Dzisiaj jest śr wrz 02, 2026 5:27 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
.

podbijam wątek :)

Mam pieprzyk wypukły na twarzy nad górną wargą. Miesiąc temu byłam u dermatologa bo miałam wrażenie że w jego okolicach czuję ból jak by mrowienie. Uczucie takie jak by znieczulenie zęba schodziło Pieprzyk jednak się nie zmienia. Czasem na nim mam pryszcza którego oczywiście nie wyciskam-sam ginie. Dermatolog u którego byłam miesiąc temu oznaczył że to znamię komórkowe owłosione barwnikowe. Wielkości ok 4mm. Po tej wizycie jak by ręką odjął i przestał mrowić. Pomyslałam że ból sobie wmówiłam ale teraz po miesiącu sytuacja się powtarza. Co robic? Pieprzyk się nie zmienia, nie powiększa...
Oczywiście gdyby nie kolejki w naszej służbie zdrowia to z marszu bym poszła go wyciąć-już w duszy z blizną. A na prywatne wycięcie mnie po prostu nie stać. U nas kosztuje razem z histopato 400zł

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

orbitka pisze:
podbijam wątek :)

Mam pieprzyk wypukły na twarzy nad górną wargą. Miesiąc temu byłam u dermatologa bo miałam wrażenie że w jego okolicach czuję ból jak by mrowienie. Uczucie takie jak by znieczulenie zęba schodziło Pieprzyk jednak się nie zmienia. Czasem na nim mam pryszcza którego oczywiście nie wyciskam-sam ginie. Dermatolog u którego byłam miesiąc temu oznaczył że to znamię komórkowe owłosione barwnikowe. Wielkości ok 4mm. Po tej wizycie jak by ręką odjął i przestał mrowić. Pomyslałam że ból sobie wmówiłam ale teraz po miesiącu sytuacja się powtarza. Co robic? Pieprzyk się nie zmienia, nie powiększa...
Oczywiście gdyby nie kolejki w naszej służbie zdrowia to z marszu bym poszła go wyciąć-już w duszy z blizną. A na prywatne wycięcie mnie po prostu nie stać. U nas kosztuje razem z histopato 400zł

może to nie on a np.warga ? ja kiedyś kilka razy miałam tak że takie coś czułam akurat koło ust,co do pieprzyka też mam,pod piersią i na brzuchu odstające jeden syn chciał mi urwać i się naderwał lekko,jednak się zagoił i mam jeszcze w zakolu (nie wiem jak to inaczej nazwać) we włosach,najpierw był jasny,potem zrobił się ciemniejszy i nic się z nim nie dzieje,jest płaski.

Za to mój syn ma jeden pieprzyk i to na pośladku,wydawało się że był płąski teraz można wyczuć zgrubienie lekkie (może przez ocieranie tyłkiem w spodniach) :?: :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

balbinkaa - mój syn ma znamię wrodzone na siusiaku - i jest ono do usunięcia z racji miejsca - będzie kiedyś ocierane i to może być groźne...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Umówiłam się na usunięcie tego pieprzyka..... 4 stycznia :) będę miała spokój.
Mój synek też ma płaskie znamię ale dość duże na rączce na tej kostce gdzie się odlicza miesiące jak by to tak określić :) czyli przy małym palcu. Na razie nie pytałam o to lekarza ale myślę że właśnie z racji miejsca narażonego na ciągłe otarcia itp też będzie miał kiedyś tam usunięte.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Odważyłam się.
Prawie.

Idę 22 marca :roll:

.... jednak przy odrobinie wysiłku zdołam może kiedyś zrozumieć,
że ludzie zawsze przybywają punktualnie tam, gdzie są oczekiwani.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam. Ciekawy ten temat z pieprzykami... Ja ogólnie mam kilka takich wypukłych. Na twarzy nad ustami i na pachwinie. To chyba są takie największe i które pamiętam od zawsze. Ale nigdy nie rozważałam usuwania ich.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja już prawie od 3 tygodni bez pieprzyka. Czekam teraz na wynik....

.... jednak przy odrobinie wysiłku zdołam może kiedyś zrozumieć,
że ludzie zawsze przybywają punktualnie tam, gdzie są oczekiwani.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja jak tylko skonczę cycować skaczę do dermatologa. Mam kilka pieprzyków do usunięcia i jedno znamię. Jedno mnie sporadycznie w czasie upałów swędzi, więc czas się z nim pożegnać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mi nagle w czssie ciazy pierwszej wysypalo mnie na szyi mialam chyba z 40 wlokniakow, tajie odtajace male pieprzyki, kilkla zabiegow u dermatologa, zastosowalismy azot, plus masc cynkowa i poodpadaly, narazie nie wracaja :)

uczeń - synek 2009 :)

aniołeczek Marysieńka 2008.... (*)

a dla tej co nie jest użytkownikiem forum, a interesuje się moim udziałem/życiem na forum środkowy palec

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Też usunęłam i nie żałuję. Z tymi pieprzykami się męczyłam i też jak tylko o coś niechcący zahaczyłam to lała się całymi strumieniami krew. Jeden miałam na klatce piersiowej a drugi na twarzy. Jestem już parę lat po zabiegu i nic się nie dzieje.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]