Dzisiaj jest ndz lip 05, 2026 8:56 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Autor Wiadomość

Otóż problem jest złożony. Przez trzy miesiące brałam tabletki Yasmin, jednak po skończeniu trzeciego opakowania przerwałam ich zażywanie na polecenie lekarza (kuracja antybiotykami). Wcześniej miałam bardzo rozregulowane cykle (zdażały się nawet ok. sześćdziesięciodniowe), podczas zażywania tabletek cykl zawsze trwał 24 dni, po czym następowało czterodniowe krwawienie miesiączkowe itd. Po 24 dniach od skończenia trzeciego opakowania tabletek (nie rozpoczynałam nowego) krwawienie w ogóle nie wystąpiło. Współżyłam kiedy przypadał czwarty dzień miesiączki (dwudziesty ósmy dzień od ostatniej, krwawienia brak), podczas stosunku pękła prezerwatywa, do wytrysku nie doszło. Ponieważ miałam problem z naliczeniem dni płodnych, zastosowałam metodę Yuzpe. Po jakichś pięćdziesięciu godzinach od stosunku zażyłam 4 tabletki Stedirilu 30, po dwunastu godzinach kolejne 4. Jakby nie było dziś mija trzydziesty trzeci dzień od ostatniej miesiączki. Kiedy mogę spodziewać się kolejnej?

Bardzo proszę o odpowiedź i z góry serdecznie dziękuję.

i jeszcze jedno pytanie: po zażyciu dwudziestej pierwszej tabletki następuje siedmiodniowa przerwa. Podczas normalnego zażywania nie trzeba się w tym czasie dodatkowo zabezbieczać. A co jeżeli nie rozpoczęłam kolejnego opakowania? Czy współżyjąc mniej więcej na początku tego tygodnia może zaistnieć możliwość zajścia w ciążę?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]