Dzisiaj jest śr wrz 02, 2026 4:49 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość

Dzieńdobry.Mam 30 lat i wielki problem i mam nadzieje ze mi Pan pomożę.Otóż robiłam sobie test ciążowy dnia 12.05.2012r. - wynik wyszedł pozytywnie.Cieszę się niesamowicie bo to wyczekiwana ciąża.Ale bardzo ale to bardzo martwi mnie jeden fakt.Otóz dnia 08.05.2012r. miałam robione 4x prześwietlenie RTG kręgosłupa...Planowaliśmy tą ciąże więc dla pewności zrobiłam rano przed wyjściem na RTG test żeby w razie czego poinformować na prześwietleniu że jestem w ciąży (lub przypuszczam).Pan jeszcze mnie na dodatek spytał o ciąże,a że wynik wyszedł negatywny,powiedziałam że nie jestem.A tu masz,zrobiłam kilka dni póżniej i wyszły te dwie kreski...i sądzę że już w ten wtorek mogłam być w ciąży a test pokazał negatyw bo był niski poziom Hcg. I mam do Pana z związku z tym takie pytanie.Czy zaszkodziłam dziecku? Wiem że teraz bedzie decydujący czas i albo poronię albo nie.Ale martwię się okropnie.to jednak rentgen a ja nie miałam żadnego fartucha dla osłony bo to kręgosłup.Do którego tygodnia ciąży mogę poronić a po którym mogę być już spokojna? to moja druga ciąża,z pierwszą było wszystko w porządku.pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asafi widzialam ze na ematce gazetowej też zadałaś to pytanie i tam padło dość dużo odpowiedzi ;) Nikt Ci jednoznacznie nie odpowie na to pytanie, bo równie dobrze możesz poronić z innego powodu (tfu tfu) a z drugiej strony przecież wszystko może być ok ;)

Teraz już nic nie zrobisz, pozostaje czekanie. Za tydzień-dwa wybierz się do ginekologa, bo teraz jest jeszcze za wczas i lekarz nic konkretnego Ci nie powie.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]