Dzisiaj jest śr wrz 02, 2026 4:45 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: zle zszycie
Awatar użytkownika

witam. W trakcie porodu nacięto mi krocze i zszyto lecz wydaje mi się ze zle to zrobiono. Mój problem jest dwojaki ponieważ zszyto mnie bardzo siasno co uniemożliwia mi wspolzycie. Drugi problem to zauważyłam ze chyba peklam w środku ponieważ w miejscu szwu wyszly mi tkanki. co mam rodic? isc do ginekologa czy odrazu do gin-plastyka? Z góry dziękuje z odpowiedz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jedź do szpitala, w którym rodziłaś (tam gdzie Cię szyto), na Izbę Przyjęć. Obejrzą co się tam dzieje i dowiesz się wszystkiego.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tez bym zrobiła tak jak radzi jo80
jak rana po cc nie goiła mi sie jak nalezy, jezdziłam tam na kontrole, zmiane opatrunku, naświetlania i inne zabiegi przez kilka tyg.

http://lb2m.lilypie.com/qGGwp1.png

Melania (*2.06.2007), Tymoteusz (*30.09.2007) i Liwia (*14.03.2009)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzieki za odpowiedz. Niestety niemam zaufania do tego szpitala . a pozatym jezeli mam byc szyta to wole aby to zrobił ktos kto zrobi to wkoncu dobrze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja byłam szyta po porodzie przez położną, zrobiła to źle... Później brałam leki obkurczające i po nich szwy zupełnie puściły. Byłam szyta drugi raz, tym razem pod pełną narkozą, robili to lekarze na oddziale operacyjnym... zrobili to dobrze i po 3dniach mimo tego wszystkiego było już zupełnie dobrze, po 7 dniach zdjęli mi szwy. Jak pojedziesz do szpitala, może być tak samo tzn. może też zrobią Ci to w znieczuleniu ogólnym, wtedy po 3 godz możesz wyjść do domu, a wiadomo, że w ten sposób lekarze mogą na spokojnie, dokładnie zszyć.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Byłam szyta pod znieczuleniem ogólnym przez lekarza a nie położna.Za tydzień ide na wizyte do innego gina i zobaczymy.
j80 szyta bylas jeszcze w połogu czy już po wizycie po 6 tygodniach ?Pytam bo na wizycie u gina wtedy on powiedział ze wszystko dobrze. pozdrawiam i dzięki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja byłam szyta 12dni po porodzie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A więc byłam u gina :shock: i dostałam skierowanie do szpitala na kolejne cięcie i szycie. Do tego dowiedziałam się ze najlepiej jak będę po pierwszej @ .A skoro karmię piersią to trochę jeszcze czasu minie.pisze bo może ktoś ma taki problem jak ja :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też tak miałam, zszyli mnie ciasno, szyjka puściła i z jednej strony jest trochę rozwalona, ponad to puścił mi szew przy broszce ten pierwszy, więc wisi mi kawałek skóry, a obok niego pojawił się taki guzek w środku jak się złapię za to miejsce to to czuję. na szczęście ani mnie ani mojemu M. to nie przeszkadza. myślę że jak po porodzie natną mnie w tym samym miejscu to zszyją mnie dobrze.

24,02,2005 Aniołek ( 11 tc)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alicya słuchaj, ja uważam że skoro coś było nie tak, to dobrze, że zszyją Cię drugi raz. Naprawdę, nie wiem jakie miałaś szwy, ale ja miałam po porodzie te rozpuszczalne i to przez to później się rozeszły. Drugie szycie było już zwykłymi szwami zdejmowanymi. Bez porównania lepiej.... coprawda trzeba jechać na zdjęcie, ale ja zupełnie inaczej funkcjonowałam.
Jak pojedziesz na to szycie, to pewnie zrobią to tak jak u mnie, najpierw musieli (sory za drastyczny opis, ale chcę Ci dokładnie wytłumaczyć) ściąć to co juz się zagoiło, tą wierznią warstwę skóry z tymi pozostałościami po szwach i dopiero później na nowo szyć. Ja się bardzo cieszę, że miałąm to drugie szycie, bo to pierwsze było zchrzanione i to bardzo, miałam nierówności, ponaciąganą skórę - poprostu szok. Nie wiem naprawdę dlaczego ta położna wogóle została dopuszczona do pracy jak nie potrafi nawet szwu poprawnie założyć.
Drugie szycie, na bloku operacyjnym w narkozie - 3 lekarzy + anestezjolog + chyba 2 pielęgniarki. Naprawdę super się mną zajęli.

Nie wiem tylko dlaczego lekarz każe Ci czekać do @..... Może zadzwoń do szpitala i zapytaj jak to jest jeszcze kogoś innego.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]