Dzisiaj jest sob paź 04, 2025 7:51 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Witam ja przy 2 ciazy mialam cc z powodu ryzyka rozejscia spojenia lonowego bo bolalo niemilosiernie .Nie rozumiem tez podejscia niektorych lekarzy odnosnie tego schorzenia bo to nie przelewki .Ja w ciazy mialam konsultacje ortopedyczna i lekarz powiedzial ze nic mi nie bedzie jak sie to spojenie rozejdzie bo rozejsc sie troche musi .Natomiast zapomnial dodac ze jezeli rozejscie bedzie zbyt gwaltowne i zbyt duze to czeka mnie lezenie 6 tyg na wyciagu.Jestem ciekawa kto w tym czasie opiekowal by sie moja corka i starszym synem.Gdyby nie porada mojej mamy ktora pracuje juz 30 lat na stanowisku rtg to pewnie zakonczylo by sie to inaczej .Dobrze ze mama sie na tym zna choc nie jest lekarzem ale oglada setki zdjec rtg kobiet po rozejsciu sie spojenia lonowego i mowi ze to nic fajnego te kobiety wyja z bolu bo to tak prawie jak zlamanie a przeciez trzeba sie myc i zalatwiac potrzeby fizjologiczne .Wiem ze to sie zrosnie ale nikt wam nie zwroci nic za wasze cierpienia.Porod naturalny to dobrodziejstwo ale nie za wszelka cene.Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sysunia- witaj Lipcoweczko :) :D
mi lekarz rodzinny w piatek zdiagnozowal rozejscie spojenia i dal skierowanie do .......fizjoterapeuty :? nie wiem czy mi to w ogole cos pomoze? co myslisz w sumie to juz przechodzilas...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ewelina mysle ze kazda z nas to indywidualny przypadek wszystko zalezy od tego na ile ci sie rozeszlo i jak ma wygladac te wizyty u fizjoterapeuty nie wiem czy to cos pomoze ja nie wierzylabym w cuda moj lekarz powiedzial ze to przez hormony ciazowe .Wiadomo ze do konca ciazy bedziesz pod ich wplywem .Zdziwilo mnie tylko podejscie ortopedy ktory mnie badal i powiedzial" A co sie pani stanie jak sie pani rozejdzie" tylko nie dodal ze to grozi lezeniem na wyciagu .W takim wypadku bylo by wskazane zrobienie cc.Moj lekarz tak zdecydowal tym bardziej ze corcia wg usg miala wazyc ok 5000g wiec to go przestraszylo.Wiec mysle ze nie powinnas dawac sie namawiac na porod naturalny bo nikt ci nie zagwarantuje ze sie to spojenie nie rozejdzie na tyle ze czeka cie wyciag.Ja nie moglam z tym bolem normalnie zyc nie moglam obrucic sie z boku na bok ani kroka zrobic zeby nie bolalo.Mysle ze powinnas sie upierac ze chcesz konsultacji ortopedycznej .Napewno cie to uspokoii bo pewne rozejscie jest fizjologiczne a inne to juz patologia ale o tym decyduje lekarz.Nie wiem jak moge ci jeszcze pomoc w razie czego zadaj pytanie postaram sie odpowiedziec.Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzieki Sysunia!!! w piatek ide do fizjoterapeuty i zobacze co i jak

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc dziewczyny!!
ja mam inny problemik, jestem w 21 tyg ciazy i od jakiegos czasu zaczełam miec bolesci. bola mnie koci miednicy poprostu w kroku, ciezko mi jest chodzic, wstwac i jak sie przekrecam w nocy to tez sie mecze i jest to straszne. zaczelam sie martwic tym, czy nie za wczesniej te pobolewania sa, bo sadze ze to tzw rozejscie sie miednicy.
co wy na ten temat sadzicie.
pomozcie.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]