Dzień dobry wszystkim,
postanowiłam dołączyć do grona forumowiczów, ponieważ może ktoś miał podobny problem

Otóż, jestem w 23 tygodniu ciąży. W zeszłym tygodniu wykupiłam Sorbifer Durules na polepszenie krwi (choć Pani Doktor stwierdziła, że jest dobra mimo obniżenia hemoglobiny) z poleceniem zażycia 1 tabletka 2 x dziennie. Lek zaczęłam przyjmować we wtorek. W środę wieczorem wystąpiło lekkie obrzmienie stóp, ale było mało widoczne, a ja po pracy dużo chodziłam i było gorąco, więc pomyślałam: ocho, zaczyna się ciążowe puchnięcie

W czwartek też miałam ciężki dzień, upał dał mi się we znaki i opuchlizna już była widoczna, wprawiająca w dyskomfort lecz nie boląca. W piątek to samo, ale Sorbifer zażyłam już tylko rano, po czym dopiero wtedy skojarzyłam występujący obrzęk z lekiem i go odstawiłam! W niedzielę opuchlizna stóp ustąpiła. Poza tym nic mi nie dolegało, żadne inne obrzmienie. Nigdy nie byłam uczulona na leki. Czy ktoś miał podobnie? A w ogóle, to boję się czy moja reakcja alergiczna nie zaszkodziło maleństwu...

Będę wdzięczna, jeśli ktoś się wypowie w tej sprawie. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów