekst...rzeczywiscie nie wazne czy w brzuchu noszone..wazne ze z serca..i wychodzi na to ze i dzieci biologiczne i adopotowane sa z serca nie ma roznicy:)bzuch sie nie liczy:)

ale zgadzam sie tez z Lady...to bardzo indywidualna sprawa...czy ktos decyduje sie na adopcje czy walczy o biologiczne dziecko,,,ja zawalczylam i mam dwoje...i absolutnie niczego nie zaluje...

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

sebka rozwalil mi twoj tekst...rzeczywiscie nie wazne czy w brzuchu noszone..wazne ze z serca..i wychodzi na to ze i dzieci biologiczne i adopotowane sa z serca nie ma roznicy:)bzuch sie nie liczy:)

ale zgadzam sie tez z Lady...to bardzo indywidualna sprawa...czy ktos decyduje sie na adopcje czy walczy o biologiczne dziecko,,,ja zawalczylam i mam dwoje...i absolutnie niczego nie zaluje...

choc po pierwszym zastanawialismy sie czy warto pakowac sie w to wszystko i znow podchodzic do ICSI, znow leki znow leki stres oczekiwanie nadzieja itp...czy moze jednak adoptowac jakiegos maluszka dla Zosi...jednak sie zdecydowalismy sie....na wyboista droge ICSI..

20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Gratuluję :okk: szczęśliwego zakończenia Twojej walki. Gratuluję też siły i wytrwałości :brv:
Co do tego kto jaką decyzję podejmie to masz a raczej macie racje.To indywidualna sprawa i ja to szanuję i trzymam kciuki za sukces.

Offline Wyświetl profil  

ja tez zawsze trzymam kciuki za dziewczyny walczace obojetnie jaka droge wybiora...to trudna droga ale na koncu czeka gdzies :smo: i to jest piekne:)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]