Dzisiaj jest śr wrz 02, 2026 5:27 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: bolący brzuch
Awatar użytkownika

Witajcie, Staramy się z mężem o maleństwo, jestem w 23dniu cyklu, a @ miałam 4go marca. Więc jeszcze za wcześnie żeby zrobić test ciazowy,a nie jestem pewna gdybym była to co mogę? Od wczoraj boli mnie żoładek, mam dziwne kłócia pod żebrami z prawej strony, tak że musiałam nawet usiąść. Mineła noc, jest poranek i nic nie przechodzi. Czy mogę wziąść jakieś krople żołądkowe? Co mogę zjeść? Czy mogę już mieć jakieś objawy ciążowe? Moje piersi są pełniejsze.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

proszę odpowiedźcie szybciutko bo zwijam się z bólu a nie wiem co mogę wziąć...:(

Offline Wyświetl profil  

Przecież testy pokazują ciążę nawet juz w drugim dniu od zapłodnienia.. więc ja bym zrobiła, żeby wiedzieć.. a nie gdybać co mogę brać a czego nie

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

mamaDomi pisze:
Przecież testy pokazują ciążę nawet juz w drugim dniu od zapłodnienia.. więc ja bym zrobiła, żeby wiedzieć.. a nie gdybać co mogę brać a czego nie

owszem, tylko nie wiadomo kiedy było zapłodnienie...

Adelle myślę że krople miętowe na żołądek spokojnie możesz i ew. nospę rozkurczowo :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

dziewczyny mam 37,2 stopnie, to objawy ciąży, że jakaś gryba żołądkowa?:( brzuch boli cały czas:(

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

adelle pisze:
dziewczyny mam 37,2 stopnie, to objawy ciąży, że jakaś gryba żołądkowa?:( brzuch boli cały czas:(

gorączka raczej nie jest objawem ciąży - prędzej złapałaś jakiegoś wirusa... chociaż przy grypie żołądkowej byłby wymioty czy biegunka...
weź nospę - jeżeli to ciąża to ci nie zaszkodzi a może przejdzie... a jak nie to do lekarza...

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

aj my mamy takich lekarzy że szkoda gadać... i najwczesniej juz jutro bo przyjmują do połunia, małe miasteczko... mówicie że jeżeli bym była w ciazy to powinno już być coś widac na teście? @mam co 31/33 dni, ostatnio miałam 4go marca. w sobote kochaliśym sie ostatni raz... a podwyższona temp ciała nie jest objawem ciąży?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Adelle na test jest zdecydowanie za wcześnie :?
ew. beta, ale to nie rozwiązuje twojego problemu...

co do lekarza, to przecież tutaj na forum nikt nie postawi diagnozy...

dzisiaj masz dopiero 23 dc, więc jeśli dobrze liczę to owulkę pewnie miałaś kilka dni temu... ja mam cykle takiej długości jak ty i owulke w 17 dc... więc 23 dc na test to zdecydowanie za wcześnie...
na objawy ciąży z resztą też ;)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

zagnieżdżanie jest prawdopodobne ;)
a beta rośnie dopiero po zagnieżdżeniu, więc ja bym poczekała do terminu @...

nospę na pewno możesz i leki z paracetamolem również...
na dolegliwości żołądkowe rennie czy alugastrin...
nie wolno brać ibupromu czy innych leków zawierających ibuprofen...

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Zobaczcie kobitki co znalazłam:
"Zagnieżdżenie zarodka: Zagnieżdżenie zarodka w jamie macicy następuje zwykle w 6-7 dobie po zapłodnieniu. Zagnieżdżający się zarodek powoduje zmiany hormonalne prowadzące do zatrzymania miesiączki, co jest pierwszym czytelnym objawem ciąży. Zagnieżdżeniu zarodka może towarzyszyć plamienie, ból brzucha, ogólne osłabienie. Zagnieżdżenie zarodka w błonie śluzowej macicy zwane jest implantacją, a towarzyszące mu czasami plamienie - plamieniem implantacyjnym. Zarodek zagnieżdża się dobrze w macicy około 6 tygodnia ciąży i wtedy następuje jego najbardziej dynamiczny rozwój. Najlepszy termin na pierwszą wizytę u ginekologa to właśnie czas, kiedy zarodek zagnieździł się na dobre - około 6-9 tygodnia ciąży."

Może dlatego boli mnie już trzeci dzień brzuch.... dzisiaj pobolewa na zmianę z prawej strony na środku i z lewej obok pępka. Krople żołądkowe i Renni niestety nie działają.
Czekam cierpliwe do dnia miesiączki i zrobię test, polecę na bete i do ginekologa. Jak ciązy nie będzie to bedę musiała iść zrobić sobie badania. Będę Was informować czy teścik wyszedł pozytywnie.

Trzymajcie kciuki! Dziękuje za pomoc! ;*

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

i jeszcze to: " Pod wpływem wzrostu poziomu progesteronu, po owulacji następuje również nieznaczny wzrost podstawowej temperatury ciała o około 0,2-0,5 C. Tuż przed miesiączką temperatura spada, jeżeli jednak utrzymuje się na równym poziomie, można podejrzewać, że doszło do ciąży. Podwyższona temperatura utrzymuje się do około 4 m-ca ciąży." ja miała 37,2 st oby to była ciąża;)

Offline Wyświetl profil  

Witam kochane.Jestem nowa na tym forum a dokładnie na jakimkolwiek forum.Obecnie jestem na początku piątego miesiąca ciąży :D W wieku ośmiu lat miałam wycinany wyrostek robaczkowy.No i teraz podczas ciąży podbrzusze bardziej tzn mocniej boli mnie właśnie z prawej strony w okolicach wyciętego wyrostka.Ostatnio w nocy bolało mnie tak że nie mogłam zasnąć dopiero gdzieś po dwóch godzinach udało mi się zasnąć na plecach.Potem od rana do popołudnia nadal mnie bolało a po południu jakby ręką odjął.Następnej nocy mnie już nie bolało tylko nad ranem zabolało ale to było chwilowe no i jak na razie jest dobrze.martwię się trochę tymi bólami bo mam siostrę która poroniła już dwie ciąże :( Ona co prawda przez toksoplazmozę ale w pierwszej ciąży w szóstym miesiącu ciąży lekarze robili jej cesarkę bo dziecko się nie rozwijało :( Strasznie to przeżyła cała rodzina.Stąd te moje obawy.Może są bezpodstawne ale boję się.Moja lekarka powiedziała mi żebym na silniejsze bóle wzięła Nospę.Proszę was o radę dziewczyny.Proszę też o radę pana doktora.Z góry dziękuję

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

gdy boli to wystarczy, że pogłszaszczę brzuszek, ale dziecka nie noszę, więc nie zapewniam, że zadziała

Offline Wyświetl profil  

A może to jakieś problemy z jelitami ? Po jedzeniu też Cię boli ? Jeżeli tak proponuję wziąć <reklama/lady_in_red>.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Zrób test i weź no-spę ;)

Offline Wyświetl profil  

Taaak, koniecznie test.

Offline Wyświetl profil  

Test i krople żołądkowe, powinno byc ok :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]