Dzisiaj jest śr wrz 02, 2026 5:25 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość

Witam
Chciałabym sie poradzić. Jestem w 9 tygodniu ciaży, w czwartym tygodniu miałam małe plamienia, lekarz zalecił mi branie duphastonu 2 razy dziennie. Przez miesiąc przyjmowałam, zdarzało mi sie plamić, ale tylko po stosunku. od ponad tygodnia nie mam już żadnych plamień. Na ostatniej wizycie lekarka zaleciła mi branie duphastonu 3 razy dziennie. Zastanawiam się czy to jest uzasadnione, może to jest zachowawcze postępowanie. Oczywiście będe przyjmowała lek zgodnie z zaleceniem lekarki, wydaje mi sie że to mi nie zaszkodzi i że nie przedawkuje.
Napiszcie co sadzicie,pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja biore duphaston od 7tyg ciazy.poczatkowo 2 tabl.dziennie.mialam bole brzucha/mysle ze z powodu stresu-zwolnili mnie z pracy jak dowiedzieli sie ze jestem w ciazy/ ale lekarka przepisala mi go zapobiegawczo.

od 13 tyg biore 3xdziennie bo znowu mnie zaczal bolec brzuch/mialam skurcze/ale po tej dawce zle sie czulam.tez powiedzialam to lekarzowi ze to chyba za duza dawka hormonow jak dla mnie,bo znow zaczylam wymiotowac.

ale podobno jak sie juz ustalilo 3x to nie mozna zejsc na mniej.dla dobra dziecka.a poniewaz lyka sie go tylko do 16 tyg to kazala wytrzymac.

dzis wzielam ostatnia tabletke a jutro mam wizyte ,wiec napisze co dalej.

ps.odkad biore duphaston jestem na l4.bylam juz na komisji lekarskiej z zus i jak lekarz orzecznik zobaczyl tylko wpisany duphaston do ksiazeczki ciazy,to powiedzial ze nie ma tu czego podwazac.

pzdr

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

selene_29 na temat Duphastonu proponuję zapytać w tym wątku:

:arrow: http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=11206

Możesz też sporo poczytać :)

Ten wątek zamykam :wink:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]