Dzisiaj jest śr wrz 02, 2026 4:48 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość

Witam,

Mam nadzieję, że jest ktoś wstanie mi pomóc i co nie co powiedzieć w tym temacie "Torbiele w piersiach, a ciąża" ??

Jestem w 10 tygodniu ciąży, parę dni temu dowiedziałam się podczas kontrolnego badania usg piersi, że mam kilka torbieli w jednej piersi i jedną torbiel + włókniaka w drugiej, który mi odrósł po roku czasu od jego wycięcia :(

Czy jest to w jakiś sposób groźne dla dziecka, czy "odbije się" to w jakiś sposób w późniejszym okresie ciąży, czy też po porodzie ??

Mam nadzieję, że trochę mnie ktoś uspokoi...

Pozdrawiam serdecznie i czekam z niecierpliwością na Wasze odpowiedzi. :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

Dowiedziałaś się podczas badania usg i nie zapytałaś lekarza?
:roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Miałam wycinanego włókniaka - 2cm- pół roku temu. Pani onkolog bardzo mnie uspokoiła. Mam jeszcze torbiele w drugiej piersi. Powiedziała, że nie należy się tym przejmować.Po prostu zrobić usg tak w 3 miesiącu ciąży kontrolne i oprócz tego samemu badać, oczywiście w miarę możliwości, bo w ciąży piersi się zmieniają. I nie ma co panikować. Dużo kobiet ma torbiele i z nimi żyje. Pojawiają się one i znikają czasami w zależności od etapu okresu. Wpływają na to hormony. Od tego się nie umiera. Także spokojnie. Jak się tak martwisz umów się choćby prywatnie do jakiegoś onkologa, który zajmuje się takimi kobiecymi przypadłościami i on ci najlepiej wyjaśni, że nie ma co panikować. Nie bać się pytać. I nie bać się onkologa. On najlepiej się na tym zna. Nie trzeba umierać, żeby do niego trafić.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]