Dzisiaj jest sob paź 04, 2025 11:32 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Nie wiem co mam robić. Mam chorobę wrzodową dwunastnicy. Lekarz specjalista od chorób wewnętrznych stwierdził, że nie może mi nic poradzić, bo w czasie ciąży nie mogę przyjmować żadnych leków, którę pomogłyby mi przy okropnych bólach, które zresztą nasilają się z dnia na dzień coraz bardziej. Zależy mi na zdrowiu mojego dziecka i rozumiem, że dla jego dobra nie mogę faszerować sie lekami - ale mnie boli. Przez ten okropny ból nie jestem w stanie nic jeść, co przecież nie jest zbyt wskazane dla mojego dziecka. Nie jestem w stanie się nawet zmuszać do zjedzenia, aby dziecku dostarczyć pokarmu, ponieważ od razu wszystko zwracam. Tym sposobem cierpimy oboje, zarówno ja jak i moje dziecko. Proszę o pomoc!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Expert
Awatar użytkownika

Jakie leki Pani przyjmowała przed ciążą na te dolegliwości.
SW

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No-spa, ranigast,które w ogóle na mnie nie działają. Polprazol oraz metoclopramid. Jedyna moją deską ratunku, po której przestawało boleć był szpital, w którym otrzymywałam dawkę dwóch lub trzech zastrzyków oraz kroplówkę - ale teraz nie mogę, ponieważ szkodzi to dla dziecka. Aktualnie zapobiegawczo biorę no-spę(bo ponoć w czasie ciąży można) codziennie przed obiadem, ale to zbytnio na mnie nie działa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Expert
Awatar użytkownika

Mozna doraznie wziąć sporo leków także dożylnie np. Ranigast, Metoclopramid, Papaweryna. Nie widze powodów , aby nadal nie korzystac z pomocy szpitala w tej kwestii i dostac odpowiednie kroplówki.
SW

Offline Wyświetl profil  

Osobiście polecam picie siemienia lnianego przed jedzeniem nawet ze 3-4 xdziennie, a po jedzeniu rumianek - chyba można w ciąży(z umiarem), no i oczywiście dietę lekko strawną zalecaną przy chorobie wrzodowej

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękuje za rady. Co do tej pomocy szpitalnej to żaden szpital w moim mieście jak narazie nie wyraził chęci wykazania się pomocą w moim kierunku, dlatego tez szukam pomocy w radach innych. A jak to jest do końca z tym siemieniem lnianym i rumiankiem?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Expert
Awatar użytkownika

Jest bezpieczny, czy pomoże - nie wiem.
SW

Offline Wyświetl profil  

Ja miałam taki sam problem.Od początku ciąży chorowałam na zapalenie błony śluzowej żołądka.Objawy są takie , że przez cały czas bolał mnie żołądek, nie mogłam jeść,piłam siemię lniane i piłam herbatę rumiankową ale to nic nie pomagało, było okropnie.Zaczęłam chodzić do lekarza homeopatki ponieważ nie chciałam brać żadnych leków w ciąży.I ta lekarka bardzo mi pomogła , brałam leki homeopatyczne, są bezpieczne w ciąży.Żołądek przestał mnie boleć.Ale później coś mi się zrobiło na dwunastnicy też brałam homeopatyki.Ja prawie przez całą ciąże biorę homeopatyki , teraz jestem w 34 tygodniu ciąży.Od pukać ale teraz nic mnie nie boli.Nie będę Ci pisała jakie leki brałam bo homeopatka dobierała mi je indywidualnie.I lepiej na własną rękę nie brać.Homeopatyki są bezpieczne w ciąży ale nie wszystkie, tak mi powiedziała lekarka.Pozdrawiam.Gosia :D

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

ODŻYWIANIE PRZY CHOROBIE WRZODOWEJ / OTYŁOŚCI (CHOLESTEROL) / NADWADZE / CUKRZYCY / NADCIŚNIENIU / CHOROBACH SERCA: INTELIGENTNE, TAKIE POLECAM. *****

1. Jemy niskotłuszczowo czyli:
INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU.

2. Niskowęglowodanowo, a zatem (energetyczne):
NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU.

3. Puenta to tabele:
IŻ PRODUKTU.

P. S. Realizując klasyfikację IŻ, organizm sam wykorzystuje złogi trójglicerydów w żyłach, oczyszczając je. Zwyczajne biologiczne reakcje, które równocześnie eliminują miażdżycę i nadciśnienie, a także cukrzycę typu 2. Spożycie CHLEBA NA OSTEOPOROZĘ-IRL, szprotek wędzonych oraz fasoli czyli produktów o dużej zawartości wapnia wyjaśnia celowość umieszczenia tych produktów jako zalecane.

4. Wykluczamy jednak z diety (niezdrowe dla człowieka) tzw:
WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]