Dzisiaj jest śr wrz 02, 2026 5:25 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: dziwne bóle
Dobre Serce
Dobre Serce

od kilku dni mam dziwne dolegliwości: jak siusiam to jak już koncze to mam takie uczucie parcia na cewkę moczową jakbym strasznie chciala siusiu, a przeciez wlasnie skonczylam, do tego wczoraj w nocy złapał mnie ból prawego boku na wysokości nerki. Po zażyciu leków przeciwbólowych przeszło. W ciągu dnia tez bolało ale tez przeszło po lekach. dziś w nocy z kolei boli mnie bok po lewej stronie, ale ponizej nerki, prawa już nie boli. Łyknełam leki to ból trochę zelżał ale nadal jest i bardziej zlokalizowany z tyłu po lewej stroniepleców niż z boku, na wysokości pasa.
Dziś rano dostałam okresu i nie wiem czy to wszystko moze być związane z dolegliwościami okresowymi? Bo szczerze mowiąc nigdy az tak mi nie dolegało nic przed okresem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

Do lekarza bym poszła.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Dobre Serce
Dobre Serce

Niaminia pisze:
Do lekarza bym poszła.

No właśnie wczoraj byłam u lekarki w pracy to dała mi przede wszystkim skierowanie na badanie moczu. A dziś rano dostałam okres więc musze poczekać 5-7 dni aż przejdzie.
Na chwilę obecną nic mnie nie boli. Dlatego zastanawiam się czy to jednak nie był zwiastun nadchodzącego okresu, choć trochę dziwny. Poczekam co będzie za parę dni. Może to też tylko zasługa klimy w pracy która wieje mi prosto po plecach :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nie czekaj z tym do konca okresu. ni jak sie to ma do wyniku moczu a z tego co mowisz tgo wyglada na zapalenie pecherza i poczatek zapalenia nerki ( bol z prawej strony) ktora moze sie nieciekawie skonczyc.

pij duzo, jedz wit. C i popros lekarke o furagine albo urosept. dupa a nie lekarka skoro kaze ci zrobic badania i nie dala zadnych lekarstw ani nie poradzila co robic.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Dobre Serce
Dobre Serce

tissaya pisze:
nie czekaj z tym do konca okresu. ni jak sie to ma do wyniku moczu a z tego co mowisz tgo wyglada na zapalenie pecherza i poczatek zapalenia nerki ( bol z prawej strony) ktora moze sie nieciekawie skonczyc.

pij duzo, jedz wit. C i popros lekarke o furagine albo urosept. dupa a nie lekarka skoro kaze ci zrobic badania i nie dala zadnych lekarstw ani nie poradzila co robic.

dała leki, a1le dopiero dziś wykupiłam, Dała furagin i jakiś antybiotyk, ale antybiotyku nei wezmę dopóki urolog nie nakarze, bo moja lekarka niestety ma tendencję do wypisywania bez potrzeby antybiotyków.
Nerka już nie boli, teraz boli mnie cały odcinek lędzwiowy, ale nie wiem czy to kregospłup, czy wina tego ze mam okres czy jednak tego układu moczowego.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja z podobnymi bólami jak Ty wyladowalam w szpitalu z urosepsą - podobno jeszcze dzien i byl kopnela w kalendarz. potem dwa tygodnie w szpitalu i ponad miesiac na L4..

oby u Ciebie to nie bylo i tylko przejsciowa niemoc:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Dobre Serce
Dobre Serce

tissaya pisze:
ja z podobnymi bólami jak Ty wyladowalam w szpitalu z urosepsą - podobno jeszcze dzien i byl kopnela w kalendarz. potem dwa tygodnie w szpitalu i ponad miesiac na L4..

oby u Ciebie to nie bylo i tylko przejsciowa niemoc:)

dzięki, teraz to mnie zestresowałaś. A ja już zwaliłam winę na klimę w pracy.
Zwłaszcza ze wczoraj nic mi w zasadzie już nie było. Ale dziś znów boli, a dopiero w środę idę do lekarza.

a oprócz bóli miałaś jakieś inne objawy?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hmm bolał mnie tak jakby jajnik( tak to czulam) i plecy z boku, plus doszla goraczka i potem jadlowstret - po tym zglosilam sie do szpitala.

ale jesli nie masz az tak ciezkich objawow to i tak nawracajace zapalenie pecherza trzeba leczyc albo brac furagine regularnie, nawet jak nie boli.

potem niestety im bedziesz starsza, tym bardziej bedziesz narazona na te dolegliwosci niestety:/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Dobre Serce
Dobre Serce

tissaya pisze:
hmm bolał mnie tak jakby jajnik( tak to czulam) i plecy z boku, plus doszla goraczka i potem jadlowstret - po tym zglosilam sie do szpitala.

ale jesli nie masz az tak ciezkich objawow to i tak nawracajace zapalenie pecherza trzeba leczyc albo brac furagine regularnie, nawet jak nie boli.

potem niestety im bedziesz starsza, tym bardziej bedziesz narazona na te dolegliwosci niestety:/

uff, aż takich dolegliwości nie mam. Biorę furagin i urosept. Przechodzi. Nie bolały mnie jajniki ani nic z przodu. Tylko plecy na wysokości lędzwi - nerek. trochę tak a trochę tak. Ale myślę że to akurat mogło być przewianie, bo w pracy siedzę przy oknie i mamy otwarte drzwi a któregoś dnia wiało i czułam jak mnie przewiało.
Ale do tego doszło do ciągłe parcie na pęcherz moczowy stad myśl o przeziębieniu pęcherza.
na szczęście już przechodzi. Dziś mam wizytę u urologa więc zobaczymy. A plecy posmarowałam ketonalem i przeszło. :D No może jeszcze odrobinkę boli, ale prawie w ogole.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to trzymam kciuki, zeby sie wyleczylo szybciutko :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Dobre Serce
Dobre Serce

tissaya pisze:
to trzymam kciuki, zeby sie wyleczylo szybciutko :)

wyniki moczu bardzo dobre, ale lekarz kazał jeszcze przez 10 dni brac furagin zeby doleczyc a nie tylko wyciszyć chorobę. plecy nie bolą także wszystko w porzo :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A siusiałaś po wdrożeniu furaginu czy przed? Bo jeśli zrobiłaś badanie już w trakcie zażywania furaginu, to nic dziwnego, że wynik dobry.
Objawy, które opisujesz, czyli parcie na cewkę i ból pleców (miejscowy, ból krzyża, ból jak na okres, ból przypominający bóle porodowe) to klasyczne objawy infekcji układu moczowego. Dobrze, że zaczęłaś leczyć.
Najlepiej skontroluj mocz za jakiś czas.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Dobre Serce
Dobre Serce

Xezbeth pisze:
A siusiałaś po wdrożeniu furaginu czy przed? Bo jeśli zrobiłaś badanie już w trakcie zażywania furaginu, to nic dziwnego, że wynik dobry.
Objawy, które opisujesz, czyli parcie na cewkę i ból pleców (miejscowy, ból krzyża, ból jak na okres, ból przypominający bóle porodowe) to klasyczne objawy infekcji układu moczowego. Dobrze, że zaczęłaś leczyć.
Najlepiej skontroluj mocz za jakiś czas.

nie mogłam skontrolować przed łykaniem furaginu bo dostałam okresu :D ale za jakiś czas po odstawieniu leków sprawdzę dla spokojności :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]