Dzisiaj jest sob paź 04, 2025 9:26 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 184 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Czy któraś z was brała Gynoxin w czasie ciązy. Jestem w 9 tyg., lekarz kazał mi sie nie przejmować przeciwskazaniem przyjmowania w czasie ciązy, ale ja mam jakies obawy....brałam wcześniej mnóstwo innych i nie pomagały :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hm.. teoretycznie w pierwszym trymestrze można tylko nystatynę stosować, więc tak średnio. ja bym sie trochę obawiała gynoxinu. ale może to właśnie ze względu na to, że inne leki nie pomagały. czasami jest tak, że trzeba dla dobra matki użyć tez takiego leku. a miałaś posiew robiony? bo może warto określić dokładnie patogen skoro nie wszystkie leki działają? i zacznij łykac probiotyki kobiece, na pewno wspomogą kuracje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

uff...przebrnęłam przez caaaały wątek:) Jejku, jaka wspaniała grupa wsparcia! Dziękuję Wam dziewczyny za to, że jesteście....jakoś tak lepiej się czuję z myślą, że nie ja jedna...choć przykro mi, że Was też to dopadło...(wcale sobie nie przeczę;))
Ja jestem w 12tc i czuję, że wraca grzyb, który był zapowiedzią ciąży (w moim przypadku).
Pierwszy lekarz zapisał mi clotrimazolum (czy jakoś tak;) ) byłam wtedy w 2tc...jak przeczytałam ulotkę, to zmieniłam lekarza, choć na początku chciałam zaufać temu ginowi, jednak po zaaplikowaniu sobie globulki, po 10minutach (okropnego swądu...nie do wytrzymania!) wylądowałam w wannie, by się tego pozbyć.
Kolejna lekarka zapisała mi plimafucin, pomoga...ale na 2-3tygodnie:|
Po przeczytaniu opinii takanake połknęłam probiotyk (lacib. femine)...i tu moje pytanie. Jak długo łykać coś takiego?? CODZIENNIE?? bez przerw (to mnie przeraża)...w jakich godzinach??
Jutro mam wizytę i na pewno o to zapytam, ale chcę się dowiedzieć czegoś od doświadczonych w "bojach" kobiet
:wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czy tu już nikt nie zagląda?? gdzie grupa wsparcia?? <zalamka>

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 184 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]